Ontharing met elektrolyse - Ervaringen en resultaten

Het ontharingsapparaat Epiliss van Babyliss maakt gebruik van een zwakke elektrische stroom, elektrolyse genaamd, om een definitieve ontharing te verkrijgen. Wij testten dit populaire ontharingsapparaat uit en kwamen erachter dat elektrolyse de goedkoopste, maar ook de minst efficiënte manier is om ongewenst haar definitief te verwijderen.

Wat is Elektrolyse?

Definitieve ontharing door middel van elektrolyse bestaat uit het uitoefenen van een nauwelijks merkbare stroom op de basis van het haarzakje. Dit veroorzaakt een scheikundige reactie die de huidpapillen vernietigt waardoor het haartje gemakkelijk uit te trekken is en later niet meer terugkomt.

De elektrische influx wordt aan de haartjes doorgegeven door middel van kleefpatches in verschillende formaten die op de te ontharen zones moeten worden aangebracht. Een elektrolyse behandeling is pijnloos.

Gebruiksaanwijzingen van de elektrolyse van Babyliss Epiliss

Anagene fase

De haartjes die u permanent wilt verwijderen moeten zich in de anagene of groeifase bevinden. Het beste is om de ongewenste haargroei eerst met wortel en al te verwijderen (bijvoorbeeld met was). Vanaf het moment dat de haartjes beginnen teruggroeien en stoppels beginnen vormen, kunt u beginnen met de elektrolyse.

Patches

Alvorens met de elektrolyse te beginnen moet u de patchvorm kiezen die aangewezen is voor de zone die u wilt behandelen.
  • Benen de grote rechthoekige patches
  • Armen de grote rechthoekige patches
  • Oksels de kleine rechthoekige patches
  • Bikinilijn de kleine rechthoekige patches
  • Hals de kleine rechthoekige patches
  • Bovenlip de gebogen patches
  • Wenkbrauwen de gebogen patches
  • Kin de gebogen patches
  • Tepelhof de gebogen patches

Elektrolyse

Verbind twee patches met de witte draden van het apparaat. Neem vervolgens de ronde contactpatch en verbind deze met de paarse draad van het apparaat. Verwijder de beschermingsfilm en breng de patches aan op de te behandelen huid. Zorg ervoor dat de contactpatch op gelijke afstand van de twee behandelingspatches wordt geplaatst.

Zet het Epiliss apparaat aan door de knop onderaan naar boven te duwen. Het apparaat staat sowieso in de laagste stand. Om de intensiteit evenals de behandelingsduur te verhogen, moet u de twee draaiknoppen naar boven bewegen. Hoe hoger de stand en behandelingsduur, hoe meer elektrische stroom er naar de patches gaat en hoe meer kans dat de huidpapillen vernietigd worden.

Vervolgens kunt u de patches verplaatsen naar een nieuwe zone en kunt u het hele proces herhalen.

Duur van de elektrolyse behandeling

De elektrolyse moet één tot twee keer per week worden herhaald. Na vier weken moeten de ongewenste haartjes vernietigd zijn. Ze moeten dan gemakkelijk met een pincet of hars verwijderd kunnen worden. Laten de haartjes niet onmiddellijk los, dan wilt dit zeggen dat het haartje nog niet vernietigd is en dat u de elektrolyse nog enkele weken moet voortzetten. Dit is vooral het geval indien de haren dik en stug zijn.

Na de ontharing moet u opnieuw wachten tot er opnieuw stoppels verschijnen. Dit zijn echter niet meer dezelfde haartjes als diegenen die je de eerste keer verwijderd hebt. De haartjes zullen in de meeste gevallen zes tot tien keer teruggroeien. Op het gezicht zijn er meestal minder behandelingen vereist.

Onderhoud van het elektrolyse apparaat

Na elk gebruik moet u de patches schoonmaken met een lichtbevochtigde spons en vervolgens aan de lucht laten drogen. Indien u per ongeluk te veel water aanbrengt, moet u de patches in de koelkast laten drogen met de kleefkant naar boven. Als na veelvuldig gebruik, de patches hun hechtkracht verliezen, kunt u dit opnieuw doen terugkomen door de kleefkant van de patch licht te bevochtigen.

Contra-indicaties

Het gebruik van Epiliss van Babyliss is af te raden in geval van zwangerschap, kanker, epilepsie, diabetes, evenals bij het dragen van een pacemaker en een spiraaltje. Vraag uw arts om medisch advies.

Ervaringen en resultaten van de elektrolyse van Babyliss Epiliss

Pijn en prikkeling

Een elektrolyse behandeling met de Babyliss Epiliss is pijnloos, maar op gevoelige plaatsen (zoals de bikinilijn) wordt men wel een onaangename prikkeling gewaar. Op de benen of de armen is dit echter niet voelbaar.

Resultaten

Wij hebben het elektrolyse apparaat Epiliss van Babyliss uitgetest op onze benen (lichte en beperkte beharing). Na vier weken behandeling (aan twee elektrolyses per week) zitten de haartjes nog even vast als voordien. Zes behandelingen later is er nog geen verschil. Omdat de haartjes daarna te lang zijn doorgegroeid, beslissen we om ze door middel van hars te verwijderen. Eenmaal te stoppels teruggroeien, geven we de definitieve ontharing met elektrolyse een nieuwe kans. De resultaten zijn opnieuw niet in overeenstemming met de beloftes van Babyliss. Acht maanden en ontelbare elektrolyses later, is er nog geen merkbaar verschil. De Epiliss van Babyliss heeft zijn belofte dus niet waargemaakt.
© 2009 - 2024 Avalon, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Epilar permanente ontharing - Ervaringen en resultatenEpilar System is een pijnloze manier om ongewenste haargroei permanent te verwijderen. Epilar is aangewezen voor persone…
Bioxet - Ervaringen en resultatenBioxet is een crème waarmee je zonder pijn een definitieve ontharing kan verkrijgen. Alle lichaamsdelen kunnen worden be…
Permanente ontharing: Elektrische ontharing, laser en IPLWanneer mensen last hebben van overbeharing, zijn er tal van methoden beschikbaar. Scheren, epileren, ontharingscrème of…
IPL definitieve ontharing - Ervaringen en resultatenIPL is een permanente ontharing die gebruik maakt van lichtimpulsen om de haren weg te branden. De behandelde haren kome…

Hollywood beautygeheimen - Mooi haarWat zijn de beautygeheimen van sterren om hun haar mooi, glanzend, vol en gezond te houden? Beyoncé, Claudia Schiffer, C…
Beauty: alles op een rij over gezonde nagelsGezonde en goedverzorgde nagels staan vooraan in het beeld als je in contact komt met iemand. Nagels goed maar ook niet…
Avalon (367 artikelen)
Gepubliceerd: 18-03-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.