Handen verraden de leeftijd

Handen verraden de leeftijd Aan het gezicht kan er met facelifts getrokken worden of botox vult de hele handel weer op, maar de handen verraden toch echt de leeftijd. Om meerdere redenen dus belangrijk de handen goed te verzorgen.

Algemeen

Handen verzorgen gaat iets verder dan een lik handcrème zo nu en dan, maar veroudering is –wat je ook gebruikt – nooit helemaal tegen te gaan. Je kunt het proces wel vertragen met een goede verzorging.
Waarbij het uiteraard begint met een schone hand en hand die gewassen is met een lekker geurende zeep, maar die kan uitdrogen. Er zijn ook neutrale zepen te koop die de hand verzachten en waarbij de handen na het afdrogen niet meteen als schuurpapier aanvoelen.
Maar welke zeep je ook neemt, het is altijd goed na het wassen een zachte handcrème te gebruiken. En als je toch je handen verzorgt, neem er dan een die ook de nagels verzorgt. Deze zal de nagelriemen zacht los maken, zodat de nagel netjes door kan groeien.

Intensieve verzorging

Op een eenvoudige manier kunnen de handen een intensieve verzorging krijgen, daar is het handmasker namelijk voor bedacht. Verschillende merken hebben er inmiddels een in de collectie, maar de gespecialiseerde merken zoals Koh, Herome en Sally Hansen hebben het al jaren in de collectie. Een handmasker dat voor het slapen gaan op de gereinigde handen gedaan kan worden en geen vette laag achterlaat. Zo houdt je alles schoon en het masker kan de handen, in de ruststand, tijdens de nachtelijke uren verzorgen. Dit kan op dagbasis gebruikt worden.

Een peeling of scrub is een verzorging die bij voorkeur eenmaal per week plaatsvindt. De dode huidcellen worden verwijderd en de nieuwe huidcellen worden gestimuleerd, wat weer goed is voor de doorbloeding van de huid. Bovendien wordt de huidskleur helderder en als je al een kleurtje wil, dan blijft deze langer zitten. Let wel op met de zon, want ook huid van de handen kan hier in een versneld tempo aan veroudering blootgesteld worden.

Algeheel plaatje van de handen

Zoals eerder gesteld zie je aan de handen iemands werkelijke leeftijd en dan is een goede verzorging, waarmee niet te laat begonnen moet worden, zo ongeveer het enige wat je kunt doen om dit proces te matigen. Maar naast het stukje veroudering - wat op zich helemaal niet erg is en bij de mens hoort - is er ook nog zoiets als een “visiteplaatje” en dat is van iedere leeftijd. Een goed verzorgde hand zegt iets over iemand, zo ook de tegenhanger met rauwe onverzorgde handen en onverzorgde nagels, vies, ingescheurd, afgebroken etc.

Nagels

De nagel mag gekleurd zijn, maar niet gekleurde nagels kunnen net zo netjes zijn. Het gaat er om dat de nagel helder is, de nagelriemen netjes zijn opgeduwd en de nagel die over de rand van de vingertop komt, goed gevijld is. Kort of lang maakt niet uit, maar wel dat deze een zekere mate van verzorging gehad heeft.
Zo kan de nagelriem ook met wat nagelriemenolie opgeduwd worden met een bokkenpootje. Heel eenvoudig en de nagel ziet er meteen verzorgder uit. De doorgroeiende nagel kan kort of lang zijn, maar een vijl die hoekjes, afgebroken stukjes etc. weg vijlt is geen overbodige luxe. Bij voorkeur een glazen vijl te gebruiken, deze is ook het beste schoon te houden. En natuurlijk is het van belang geen vieze nagels te hebben. Het is zo eenvoudig dit te voorkomen, dat iedere vorm van vieze nagels iets over iemand zegt.

Daar waar je je wilt presenteren is de verzorgde hand een belangrijk onderdeel van de gehele presentatie.

Eelt

Daar komt nog bij dat je van bepaald werk eelt kunt krijgen. Vaak de kussentjes aan de binnenkant van je hand net onder de aansluiting van de vingers met de hand. Ga niet snijden, knippen of plukken, hier kan de hand zelfs beschadiging mee oplopen. Maar zorg dat het zacht gemaakt wordt in een handbadje met olie, gebruik regelmatig handcrème en het herstellende masker voor de nacht. Het kost even tijd, maar dit consequent toepassing doet de eeltkussens sterk verminderen. Wel toe blijven passen, anders komen ze net zo gemakkelijk weer terug.

Vlekken

Vlekken op de handen zie je vaker bij dames op leeftijd, maar de zon kan ook een factor zijn en zelfs zwangere vrouwen kunnen er last van hebben. Als ze niet vanzelf wegtrekken, en dat is bij ouderdomsvlekken vaak het geval, dan zijn er allerlei crèmes. De uitkomst wordt wisselend ervaren door de verschillende gebruikers. Er is ook een dure laser methode, maar voor menigeen werkt ook wat verdund citroensap regelmatig op de vlekjes doen en in laten trekken.

Litteken of extra dunne huid

Een litteken of aderen die je te opvallend door de extra dunne huid kunt zien, kunnen ontsierend zijn. Voor degene die het ontsierend vindt is er een speciale foundation voor de handen waarbij je je handen gewoon kunt wassen en met speciale reiniging moet verwijderen.
© 2010 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Mooie handen, hoe doe je dat?Mooie handen, hoe doe je dat?Waarom is goede huidverzorging noodzakelijk voor mooie handen? Hoe kan je de gezondheid van de nagels bevorderen? Zijn m…
Beauty: hulpmiddelen voor mooie handen en nagelsBeauty: hulpmiddelen voor mooie handen en nagelsWe weten allemaal wel dat dagelijkse meerdere likken handcrème goed voor de handen is en dat nagels er gevijld (kort of…
Beauty: Lenteverzorging van de handen en nagelsBeauty: Lenteverzorging van de handen en nagelsAls het voorjaar in beeld komt, is er direct minder ruimte voor de wanten, handschoenen, lange mouwen etc. Maar met de c…
Beauty: handverzorging in enkele minutenBeauty: handverzorging in enkele minutenEr wordt met enige regelmaat in deze rubriek aandacht besteed aan de verzorging van de handen. Wel of geen dure middelen…

Beauty: Basiselementen make-upBeauty: Basiselementen make-upMenig meisje van rond de puberende leeftijd begint te “rommelen” met make-up. Zelf wat goedkope spulletjes kopen of al d…
Tanden bleken of bleachen, werkwijze en voor- en nadelenDe kleur van onze tanden is genetisch bepaald. Daardoor heeft de ene persoon gelere tanden dan de andere persoon. Het sc…
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 29-01-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.