Beauty: met een gaaf huidje de zomer in

Beauty: met een gaaf huidje de zomer in Hoewel het weer er nauwelijks naar is, willen we in de zomer allemaal een glad huidje. Geen weg te hoeven werken puistje, ongewenste haartje etc. Enkele tips om zo snel mogelijk dat gave huidje te krijgen.

Weg puistjes

Met een mooie string is het geen gezicht als er puistjes op je billen zitten. Gelukkig zijn dit niet de acne puistjes uit de jeugd, maar komen ze voort door wrijving en transpiratie.

Plan van aanpak

Maak de puistjes dagelijks schoon met wat gezichtsreiniger op een wattenschijfje of koop kant-en-klaar wattenschijfjes met reiniger voor de onzuivere huid. Binnen enkele dagen zijn ze weg.

Om het voor de toekomst te voorkomen is het goed te bekijken wat voor ondergoed je draagt. Katoen op de huid is beter dan synthetische materialen en bij een string is een al te strakke broek ook niet ideaal.

Weg haartjes

Voor de bikinilijn, het gezicht of de benen zijn er genoeg methodes deze haren weg te krijgen. Maar soms zitten er op nog vervelender plaatsen haartjes. Zoals op of rond de tepel. Zeker als ze zwart van kleur zijn wil je ze zo snel mogelijk weg hebben.

Plan van aanpak

Bij een enkele haar kan de pincet uitkomst bieden. De huid kan daarna even geïrriteerd zijn, maar is zo weer weg. Heb je meer haren dan is het raadzaam om de flitslamp (IPL) bij de professional toe te passen. De haartjes zijn dan blijvend weg.
Ingegroeide haartjes zijn op die plek lastiger, scrubben doe je niet zo snel op die plaats. Het plantaardige merk Yves Rocher heeft een crème speciaal hiervoor.
Heb je echt veel haar raadpleeg dan de huisarts.

Weg lelijke nagels

Kalk- of schimmelnagels die de teen ontsieren kunnen we nooit gebruiken, maar al helemaal niet met het open schoentje of op het strand.

Plan van aanpak

Bij de schimmelnagel de nagel recht en kort afknippen en insmeren met een antischimmelproduct. Je bent hier wel even mee bezig, de schimmel is hardnekkig, maar moet na ca. 1 maand echt weg zijn. De kalknagel is lastig zelf weg te krijgen en belangrijk is hoe deze veroorzaakt is (medicijnen, leeftijd etc.). Raadpleeg voor het onderhouden van kalknagels de pedicure.

Voor de toekomst bekijken waar je het mogelijk opgelopen hebt. Zwembaden, sportscholen en sauna’s zijn bacteriebronnen. Zorg altijd voor je eigen schone slippers en draag ze continu.

Weg dode huidcellen

De dode huidcellen op de huid kan je met regelmatig scrubben weghalen. Dode huidcellen op het hoofd zijn ook niet ernstig en hoort bij het normale proces. Echter, als dit proces te snel gaat wordt het wel problematisch. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je last van “roos” hebt. Het kan een schimmel zijn, maar stress of hormonale veranderingen zijn redenen dat je hier nu last van hebt.

Plan van aanpak

De bekende anti roosshampoos zijn prima om in te zetten. Begin met iedere dag wassen en bouw dit af. Zodra je ziet dat het af begint te nemen, langzaam gaan combineren met je reguliere shampoo.
Binnen zes weken moet je van je roos af zijn anders de huisarts raadplegen.
© 2008 - 2023 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Beauty: volwassen en puistjes!Beauty: volwassen en puistjes!Je verwacht dat je na je pubertijd van de puistjes af bent. Halleluja, de vlag kan uit, de gave huid is terug. Voor somm…
Scrubben voor een mooie huidHeb je regelmatig last van een droge huid? Scrubben wordt steeds populairder in Nederland. Het is een goede manier om ou…
Tips om je haren minder snel vet te laten wordenTips om je haren minder snel vet te laten wordenHaren die snel vet worden kunnen erg vervelend zijn. Je moet de tijd nemen om ze iedere keer te wassen, soms wel één kee…
Zon en puistjesZon en puistjesEr wordt vaak gezegd dat de zon kan helpen om puistjes tegen te gaan. Mensen die puistjes hebben zouden er baat bij hebb…

Beauty: volle lippenBeauty: volle lippenEen van de redenen dat Angelina Jolie zo populair is als het om haar schoonheid gaat, is wel door haar mond. Om de een o…
Radiesse - Correctie van rimpels, neus, kin, wangenRadiesse is een injecteerbaar product om rimpels op te vullen, gezichtscontouren te verfraaien, de neus te corrigeren en…
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 25-07-2008
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.