Een baardtrimmer kopen

Een baardtrimmer kopen Sommige mannen kiezen er bewust voor om baardloos door het leven te gaan en verwijderen daarom dagelijks of bijna dagelijks hun baardgroei. Andere mannen prefereren een baardje of baard en slaan de scheerbeurten over. Om een baard echter in model te houden en van wildgroei geen last te hebben, kan men gebruik maken van een baardtrimmer. De baardtrimmer is er speciaal voor ontwikkeld om de baard dagelijks te verzorgen. Een trimmer die voor het verwijderen of bijwerken van alle lichaamshaar en gezichtshaar gebruikt kan worden, wordt ook wel een groomer genoemd. Wanneer je een baardtrimmer wilt kopen, dan heb je de keuze uit vele merken, modellen, uitvoeringen en prijsklassen. Hier kun je meer lezen over vele mogelijke eigenschappen van baardtrimmers, waardoor het gemakkelijker wordt om de voor jou meest geschikte keuze te maken.

Functie van een baardtrimmer

Een baardtrimmer is verkrijgbaar in meerdere varianten. De meest eenvoudige baardtrimmer is geschikt om de baard dagelijks of periodiek te verzorgen. Door de baardtrimmer in de gewenste stand te zetten qua lengte van de baard, kan de baard gemakkelijk bijgewerkt worden zodat er geen wildgroei ontstaat.
Er zijn ook wat uitgebreidere modellen baardtrimmers die geschikt zijn voor het verzorgen van alle gezichtsbeharing, dus ook voor het bijwerken van snor en bakkebaarden. Sommige exemplaren hebben ook opties om de ongewenste neusharen en oorharen te verwijderen of bij te werken.

Het verschil tussen een baardtrimmer en een groomer

Deze laatst genoemde baardtrimmers zijn meestal ook geschikt om verdere ongewenste lichaamsbeharing te verwijderen of bij te werken, en noemt men in dat geval zoals hiervoor al gezegd ook wel groomers. Een baardtrimmer in zijn eenvoudigste vorm is daarentegen alleen geschikt voor het bijhouden van de baardgroei.

Werking van een braadtrimmer

Je kunt kiezen voor oplaadbare baardtrimmers en baardtrimmers die alleen maar via het stroomnet werken. Het nadeel van baardtrimmers die alleen maar op elektriciteit werken is dat je je baard ook alleen maar kunt bijwerken als er een stopcontact in de buurt is. Voordeel is echter dat er altijd voldoende vermogen aanwezig is bij het gebruik, en dat je je niet druk hoeft te maken over het opladen.
Oplaadbare baardtrimmers zijn er weer in meerdere varianten. Zo zijn er modellen die op batterijen werken en waarvoor je gewone of oplaadbare batterijen kunt gebruiken. Ook zijn er oplaadbare baardtrimmers met een ingebouwde batterij c.q. accu, die opgeladen kunnen worden via een stopcontact. In dit geval is het wel gemakkelijk als de baardtrimmer over een verklikkertje beschikt dat aangeeft hoeveel vermogen de accu nog heeft. Je kunt de baardtrimmer dan tijdig opladen, zodat je niet op de helft van je klus zonder stroom zit! Ook zijn er baardtrimmers met een dockingstation. Dit dient er enerzijds voor om de baardtrimmer na gebruik in op te bergen, maar vervult tevens een oplaadfunctie waardoor de accu altijd vol is.

Accessoires voor de baardtrimmer

Een baardtrimmer is vaak al voorzien van enkele accessoires, maar deze zijn ook los te koop. Mogelijke accessoires voor een baardtrimmer zijn onder meer:
  • Een reinigingsborsteltje om de baardtrimmer gemakkelijk schoon te kunnen maken en houden.
  • Speciale opzetkammen voor bijvoorbeeld bakkebaarden, snor, wenkbrauwen en neusharen.
  • Een tondeuse-opzetkam, waardoor je met de baardtrimmer ook je hoofdhaar zeer kort kunt houden.
  • Een afzuigmechanisme of haaropvangbakje waardoor de afgesneden haartjes niet rond gaan zwerven.
  • Een opbergtas om de baardtrimmer in op te bergen, maar ook om hier gemakkelijk mee te kunnen vervoeren.

De standen van een baardtrimmer

Een baardtrimmer kun je op de door jou gewenste lengtestand instellen. Sommige opzetkammen bieden de mogelijkheid om iedere gewenste lengtestand in te stellen. Soms moet je echter voor iedere verschillende lengtestand een aparte opzetkam gebruiken.

Schoonmaken van de baardtrimmer

Een baardtrimmer moet na ieder gebruik goed gereinigd worden. Afgesneden haartjes en stofjes kunnen anders vast gaan zitten in het apparaat waardoor het bot kan worden en niet meer goed werkt. Meestal wordt er een reinigingsborsteltje bij geleverd waarmee je de baardtrimmer kunt schoonmaken. De meeste baardtrimmers kun je echter ook afspoelen met water.
© 2010 - 2024 Annika_schrijft, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Baardtrimmer kopen: over functies, haarlengte, merk en prijsJe hebt een baard, maar wil niet onverzorgd overkomen. Dan is toch de nodige verzorging nodig. Randen die netjes zijn bi…
Tips voor de mannelijke baardTips voor de mannelijke baardIedere man heeft wel eens in zijn leven de onweerstaanbare drang om zijn baard te laten staan. Echter komt deze man er a…
Een tondeuse kopenEen tondeuse kopenMet een tondeuse kun je zelf ervoor zorgen dat je haar steeds keurig gemillimeterd is en dat je dus niet wekelijks of tw…
Baard: de groei en het onderhoud van de baardBaard: de groei en het onderhoud van de baardDe baard. Veelal voorkomend bij mannen, maar ook een enkele vrouw kan een lichte tot zware baardgroei ontwikkelen. De ba…

Wondermiddel tegen rimpels en droge huidWondermiddel tegen rimpels en droge huidZoek je een wondermiddel tegen rimpels, voor droge huid of gecombineerde huid? Etherische oliën zijn de oplossing. Ze zi…
Een elektrische tandenborstel kopenEen elektrische tandenborstel kopenDagelijks twee maal twee minuten de tanden poetsen is een belangrijke richtlijn om je tanden gezond te houden. Iedereen…
Bronnen en referenties
Annika_schrijft (211 artikelen)
Laatste update: 16-12-2019
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.