Striae / striemen verminderen met crèmes

Crèmes behoren tot de meest gebruikte remedies om striae of striemen te verminderen. Hoewel we van deze producten geen mirakels mogen verwachten, dragen ze toch hun steentje bij tot het verminderen van het aspect van striae. De ingrediënten die we in dit artikel beschrijven, hebben hun werkzaamheid bewezen en kunnen dus aangewend worden in de strijd tegen striemen. Gebruik ze in combinatie met een goede massage.

Retinol (Vitamine A)

Retinol (Vitamine A) is bekend geworden sinds ROC dit als belangrijkste ingrediënt gebruikt in zijn producten tegen striemen. Retinol versnelt het celvernieuwingsproces van de huid en stimuleert de synthese van collageen. Er zijn verschillende vormen, waaronder Retinaldehyde, tretinoin, Isotretinoin, adapalene, etc. Het wordt ook in geconcentreerde versies gebruikt voor Retinol Therapie.

Glycolic Acid

Glycolic Acid is het product dat in schoonheidssalons wordt gebruikt voor speciale peelings tegen striemen. Glycolic Acid verwijdert de bovenste lagen van de opperhuid en is efficiënter en krachtiger dan een normale peeling.

Elastine

Elastine behoort samen met collageen tot de voornaamste bouwstenen van het bindweefsel van de huid. Striae crèmes die elastine bevatten vullen de tekorten in de huid aan waardoor deze steviger wordt zodat striemen minder zichtbaar worden.

Gist extract

Gist extract verbetert de synthese van collageen en elastine en versterkt het natuurlijke afweersysteem van de huid.

Glycerol

Glycerol wordt gebruikt om de huid te hydrateren. Op een huid waarvan het vochtgehalte op peil is, is striae minder zichtbaar.

Allantoïne

Allantoïne bevordert de wondgenezing en versnelt het celvernieuwingsproces van de huid.

Vitamine E

Vitamine E speelt een belangrijke rol in het huidmetabolisme en in de genezing van de huid. Veel artsen gebruiken Vitamine E om na operaties littekens te genezen. Het kan de rode kleur van striemen minder zichtbaar maken.

Vitamine K

Crèmes op basis van Vitamine K zijn zeer efficiënt in het verminderen en verwijderen van striae van slechts enkele weken oud. De rode kleur verdwijnt en de huid neemt weer haar normale aspect aan.

Centella Asiatica

Centella stimuleert de bloeddoorstroming in de huid en bevordert de synthese van collageen.

Cacaoboter

Cacaoboter is één van de populairste remedies tegen striemen. Het zorgt voor een gehydrateerde en gevoede huid waarop striae minder zichtbaar en voelbaar is.

Sheaboter

Sheaboter kan net als cacaoboter gesmeerd worden om striae minder zichtbaar en voelbaar te maken. Indien gebruikt vlak na het ontstaan van de striae, kunnen de lijnen er zelfs helemaal mee genezen.

Algen

Algen bevorderen de synthese van collageen en hydrateren de huid.

Aloë Vera

Aloë Vera is één van de beste ingrediënten om striemen te verminderen en minder zichtbaar te maken. Aloë vera zit niet alleen boordevol vitamines, mineralen en proteïnen, het extract van deze plant dringt ook tot in de diepste huidlagen door en doet het celvernieuwingsproces maar liefst zeven keer sneller verlopen.

Kamille

Kamille bevordert de genezing van de huid, werkt verzachtend en versoepelt de huid.

Vaseline

Vaseline helpt vooral om striemen te voorkomen.

Biopeptide CL

Biopeptide CL is een sythetische proteïne die een onderdeel vormt van het collageen. Het wordt vooral aangewend om de synthese van collageen te bevorderen.

Emblica

Emblica zit boordevol vitamines. Vandaar zijn nut bij het verminderen van striemen.

Grapefruitzaad

Extract van grapefruitzaad verwijdert beschadigd collageen en helpt bij de synthese van nieuw en gezond collageen.

Natuurlijke en plantaardige olie

Alle types plantaardige olie zijn geschikt om de synthese van collageen tot in de diepere huidlagen te verbeteren: olijfolie, jojoba olie, visolie, lavendelolie, bernagie olie, amandelolie, abrikozenpitolie, emoe olie, sesamolie, tarwekiemolie, rozenbottelolie, kokosolie, zonnebloemolie, levertraanolie etc.

Ginseng

Ginseng heeft sterk revitaliserende eigenschappen en bevordert de elasticiteit van de huid.

Zelfbruiners

Zelfbruiners zorgen ervoor dat striae minder zichtbaar wordt. Ze helpen echter niet in de strijd om de striemen daadwerkelijk te verminderen.

De bekendste merken van crèmes en producten tegen striae / striemen

  • Trilastin SR
  • Strivectin-Sd
  • Dermaglow Stretch Mark Balm
  • Barmom Stretch Mark Cream
  • Elancyl Stretch Mark Cream
  • Revitol Stretch Marks Prevention Cream
  • Vichy Complete Action Anti-Stretch Mark Cream
  • Clinique Cx Stretch Mark Cream
  • Sb South Beach Stretch Mark Repair
© 2009 - 2024 Avalon, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Striae. Ontstaan, behandelen en voorkomen!Striae. Ontstaan, behandelen en voorkomen!Veel vrouwen krijgen tijdens de zwangerschap te maken met striae, ook wel zwangerschapsstriemen genoemd. Maar ook andere…
Inovo - Ontgiften, afslanken, verstevigenInovo is een apparaat dat op een zonnebank lijkt en dat biocompatibele infrarode stralen naar het lichaam zendt. Deze st…
Cellu M6 - Endermologie / Lipomassage / RolmassageEén van de bekendste methodes om cellulitis te verwijderen is endermologie. Via een LPG-toestel dat Cellu M6 heet, wordt…

Definitief ontharen met ELOS - Resultaten en ervaringenELOS is de nieuwste methode om je lichaam definitief te ontharen. De meeste nadelen van andere methodes van definitieve…
Striemen genezen via The Secret en visualisatieJe hebt al over The Secret horen spreken, nietwaar? Voor het geval dit niet zo zou zijn… De film beweert dat je in je le…
Avalon (367 artikelen)
Gepubliceerd: 18-07-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.