De spiegel van de ziel: Veranderingen aan de oogkleur

De spiegel van de ziel: Veranderingen aan de oogkleur Ogen spelen een centrale rol onder de zintuiglijke organen. Er is in de loop der tijd veel verandering op het gebied van cosmetica geweest. Vandaag de dag is het heel gewoon om zelfs van oog kleur te veranderen!

De Oogkleur

De oogkleur is eigenlijk de kleur van de iris. Het veranderen van de oogkleur betekent dus een verandering in de kleur van de iris.

Methoden voor het veranderen van de oogkleur

Er zijn veel methoden om de oogkleur te veranderen. Een van de meeste gebruikte methoden is om een contactlens te gebruiken om de kleur van de ogen te veranderen of een chirurgische ingreep.

De iris is de gekleurde laag van het oog en de kleur van deze laag is zichtbaar als het hoornvlies met daarvoor een doorzichtig vlies. Permanente oogkleurverandering is een methode waardoor de kleur van de oog voorgoed verandert in de nieuwe oogkleur.
Dit is alleen geschikt voor mensen die niet wensen hun oogkleur herhaaldelijk te veranderen. Het maken van een nieuwe kleur in de iris heeft te maken met intraocular (in het oog) implantatie. Dit is bedoeld om de kleur van de ogen te veranderen.

Dergelijke implantaties zijn veilig, goed te verdragen en geven een prachtige verschijning die natuurlijker lijkt dan contactlenzen.

Materiaal en verdraagzaamheid

De implantatie wordt over het algemeen goed verdragen omdat het van dun materiaal wordt gemaakt: "oculaire rangsilicone". Deze implantatie wordt gebruikt als een permanente oplossing maar die ook zou kunnen worden verwijderd, als dit gewenst is.

Het implantatie proces

Het plaatsen van een implantaat is een eenvoudig proces dat enkel vijftien minuten in beslag neemt. En wordt uitgevoerd onder plaatselijke anesthesie. Er wordt gebruikt gemaakt van "flaps" om zo op een veilige manier het implantaat in de juiste positie te brengen en geen druk te zetten op het netvlies.

"stralende ogen zijn belangrijk voor de carriere..."

Dit is een van de meestvoorkomende redenen die voor veel mensen die een dergelijke operatie ondergaan geldt. Er zijn ook veel mensen die deze implantatie ondergaan ivm hun persoonlijke voorkeuren en goede resultaten hebben gehoord van deze chirurgie. Bovendien worden mensen die aan albinisme lijden hier ook ontzettend mee geholpen.

Natuurlijke verandering van de oogkleur

Verandering van de kleur van de ogen hangt af van verschillende factoren zoals dieet, blootstelling aan de zon, ziekten en leeftijd. Maar mensen die doelbewust wensen de kleur van hun ogen te veranderen zouden tweemaal moeten denken voordat ze daadwerkelijk de stap ondernemen.

Mensen die op dit moment prefereren om discreet gekleurde irisen te hebben zouden allereerst kunnen overwegen om gekleurde contactlenzen te nemen om een onderscheidende blik te geven.

Hoewel deze methoden wellicht heel interessant klinken omdat het je een ander uiterlijk geeft en sommige mensen zelfs heel aantrekkelijk maakt, moet er toch serieus nagedacht worden over het risico dat men loopt om het oog te beschadigen.
© 2008 - 2024 Monalisa, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Zeldzame oogkleuren bij de mensZeldzame oogkleuren bij de mensOnze ogen zijn misschien wel het mooiste deel van ons lichaam en komen voor in de meest aantrekkelijke kleuren welke kun…
Oogkleur: Ontwikkeling van kleur van ogenOogkleur: Ontwikkeling van kleur van ogenDankzij onze ogen zijn we in staat om te kijken. Het eerste wat mensen zien als ze andere mensen aankijken, zijn de ogen…
Gewijzigde oogkleur: Door ziekten of omgevingsfactorenGewijzigde oogkleur: Door ziekten of omgevingsfactorenDe oogkleur wordt grotendeels bepaald door genetische factoren. De overervingspatronen zijn evenwel complex waardoor een…
Verziendheid (hypermetropie)Verziendheid (hypermetropie)Verziendheid is een aandoening van de ogen. Het wordt ook wel Hypermetropie genoemd. Mensen zien van dichtbij heel wazig…

Spijt hebben van je tattooTattoos zijn hot, vooral bij vrouwen is de trend om een tatoeage te laten zetten de laatste jaren flink toegenomen. Wat…
Hyaluronzuur - Cosmetica, injecties, supplementenHyaluronzuur is een natuurlijk bestanddeel van het bindweefsel dat tot dertig keer zijn volume aan water kan vasthouden…
Bronnen en referenties
  • Newcoloriris.com
Monalisa (25 artikelen)
Laatste update: 19-09-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.