Epilar permanente ontharing - Ervaringen en resultaten

Epilar System is een pijnloze manier om ongewenste haargroei permanent te verwijderen. Epilar is aangewezen voor personen bij wie IPL ontharing niet kan gebruikt worden (donkere huidtypes, te lichte haarkleur, nemen van bepaalde hormonenpreparaten zoals cortisone). Onze redacteur testte het Epilar System voor u uit. Ziehier de resultaten.

Wat is Epilar System?

Epilar System is een combinatie van twee gepatenteerde gels op basis van het lichaamseigen enzym trypsine, die onmiddellijk na een ontharing met was moeten worden aangebracht. De actieve ingrediënten van Epilar System dringen de haarfollikel in, die na de ontharing met was geopend is, en deactiveert er de groeicellen (basale papillen). Een minimum van acht tot tien behandelingen zijn noodzakelijk.

Blijvende resultaten

De resultaten van een Epilar behandeling zijn in principe blijvend. Toch is het mogelijk dat bepaalde haren zich jarenlang in een slaapfase bevinden en pas vijf of tien jaar later plots beginnen te groeien. Het aantal haren zal echter beperkt zijn en zullen met één of twee nieuwe behandelingen voorgoed verdwenen zijn.

Kostprijs

De kostprijs van een behandeling met het Epilar System is erg verschillend naargelang het schoonheidssalon. Sommige instituten laten u voor de twee tubes in totaal betalen, ongeacht het aantal behandeling dat u zult nodig hebben (ongeveer 200 euro voor de twee tubes samen). Daarnaast worden ook de kosten voor de ontharing met was aangerekend. Andere instituten laten u betalen per behandeling. De prijs is sterk verschillend naargelang de zone (tussen 70 en 200 euro).

Resultaten en ervaringen met Epilar System

Zones

Het Epilar System werd uitgetest op de bikinilijn.

Epilar procedure

Elke Epilar behandeling begint met een ontharing op basis van was. Direct na de ontharing staan de haarzakjes immers nog open en kunnen de actieve ingrediënten van de Epilar gels beter hun werk doen. Na enkele minuten sluiten de haarzakjes zich terug waardoor de gels minder efficiënt worden. Daarom wordt er eerst slechts één kant van de bikinilijn onthaard en worden de gels direct één na één aangebracht en ingemasseerd. Daarna is de tweede kant aan de beurt.

Na de Epilar behandeling doet u er goed aan zonnebaden, zelfbruiners, deodorants en make-up te vermijden.

Duur van de behandeling

De duur van de behandeling is de tijd die nodig is om de te behandelen plaats te ontharen met was. Het aanbrengen en inmasseren van de twee Epilar gels neemt slechts een minuutje in beslag.

In totaal zijn er minstens tien behandeling nodig met een tussentijd van telkens minimum zes weken.

Resultaten

Epilar System werd slechts één keer uitgetest. Daar een opvallende haarreductie pas na twee tot drie behandelingen zichtbaar is, is er van een echt resultaat dus nog geen sprake. Toch was ik eerder teleurgesteld na één behandeling. Vlak na de ontharing is je huid superzacht, maar na één week begonnen de haren al terug te komen. En omdat je tussen de behandelingen in niet mag scheren of waxen, zou het erg vervelend zijn geweest om er vijf à zes weken lang onverzorgd bij te lopen, zeker als je dit een jaar moet volhouden.

Advies

Veel schoonheidsinstituten geven toe dat Epilar System niet de gewenste resultaten oplevert. Epilar zelf voorspelt een vermindering van de haargroei van 20% per behandeling, maar dit resultaat blijkt in de realiteit slechts zelden behaald te worden.

Toch is het goed dat Epilar System bestaat. Mensen met een donkere of gebruinde huid of types met een zeer lichte haarkleur komen namelijk niet in aanmerking voor andere definitieve ontharingsmethodes zoals IPL. Epilar System is echter geschikt voor alle huid- en haartypes. Ook voor mensen die bepaalde hormonenpreparaten gebruiken (zoals cortisone) is Epilar efficiënter dan een IPL behandeling.

Om een beter resultaat te verkrijgen, is het aangeraden om tussen de Epilar behandelingen door ook Bioxet aan te brengen.

Lees verder

© 2009 - 2024 Avalon, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Permanente ontharing: Elektrische ontharing, laser en IPLWanneer mensen last hebben van overbeharing, zijn er tal van methoden beschikbaar. Scheren, epileren, ontharingscrème of…
IPL definitieve ontharing - Ervaringen en resultatenIPL is een permanente ontharing die gebruik maakt van lichtimpulsen om de haren weg te branden. De behandelde haren kome…
Ontharing met elektrolyse - Ervaringen en resultatenHet ontharingsapparaat Epiliss van Babyliss maakt gebruik van een zwakke elektrische stroom, elektrolyse genaamd, om een…
Scheren, epileren én IPL voor thuis: Me My ElosScheren, epileren én IPL voor thuis: Me My ElosOoit was het duidelijk. Voor permanente ontharing ging je naar schoonheidssalon of huidtherapeut, voor tijdelijke onthar…

Tips voor het scheren van de schaamstreekHet scheren van de schaamstreek is nog niet zo eenvoudig. Zowel bij mannen als bij vrouwen vraagt het om een goede voorb…
Beauty: je huid oppeppenBeauty: je huid oppeppenIeder seizoen heeft zo wel iets waar je huid van te lijden heeft, logisch want je huid is je bescherming. Zeker zo belan…
Avalon (367 artikelen)
Gepubliceerd: 06-02-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.