Anti-aging: Hoe kan ik er eenvoudig jonger uitzien?

Er is geen vrouw, die niet graag de tijd zou stopzetten. We worden allemaal ouder en er wordt ons ook regelmatig verteld dat we dat moeten accepteren en dat het nu eenmaal bij het leven hoort. Maar wij willen nog zo graag jong en mooi zijn! En daar is helemaal niets mis mee. Een vrouw met zelfvertrouwen is immers een sexy vrouw. Deze tips om er jonger uit te zien zijn eenvoudig en effectief. Misschien kunnen we de tijd een beetje om de tuin leiden? Maar hoe doe je dat nou precies? De volgende anti-verouderings tips vormen samen een compleet plan, dat bestaat uit gezonder leven, eten, schoonheidsproducten, supplementen en misschien een klein beetje hulp van buitenaf.

Stop met ongezonde gewoonten

Roken

Het eerste waar je onmiddellijk mee moet stoppen, hoe moeilijk ook, is met roken. Roken leidt tot huid-veroudering en huidverslapping, doordat het de doorbloeding van je huid doet afnemen. Dat is zelfs in die mate het geval dat mocht je cosmetische chirurgie overwegen, de arts je niet zal behandelen wanneer je rookt. De risico's voor de huid zijn gewoon te groot. Wil je er vijf tot tien jaar jonger uitzien, stop dan vandaag nog.

Alcohol

Drinken is erg slecht voor je lever en die heb je hard nodig om ontstekingen (ook die van de huid en dat is één van de oorzaken van permanente huid-veroudering) te kunnen bestrijden. Drink dan ook maximaal een glas alcohol per dag.

Slapen

De meeste vrouwen maken er een rommeltje van: Zorg dat je echt op tijd slaapt en slaap acht uur per nacht en niet vijf. Zorg voor een stevig kussen en een rustige slaapkamer. Je cellen herstellen zich 's nachts en die doen dat graag rustig.

Zorg voor een super jong en mooi eetpatroon

Ook deze klinkt wat minder sympathiek maar: Breng je inname van calorieën met 30% terug. Een studie onder ratten heeft aangetoond dat relatief minder eten leidt tot een langere levensduur.

Niet echt nieuw maar wel een aanrader: Minder verzadigd vet en vooral minder geraffineerde suikers. De anti-inflammatie theorie gaat er vanuit dat micro-ontstekingen in de huid verantwoordelijk zijn voor zichtbare veroudering in het gezicht. Deze ontstekingen bestrijden kan met ander voedsel en dat zorgt voor een meer stevige huid, minder wallen, minder vocht vasthouden en minder rimpels.

Als je het in één keer goed wilt doen, probeer dan eens het Perricone Facelift Dieet.

Supplementen, supplementen en supplementen

De meesten van ons lijden aan "overconsumptie ondervoeding" - te veel van de verkeerde dingen. Dat wil dus ook zeggen dat we, omdat we de verkeerde dingen eten, broodnodige vitamines en mineralen tekort komen in onze voeding.

Aanraders voor er jong en mooi uitzien: Omega-3, Q10, extra vitamine C (minimaal 1000 mg per dag), een goede natuurlijke multivitamine/mineralen combinatie (Solgar) en L-glutamine (stressvermindering en celopbouw).

Verzorgingsproducten: Goedkoop is duurkoop

Eerlijk is eerlijk: Nivea is leuk voor je handen maar biedt geen volwaardige antiverouderingsverzorging. Als je het kunt betalen kies dan voor duurdere merken. Deze steken veel en veel meer in onderzoek. Ook is de hoeveelheid werkzame stof beter afgestemd. Kies voor bijvoorbeeld Sisley of Veldt (natuurlijk) of voor La Prairie of Shiseido. Nog een keer zo eerlijk mogelijk: Er is één uitzondering en dat is Vichi (van de apotheek). De meeste cremes van de apotheek kosten niet meer dan de verzorgingsproducten van duurdere merken maar de kwaliteit is echt prima.

De natuur een handje helpen: Cosmetische ingrepen

De natuur staat natuurlijk niet stil en je kunt een verouderingsproces dan ook niet helemaal stopzetten. Soms zijn er echter dingen, waar je je echt aan stoort en die jouw zelfvertrouwen over een langere tijd schaden.

Bij een goede kliniek voor plastisch chirurgie of cosmetische ingrepen kun je veilig terecht voor wat jij nodig hebt om je beter te voelen. De klinieken kunnen je alles vertellen over de mogelijkheden maar in een notedop zijn er de volgende mogelijkheden:
  • Botox: Rimpelverwijdering voor circa drie maanden (met name op de fronsrimpel en voor kraaienpootjes
  • Fillers: Afbreekbaar of permanent voor de opvulling van rimpels (met name de neus-lippenplooi)
  • Laser: Voor een strakkere en jongere look kan er een laserbehandeling voor het gehele gezicht worden uitgevoerd
  • Chemische peeling: Idem (kans op pigmentvlekken, dus laat je goed informeren)
  • Lift (mini-, oog-, voorhoofd, hals): Meer ingrijpende operatie, waarbij de huid opnieuw wordt opgespannen. Wel echt een operatie met altijd een kans op complicaties. Zorg dat je je goed informeert en voor één van de erkende klinieken kiest, wanneer je hiertoe besluit. Geen geld besparen op een ingreep, die toch al duizenden EURO kost.
© 2009 - 2024 Sterretje999, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Lizz Facelift Serum: productomschrijving en beoordelingLizz Facelift Serum: productomschrijving en beoordelingLizz Facelift Serum is een serum dat ontwikkelt is om lijntjes en rimpels in het gezicht binnen een paar minuten te verm…
Facelift, voor- en nadelenFacelift, voor- en nadelenFacelift of rimpels te laten verwijderen. Van roken, alcohol drinken, slechte voeding, overmatig zonnebaden, en natuurli…
Facelift zonder operatie: Alternatieven voor jonger gezichtWanneer je ouder wordt, wordt je gezichtshuid minder strak en minder gevuld. Dat is niet te voorkomen maar soms ben je d…
Anti-rimpel behandelingen: Minder en minder diepe rimpelsRimpels zijn een onvermijdelijk gevolg van ouder worden. Helemaal voorkomen dat je huid veroudert is onmogelijk maar er…

Borstvergroting: de behandelingBij een borstvergroting wordt de vorm van de (vrouwelijke) borsten aangepast, gewoonlijk met behulp van siliconen-implan…
Grotere borsten zonder operatie: Natuurlijke borstvergrotingGrotere borsten zonder operatie: Natuurlijke borstvergrotingJe gewicht en de grootte van je borsten zijn twee dingen, waar je je als vrouw het meest onzeker over voelt. Onze maatsc…
Bronnen en referenties
  • Natural Anti-Aging Skincare
  • Perricone: Anti-inflammatory Facelift Diet
  • Turn back the clock (Buzle)
Reactie

Rene, 26-11-2014
De noodzaak van Supplementen& Gezondheidsproducten is nog nooit wetenschappelijk aangetoond. Stoppen met roken & alcohol, gezond eten en sporten daarentegen wel. Reactie infoteur, 05-11-2016
Dat is niet waar, René… De gangbare voeding bevat niet altijd genoeg vitamines en het water onvoldoende mineralen. Een supplement is zeker geen overbodige luxe. Wat overigens niet echt duidelijk is, is of chemisch of natuurlijk daarbij verschil maakt. Dat wil zeggen dat een relatief goedkoop supplement wellicht al veel kan toevoegen. Jouw aanbevelingen zijn zeker de moeite waard, want bewegen, gezond eten en minder "genotmiddelen" zijn zeker goede leefregels…

Sterretje999 (364 artikelen)
Laatste update: 10-01-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.