Bioxet - Ervaringen en resultaten

Bioxet is een crème waarmee je zonder pijn een definitieve ontharing kan verkrijgen. Alle lichaamsdelen kunnen worden behandeld: onderbenen, bovenbenen, oksels, bikinilijn, gezicht, buik, billen, armen, rug, etc. Bioxet kan gebruikt worden in plaats van je gewone hydraterende crème. Onze redacteur heeft de Bioxet lichaamscrème één jaar lang getest. Ziehier de ervaringen en resultaten.

Definitieve ontharing met Bioxet

Bioxet is een hydraterende crème waarmee ongewenste haargraai kan worden verminderd. Dit gebeurt door de haren op een soort dieet te zetten. De onvoldoende voeding verzwakt de haren zodanig dat ze minder snel en dunner terugkomen. Bij gebruik op lange termijn (ongeveer één jaar), kan zelfs een definitieve ontharing worden verkregen. Het is effectief bij alle huidskleuren en is ook werkzaam bij blonde haartjes.

Bioxet is zo samengesteld dat het ook voldoet voor de dagelijkse huidverzorging. Het handhaaft de PH balans en verhoogt de zachtheid en de hydratering van de huid. Het is beschikbaar als gezichtscrème (voor zowel droge en normale huid als voor een vettige huid) en als lichaamscrème.

Bioxet Ervaringen en resultaten

Onze redacteur heeft de Bioxet haarverminderende lichaamscrème anderhalf jaar lang uitgetest op zowel de onderbenen als de bikinilijn. De gebruiksaanwijzing raadt aan de crème iedere avond voor het slapengaan aan te brengen (s nachts groeit het haar immers het snelst) en die raadgeving werd minutieus opgevolgd. De meeste dagen werd de crème ook s morgens gesmeerd omdat dit de resultaten zou versnellen.

Bioxet raadt aan de te behandelen lichaamsdelen te harsen of te epileren. Scheren mag ook, maar hier zouden de resultaten langer op zich laten wachten. In het geval van onze redacteur werden de te behandelen lichaamsdelen geëpileerd (de haren werden uitgetrokken). Omdat de pijngrens op sommige plaatsen te hoog was (bikini), werd er soms geschoren.

Volgens Bioxet zouden de resultaten na drie maanden als volgt moeten zijn: 46% vermindering van het aantal haren, 43% vermindering van de haarlengte en 30% vermindering van de haardikte. De huid zou ook beter gehydrateerd moeten zijn. Na maximum één jaar zouden de behandelde lichaamsdelen definitief onthaard moeten zijn.

Wij verkregen de volgende resultaten:

  • Het haar groeit met Bioxet duidelijk minder snel terug. Er moet opvallend minder worden geëpileerd dan vroeger.
  • Na drie maanden lijken er op sommige plaatsen minder haartjes te staan, maar het resultaat is zo minimaal dat je niet zeker kan zijn.
  • Na anderhalf jaar dagelijks gebruik van Bioxet is het aantal haren inderdaad verminderd en zijn de haren ook dunner geworden. Epileren wordt door de dunnere en verminderde haargroei minder pijnlijk en de vertraagde haargroei is ook mooi meegenomen. Van een definitieve ontharing van de onderbenen en de bikinilijn is er echter geen sprake.
  • De haren worden duidelijk minder lang, maar dit kan ook te wijten zijn aan de tragere haargroei.
  • Opvallend is wel dat er op de plaatsen die werden geschoren geen enkele verbetering of vermindering zichtbaar is. De resultaten zijn enkel waarneembaar op die plaatsen waar het haar met wortel en al werd uitgetrokken.
  • De huid is goed geydrateerd met Bioxet en de crème ruikt aangenaam. Bioxet kan dus zonder problemen in de plaats van een andere lichaamscrème gebruikt worden.

Conclusie

Bioxet werkt wel degelijk, maar de crème is niet zo efficiënt als op de verpakking en in de reclame staat aangegeven. De resultaten bevinden zich vooral op het vlak van de vermindering van het aantal haren (ongeveer 30% na anderhalf jaar gebruik) en de dikte van de haren (soms wel tot 50%). In combinatie met scheren heeft Bioxet geen effect; harsen of epileren zijn dus noodzakelijk. Wilt u echter een volledige definitieve ontharing bekomen, dan doet u het best een beroep andere definitieve ontharingsmethodes zoals IPL.
© 2009 - 2024 Avalon, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Epilar permanente ontharing - Ervaringen en resultatenEpilar System is een pijnloze manier om ongewenste haargroei permanent te verwijderen. Epilar is aangewezen voor persone…
Ontharing met elektrolyse - Ervaringen en resultatenHet ontharingsapparaat Epiliss van Babyliss maakt gebruik van een zwakke elektrische stroom, elektrolyse genaamd, om een…
IPL definitieve ontharing - Ervaringen en resultatenIPL is een permanente ontharing die gebruik maakt van lichtimpulsen om de haren weg te branden. De behandelde haren kome…
Permanente ontharing: Elektrische ontharing, laser en IPLWanneer mensen last hebben van overbeharing, zijn er tal van methoden beschikbaar. Scheren, epileren, ontharingscrème of…

Tips voor het scheren van de schaamstreekHet scheren van de schaamstreek is nog niet zo eenvoudig. Zowel bij mannen als bij vrouwen vraagt het om een goede voorb…
Beauty: je huid oppeppenBeauty: je huid oppeppenIeder seizoen heeft zo wel iets waar je huid van te lijden heeft, logisch want je huid is je bescherming. Zeker zo belan…
Avalon (367 artikelen)
Laatste update: 06-02-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.