Lange, volle wimpers zonder nepwimpers te dragen

Niet iedereen is gezegend met verleidelijke, lange wimpers. Je hebt ze of je hebt ze niet. Toch zijn er manieren om je wimpers er lang en vol uit te laten zien, zonder nepwimpers te dragen. Met een goede wimperkrultang, geschikte mascara, een goede aanbrengtechniek en vezels kom je een heel eind. In dit artikel verschillende trucjes om je wimpers er langer en voller uit te laten zien.

Lange wimpers

Lange, volle wimpers worden in veel culturen als een teken van vrouwelijkheid beschouwd. Kohlpotlood wordt al gedragen sinds de Bronstijd (3000 t/m 800 v. Chr.), om de ogen groter te laten lijken. Ook in het oude Egypte werd kohlpotlood gedragen. Toch is niet iedereen gezegend met lange wimpers. Zo hebben Aziaten van zichzelf geen lange wimpers. In dit artikel enkele trucjes om je oogopslag optisch te vergroten.

Wimperkrultang: krullen van wimpers

Wanneer je een open blik wilt hebben is het aan te raden je wimpers te krullen met een zogenaamde wimperkrultang. Deze moet bij voorkeur van metaal zijn. Maar wat is nu de beste wimperkrultang? Hoewel de wimperkrullers vaak veel op elkaar lijken zijn ze niet allemaal hetzelfde. Ze kunnen variëren in breedte en ronding, waardoor ze voor het ene oog meer geschikt zijn dan voor het ander. Je kunt dus verschillende goedkope wimperkrultangen proberen. Wanneer je een goede wilt die voor bijna alle ogen geschikt is, ga dan voor een iets duurdere. De wimperkrultangen van Shiseido en Shu Uemura zijn verkozen tot de beste wimperkrullers. Deze zijn bovendien erg geschikt voor Aziatische ogen.

Voor de beste resultaten is het verstandig je wimperkrultang van te voren eventjes te verwarmen met een föhn. Pas wel op dat je hem eerst even test op je hand, anders kun je je makkelijk branden. Krul je wimpers voordat je mascara aanbrengt, anders plakken de wimpers makkelijk aan de tang. Hierdoor kunnen ze makkelijk uitgetrokken worden. Houdt de wimperkrultang gedurende een halve minuut op beide wimpers.

Soort mascara

Veel reclamespotjes laten je geloven dat je wimperharen wel tien keer verlengd kunnen worden. Ga hier niet te veel op af. Mascara is eigenlijk gewoon een zwarte verf, hetgeen je wimpers niet kan verlengen. Door vele laagjes aan te brengen kan het wel lijken of je wimpers langer zijn. Breng daarom desgewenst meerdere laagjes mascara aan. Overdrijf niet; hierdoor kan de mascara gaan klonteren.

Wanneer je je wimpers krult, en je de krul wilt behouden, is er één belangrijk iets waaraan de mascara aan moet voldoen. Hij moet waterproof zijn. Waterproof mascara is een soort verf op een oliebasis waardoor deze veel harder en droger wordt dan een gewone mascara. Hierdoor zal de krul in je wimpers niet inzakken. Niet-waterproof mascara’s zijn op een waterbasis. Deze mascara’s maken je wimpers eigenlijk nat door het vocht dat ze bevatten, waardoor de krul weer in zal zakken. Denk er wel aan niet te vaak waterproof mascara te dragen. Wissel het af met een gewone mascara. Waterproof mascara is namelijk erg hardnekkig en moeilijk te verwijderen. De wimpers kunnen hierdoor makkelijker afbreken.

Aanbrengen van mascara

Breng de mascara aan vanaf de wortel van wimper, niet alleen op de puntjes. Maak met het borsteltje een zigzaggende beweging waardoor de mascara aan beide kanten van de haartjes komt. Herhaal dit desgewenst enkele malen.

Fibers of vezels

Een relatief nieuw product op de markt zijn vezels of fibers om je wimpers te verlengen. Deze gebruik je in combinatie met een gewone mascara. Deze vezeltjes zijn piepkleine polyester haartjes. Wanneer je een laagje mascara opbrengt kun je daarna een paar vezeltjes aan het einde van elk haartje aanbrengen. Wanneer je daarna weer mascara aanbrengt, zal het haartje verlengt worden met deze vezeltjes. Hierdoor krijgen je wimpers een echt valse-wimpereffect. Deze vezels zijn verkrijgbaar bij een beautywinkel zoals Douglas of op het Internet. Één merk dat deze vezels verkoopt is bijvoorbeeld Talika. Ook met de Tweezerman Fast Lash zijn goede resultaten te boeken. Let er op dat deze vezels niet geschikt zijn voor lensdragers of mensen met zeer gevoelige ogen.

Wanneer je zelf superkorte, rechte wimpers hebt is het onmogelijk meterslange wimpers te verkrijgen. Toch kom je met deze trucjes al een heel eind. Veel succes.
© 2009 - 2024 Papillon, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wimpers, functioneel en mooiWimpers, functioneel en mooiWimpers kunnen de ogen ‘open’ doen lijken en je kunt door de manier van opmaken dat meegeven wat je uit wilt stralen. Mo…
Beauty: wimpers krullenBeauty: wimpers krullenNiet iedereen is gezegend met mooie, lange en krullende wimpers. Gelukkig zijn er voor de mensen met lange of korte rech…
Beauty: Feestelijke wimpersBeauty: Feestelijke wimpersWat we ook doen met kerst, de meeste vrouwen maken zich in meer of mindere mate op met kerst. Ook als ze dit in het dage…
Wimpers verlengen / Wimpers dikker makenWimpers verlengen / Wimpers dikker makenVolle wimpers kunnen de ogen onmiddellijk mooier en glamoureuzer maken. Hoewel sommige vrouwen van nature gezegend zijn…

recensieKalo haarreductie - Ervaringen en resultatenKalo is een product waarmee je zonder pijn overtollige haartjes definitief kunt verwijderen. Alle lichaamsdelen kunnen w…
Beauty: Cellulite, kom je er nog vanaf?Beauty: Cellulite, kom je er nog vanaf?Is het mogelijk om nog van cellulite af te komen als je het eenmaal hebt? Moeilijk, maar er zijn wel wat mogelijkheden v…
Papillon (75 artikelen)
Laatste update: 09-06-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.