Rimpels en huidveroudering

Rimpels en huidveroudering Voor veel vrouwen zijn rimpels en huidveroudering een nachtmerrie. Ze verafschuwen hun eigen spiegelbeeld. Ouder worden en rimpels krijgen gaan gelijk op. Niemand wil ouder worden en niemand wil diepe rimpels krijgen. Wat kunnen we zelf ondernemen om de eeuwige strijd tegen rimpels aan te gaan zonder een dure anti rimpel behandeling te moeten ondergaan? Verbeter de uitstraling van de huid makkelijk zelf! Huidverjonging door het volgende van enkele tips en aanraders:

Goede doorbloeding van de huid is een unieke huidverjonging!

Een goede doorbloeding van de huid is absoluut noodzakelijk tijdens het gevecht tegen huidveroudering en tegen rimpels. Een huid die goed van bloed wordt voorzien krijgt voldoende voeding. Een huid goed voorzien van bloed en voldoende voeding ziet er stralend mooi en jong uit: huidverjonging!

Bloedcirculatie van de huid bevorderen door:

 • Gebruik A Vogel Johannesolie: Deze olie activeert zelfs de fijnste haarvaten, de huid herstelt en ook de doorbloeding en bloedcirculatie herstelt tijdens het gebruik van de olie. Johannesolie bevat lipoiden en is een perfecte voeding voor de huid.
 • Wisseldouches: Koude douche afgewisseld met warme stralen doen je huid tintelen! Het is werkelijk een uitstekende manier om de bloedcirculatie van de huid op peil te houden!
 • Lachen: Spontaan lachen en gieren van de lach stimuleert de bloedcirculatie en is een buitengewoon sterke spierontspanner.
 • Vaak en veel buiten bewegen in de frisse lucht.

Verjong de huid door vroegtijdige veroudering van de huid te bestrijden!

Helaas, maar veel cosmetica verstoppen de huidporien en belemmeren de ademhaling van de huid. Chemische grondstoffen in crèmes, poeders, vulstoffen en stabilisatoren zijn een ware nachtmerrie voor de huid. De huid kan deze stoffen niet opnemen. Erger nog: de huid kan niet meer ademhalen. Juist door deze veelvuldige verkeerde behandeling van de huid met verkeerde crèmes, krijgen we het tegenovergestelde resultaat:De huid veroudert vroegtijdig! Belangrijk is om zorgvuldig om te gaan met anti rimpel cremes en gezichtsverzorging tegen diepe rimpels en andere vochtinbrengende cremes: laat je goed informeren bij de drogist, beauty speciaalzaak of door de schoonheidsspecialiaste dat de gebruikte cremes de ademhaling van de huid niet verstoren of belemmeren!

Anti rimpel behandeling: Huidverjonging door het volgen van de volgende tips:

 • Geen enkele cosmetica of vochtinbrengende cremes en gezichtverzorging gebruiken waar chemische grondstoffen in zitten! Informeer bij de schoonheidsspecialiste welke creme wel goed is voor je huid!
 • Geen enkele cosmetica, creme of gezichtsverzorging gebruiken die je huidporien kunnen verstoppen!
 • Wees bewust van je eigen ademhaling, haal diep en krachtig adem.
 • Rook niet!
 • Drink (gemiddeld) anderhalve liter mineraal water per dag,
 • Suiker veroorzaakt rimpels: verwijder en vermijd het gebruik van suiker in het voedsel zo veel mogelijk!
 • Slaap is een weldoener tegen rimpels, tegen huidveroudering en tegen het ouder worden,
 • Gebruik geen alcohol (een enkele keer een glaasje rode wijn is echter prima!),
 • Beweeg dagelijks met grote regelmaat, het liefst in de frisse buitenlucht,
 • Dansen is een krachtige verjonging en huidverjonging,
 • Lachen! Lachen verhoogt de zuurstofopname in het bloed en bevordert de ademhaling van de huid extreem goed! Lachen en humor is een krachtige verjonging en huidverjonging!

Bindweefsel, collageen en elastine

Een jong, strak en rimpelvrij gezicht bestaat van binnenuit uit een goede stevige bindweefsel. Dit bindweefsel zit barstensvol collageen en de elastine. Zolang we jong zijn zullen we geen last hebben van rimpels zolang het gehalte van het collageen en de elastine maar hoog is in het bindweefsel. Tijdens het verouderen van de huid, wordt er minder collageen en elastine in het bindweefsel aangemaakt. De rek gaat er uit. De huid wordt slapper wat tot het gevolg heeft: rimpels! Rimpels die uiteindelijk diepe rimpels gaan worden.

De strijd tegen rimpels: huidverjonging

Onderstaande gegevens zorgen allemaal voor: rimpels, diepe rimpels, veroudering en huidveroudering. Door ons levensstijl aan te passen en de strijd tegen rimpels aan te gaan, zorgen we ervoor dat ons eigen vernieuwde levensstijl ons persoonlijke anti rimpel behandeling gaat worden! Wat moeten we vermijden, echt vermijden, om de strijd tegen de rimpels aan te gaan en er voor te zorgen dat we onze huid verjongen? Vermijd:
 • Zon: Door de huid openlijk bloot te stellen aan de zon, werkt dat huidveroudering in rap tempo in de hand. Onder invloed van de zon wordt de elastine in de huid bijzonder snel afgebroken. Gebruik altijd een sunblock, een filter tegen zowel de UV-B als de UV-A stralen is voor iedere rimpelhater een absolute must!
 • Zonnebril: Tip: Draag altijd een zonnebril bij mooi weer. Je ogen dichtknijpen omdat je tegen de zon in moet kijken veroorzaakt rimpels!
 • Roken: Een van de allerbelangrijkste voedingsmiddel van een jong uitziende huid is zuurstof. Door het roken vernauwen de bloedvaten zich, waardoor de bloedcirculatie vermindert. Hierdoor ontstaat een tekort aan zuurstof met als gevolg: huidveroudering en rimpels. Roken staat bekent om de vernietigende werking dat roken heeft op (oa) de huid.
 • Suiker, witte suiker, geraffineerde suiker: Suiker veroorzaakt afbraak van het collageen en vreet alle elementen op die nodig zijn tegen de vorming van huidveroudering en rimpels.
 • Koffie: Door het drinken van koffie droogt de huid uit. Ook veroorzaakt het drinken van koffie een belemmering van een goede bloedcirculatie. Hierdoor ontstaat een tekort aan zuurstof met als gevolg: huidveroudering en rimpels.
 • Alcohol. Door het drinken van alcohol droogt de huid uit. Alcohol veroorzaakt een grote belemmering van een goede bloedcirculatie.
 • Synthetische producten: Synthetische producten in onze voeding en verzorgingsproducten. Vermijd alle kunstmatige geur- en kleurstoffen, de beroemde E-nummers! Behalve dat ze huidveroudering en rimpels veroorzaken, bestaat de kans op pigmentvlekken!
 • Stress: Beroemd zijn de fronsrimpels. Door stress gaat de huid er dof en moe uitzien. Veel lachen, spontaan lachen en gieren van de lach, vermindert stress. Behalve dat: een overmaat aan stress versnelt het verouderingsproces!
 • Luchtvervuiling: Het is moeilijk om elke dag in een schone gezonde lucht te vertoeven. Voor je huid zou het een verademing zijn. Letterlijk. Zorg daarom altijd dat je je huid goed reinigt, liefst twee keer per dag. Minimaal.
 • Extreem diëten: Val je teveel af en kom je vervolgens teveel aan, het beroemde jojo-effect, verliest de huid zijn elasticiteit.

Onze angst om ouder te worden

De angst om ouder te worden doen ons geloven in de slimme marketingstrategieën van diverse cosmeticafabrikanten. Zij spelen zeer handig in op deze angst. Ondanks dat veel vrouwen nuchter in hun schoenen staan en denken te geloven dat antirimpels crèmes niet zouden werken, schaffen ze massaal allerlei antiveroudering crèmes aan.

Zo bescherm jij jezelf tegen rimpels en tegen huidveroudering: een ware anti rimpel behandeling!

Pas onderstaande schoonheidstips toe in je vernieuwde levensstijl tijdens de strijd tegen rimpels en tegen huidveroudering en creeer door je nieuwe levensstijl huidverjonging!
 • Slapen, veel slapen: Tijdens de slaap doet je huid herstelwerkzaamheden op. Door te weinig slaap kan de huid er grauw uitzien en slap aanvoelen. Zodra de huid slap is ontstaan er rimpels! Slapen is een echte mooimaker!
 • Water, veel mineraal water drinken: Door vocht te kort krijgt je huid te weinig mogelijkheid om zich te kunnen hydrateren. De huid droogt uit waardoor er veel sneller rimpels ontstaan. Het zal per persoon verschillen hoeveel water je dagelijks nodig hebt, 1.5 liter (mineraal!) water is een goede gemiddelde.
 • Omega 3 en omega 6 vetzuren: Eet veel vette vis (sardines, zalm, makreel en enz.) Deze vetzuren zorgt er voor dat de huid niet uitdroogt. Een (te) droge huid valt altijd ten prooi van rimpels!
 • Veel bewegen in de frisse buitenlucht: Zorg dat door je veel te bewegen de bloedcirculatie op peil blijft.
 • Een goede ademhaling: Let eens goed op je eigen ademhaling, is die oppervlakkig of juist krachtig en diep? Haal je adem waar je de longinhoud van beidde longen goed benut?
 • Gezonde voeding: Een goede en gezonde voeding, vol met vitamines, mineralen, en vezels! Probeer dagelijks peterselie, honing, tomaat en knoflook te eten. Verder veel vers fruit en verse salades, veel groenten, rauwkost, veel vette vis (makreel, zalm en sardines), veel gestoofd voedsel en veel minder vlees. Wees spaarzaam met melkproducten en vermijd het liefst al het voedsel waar suiker in zit. Beperk het gebruik van zout en eet zo gevarieerd mogelijk!

Witte suiker: het grote gevaar van rimpel vorming en huidveroudering!

Suiker is ver-ruk-ke-lijk! Heerlijk! En is - als extra toevoeging - vaak en veel in ons voedsel terug te vinden. Ondanks dat suiker zalig is, is het een groot vergif! Suiker heeft namelijk een buitengewoon vervelende eigenschap: zodra we suiker hebben geconsumeerd, vreet het witte suiker binnen in ons lichaam al onze energie op: alle vitamine, minaralen, bouwstenen en aminozuren, kortom: alles waar we energie van krijgen, wordt vrolijk vernietigd door witte suiker! Na het consumeren van witte suiker voelen we ons moe, vermoeid en slaperig. Ons energie bron is namelijk opgevroten door witte suiker!

Huidveroudering en vorming van rimpels veroorzaakt door witte suiker

Alle elementen die broodnodig zijn tegen het gevecht van rimpel vorming en huidveroudering zijn opgevroten door het witte suiker. Huidveroudering en rimpel vorming en zelfs het vromen van diepe rimpels hebben nu vrij spel...

Verjongingskuur en huidverjonging: goed werkende geslachtsklieren!

Het is echt waar, er bestaat geen grotere verjongingskuur, geen grotere belofte voor het vinden van de eeuwige jeugd, geen grotere huidverjonging, geen grotere anti rimpel behandeling, dan het hebben van goede onvervalste seks! Met een gemiddelde van twee keer per week komen we er helaas niet...

Crèmes tegen rimpels, anti rimpel crème

Een goede crème voor je huid zou vitamines moeten bevatten, zodat het je huid inderdaad voed, hydrateert en verzorgt. Een goede crème laat de huid ademen en verstopt de huidporiën niet. Er zijn te veel cosmetische producten in de handel waar geen enkel goed huidverzorging product in zitten! Voor de meeste vrouwen geldt nog steeds dat de eeuwige jeugd uit een potje komt. Vraag deskundig advies aan de schoonheidsspecialiste!

Oplossing van huidveroudering en rimpels: Plantenslijm! Verjong de huid met smeerwortel!

Als we de energieke Zwitserse arts A Vogel mogen geloven, zou de oplossing voor huidveroudering en rimpels zijn het gebruik van een goede anti rimpel crème die de huid inderdaad voedt, beschermt, elastisch maakt, glad maakt en laat ademen plantenslijm zijn. Het verbetert de doorbloeding van de huid en daardoor de vorming van een nieuwe huid. Het huidweefsel wordt veerkrachtig en jeugdig! De crème die deze plantenslijm, de smeerwortel, bevat is: Crème Symvita.

A Vogels smeerwortel: Crème Symvita

Deze smeerwortel crème zorgt voor een betere circulatie en een optimale voeding van de huid en door de uiteindelijke vorming van collageen wordt de huid steviger. Het houd de huid jong en soepel en is werkelijk fantastisch voor de bestrijding van kraaienpootjes. De toevoeging van het plantenslijm de smeerwortel in deze crème heeft een samentrekkende werking, daardoor worden rimpels minder diep en minder opvallend. De toevoeging van Viola tricolor in de crème zorgt bovendien dat de huid zuiver blijft. De crème is uitermate geschikt voor een grove huid met grote huidporiën.

A Vogels droge huid crème: Crème Symphytum

Deze crème voedt de droge en schrale huid. De huidherstellende vermogen van deze crème is optimaal als de huid veel in contact is met extremen, barre kou, harde wind, sneeuw, ijs en enz. Door de toevoeging van wolvet en Johannesolie in de crème geeft het de huid de voeding die de huid nodig heeft.

A Vogels Johannesolie

De olie is perfect voor onze huid ter ondersteuning van de talgklieren. Het bevordert de bloedcirculatie van de huid en bevat lipoiden, een uitstekende voeding voor de huid die diep in de huid wordt opgenomen.

Lees verder

© 2008 - 2024 Roberta, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Gezichtsmassage een anti rimpel behandelingGezichtsmassage een anti rimpel behandelingWaarom een gezichtsmassage als een anti rimpel behandeling? Hoe kan een gezichtsmassage rimpels voorkomen? De voordelen…
Anti-rimpel behandelingen: Minder en minder diepe rimpelsRimpels zijn een onvermijdelijk gevolg van ouder worden. Helemaal voorkomen dat je huid veroudert is onmogelijk maar er…
Rimpels in het gezicht verminderen; direct resultaatRimpels... Vaak beginnen we pas met extra verzorging van de huid, als de rimpels inmiddels zichtbaar zijn. Tot je 28ste…

Elektrisch ontharenElektrisch ontharen is een nieuwe manier van defenitief ontharen. Het is een effectieve manier van ontharen doordat je e…
Huid en hormonenHuid en hormonenDe huid en daarmee ook ons uiterlijk, wordt in belangrijke mate bepaald door de geslachtshormonen. Wetenschappers richte…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Style81, Pixabay
 • A. Vogel - De Kleine Dokter
 • Gezondheidsnet.nl
 • Huidconsult.nl
 • NRC.nl/wetenschap/huidveroudering
 • Heelnatuurlijk.nl
 • Medicalfacts.nl
Roberta (652 artikelen)
Laatste update: 05-11-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 7
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.