Beauty: Wat doen we met wimpers?

Beauty: Wat doen we met wimpers? Mascara is een van de meest gebruikte cosmeticaproducten. Ruim 85% van de vrouwen zegt mascara in meer of mindere mate te gebruiken. De een zo af en toe en voor de ander het dagelijks ritueel en onmisbaar in de tas. Hoe maak je de wimpers nu mooi?

Wel of niet gekruld?

Niet iedereen heeft wimpers die mooi omgekruld naar boven wijzen. Maar nagenoeg iedereen wil dit wel, het geeft een open blik met meer expressie en dus zal bij een aantal vrouwen de wimpelkruller er aan te pas komen. De wimperkrullen is een lichtmetalen ‘tangetje’ met een rubberen rand (lijkt aan de onderkant op een schaar) en in alle gangbare drogisterijen te koop. Dit tangetje zet je als het ware op het oog en klemt de wimpers er dan tussen. Altijd na het aanbrengen van oogschaduw en voor het aanbrengen van de mascara toepassen.

Heb je heel rechte wimpers doe het dan in 2 of 3 stappen en zet de wimperkruller vast bij de aanzet van de wimpers, daarna halverwege en nog een keer op 3/4 van de wimpers. Iedere keer enkele seconde in dezelfde positie vasthouden.
Een tip voor de zeer weerbarstige wimpers, warm de wimpertang enkele seconde op met je föhn.

Een kleurtje

Hoewel de zwarte mascara veruit het populairste is, zijn er meerdere kleuren op de markt. Bruin, aubergine, nachtblauw en diepgroen zijn enkele kleuren die je bij meerdere merken terug ziet komen. Het overgrote deel is ook niet waterproof, maar let goed bij de aankoop of je wel of niet waterproof mascara nodig hebt. Immers, snel tranende ogen zijn niet echt fraai meer als de mascara bij een zuchtje wind over de ogen al door begint te lopen.

Hoe op te brengen?

Afhankelijk van het effect kan je een of meerdere lagen opbrengen, maar nooit te veel tijd er tussen laten zitten. De mascara mag niet helemaal droog en hard zijn. Breng de mascara aan direct nadat de wimperkruller zijn werk heeft gedaan en pak de wimpers van onderaf aan bij de aanzet richting het puntje van de haartjes en ga er daarna met een wimperkammetje doorheen (ook weer van de aanzet tot de puntjes) om eventuele vastgeplakte haartje los te kammen. Herhaal het proces als je een dramatische en volle oogopslag wilt bewerkstelligen. Mascara op de onderwimpers geeft een jeugdiger blik en een zware aanzet op de bovenwimpers oogt heel dramatisch (zeker als dit gecombineerd wordt met een eyeliner).

Handmatig of automatisch

De mascara kan met een rechte beweging opgebracht worden, maar je kunt deze ook licht zigzaggend opbrengen. Voor de laatste vorm is er ook een mascara die dit automatisch doet. De mascararoller maakt dan licht zigzaggende bewegingen als je de mascara weer van de aanzet tot de punt door je wimpers haalt. De wimpers lijken hier – mits goed opgebracht – wat voller mee. Uiteraard ook hier het kammetjes er direct achter bewegen om klonters op de wimpers te voorkomen.

Verwijderen

Schaf oogmakeremover aan voor ogen die met waterproof mascara of gewone mascara zijn opgemaakt. Die voor waterproof mascara is een wat vettiger (door de olie) substantie, maar nodig om deze mascara goed te verwijderen. Ga nooit hard wrijven over de ogen, maar houdt het wattenschijfje met de remover op je oog voor enkele seconden en veeg dan voorzichtig de make-up weg. Om het oog s nachts wat ‘rust’ te geven zijn er speciale crèmes en gels op de markt. Let goed op, niet alle crèmes en gels zijn geschikt om op het ooglid te smeren.
© 2009 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Make-up: perfecte ogenMake-up: perfecte ogenOgen bepalen je uitstraling. Het kunnen echte blikvangers worden. Maar hoe krijg je mooie opgemaakte ogen?
Beauty: Mooie kleuren voor de ogenBeauty: Mooie kleuren voor de ogenIeder seizoen heeft zo zijn kleuren voor de ogen en natuurlijk zijn er altijd trends, maar er zijn nu eenmaal kleuren di…
Tips en adviezen voor (feestelijke) oogmake-upTips en adviezen voor (feestelijke) oogmake-upNu de feestdagen er weer aankomen wil je jezelf feestelijk voor de dag laten komen. Niet alleen mooie kleren maar ook mo…
Mascara, wimper verfraaiingMascara, wimper verfraaiingMascara is make-up voor op de wimpers. Het is een meestal zwarte vloeistof, die de wimpers langer en voller laten lijken…

Beauty: Cellulite, kom je er nog vanaf?Beauty: Cellulite, kom je er nog vanaf?Is het mogelijk om nog van cellulite af te komen als je het eenmaal hebt? Moeilijk, maar er zijn wel wat mogelijkheden v…
Jezelf blijvend ontharen met een laserapparaat, kan dat?Jezelf blijvend ontharen met een laserapparaat, kan dat?Veel mensen hebben last van overbeharing. Daarnaast willen we op plaatsen waar we normale beharing hebben, daar geen har…
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 07-05-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.