Voorkom dat je haar in de zomer een bosje stro word!

In de zomer is het niet alleen belangrijk om onze huid te berschermen. Zon, zee, zand en chloor kunnen glanzend haar veranderen in een weerbastige coupe. Gelukkig kunnen we er met een beetje hulp voor zorgen dat we niet met het spreekwoordelijke bosje stro de zomer door hoeven. Lees hier wat je moet doen om je haar te beschermen.

Verzorgde beachlook

Net als de huid reageert ook ons haar op de zon, daarom moeten we er in de zomermaanden extra lief voor zijn. Als het haar al poreus is of beschadigd, is het nog vatbaarder voor invloeden van buitenaf: het word lichter, verliest zijn glans en breekt eerder dan normaal. Het is daarom aan te raden, voordat u de zon in gaat, het haar te beschermen met een speciale zonnespray of créme met uv-bescherming die een laagje over het haar legt. Niet alleen is het haar dan beter bestand tegen zonnestralen, ook chloor en zout krijgen minder kans om in het haar te trekken. Verder is het goed om na een verfrissende duik in zee of zwembad het haar even flink uit te spoelen met zoet water, zodat alle zout-, zand- en chloorresten uit het haar verwijderd worden.

Glans terug krijgen

Als de zomer zijn tol heeft geëist en glans in geen velden of wegen meer te bekennen is, kan een glanstreatment wonderen doen. Bij de kapper kunt u terecht voor een glansbehandeling waarbij de haarschubben gesloten worden. Hierdoor komen ze weer mooi over elkaar heen te liggen en krijgt het zijn glans terug. U kunt er ook voor kiezen het haar thuis een kuurtje met verzorgende olie te geven. Deze kuurtjes zijn in het algemeen wel wat vettig, dus houd daar rekening mee. Laat de olie even inwerken en spoel daarna goed uit met een milde shampoo.

Groen haar voorkomen

Chloor is ook een boosdoener voor het haar. Het kan uw haarkleur vervagen, of nog erger, verkleuren! Wanneer u gekleurd haar hebt en lang van de kleur wilt blijven genieten, is het verstandig om zon en water - vooral chloorwater - zoveel mogelijk te vermijden. Chloor is een van de grootste vijanden voor gekleurd haar. Doordat zwembadwater veelal harde metalen bevat, kan er een oxidatieproces plaatsvinden, waardoor gekleurd haar groen uit kan slaan .Dit kun je oplossen door er tomatenketchup in te smeren. Even in laten trekken en uitspoelen. Je haar is nu weer mooi blond.
Een leuk badmutsje, een mooie sjaal of een fijne zonnehoed zijn goede alternatieven om het haar te beschermen.

7x een goede tip

  • Gebruik een conditioner. Een goede conditioner laat het haar glanzen, maakt het makkelijk kambaar en zorgt voor een goede vochtbalans.
  • Leng shampoo altijd aan met water. Het is een misverstand te denken dat shampoo moet schuimen. Meng voor het douchen in een kopje water en shampoo. Zo krijgt u de beste verhouding.
  • Neem regelmatig een haarmasker, dat helpt de schade door de zon te herstellen. Maar ook hier geldt natuurlijk: voorkomen is beter dan genezen.
  • Door het haarmasker tien minuten in te laten trekken, zal het haar weer snel gezond aanvoelen.
  • Eindig een wasbeurt met koud water. Hierdoor sluiten alle schubben en gaat het haar mooi glanzen.
  • Wanneer het haar snel pluist, is het gebruik van een lichte wax of een antipluisserum een uitkomst.
  • Beperk het gebruik van stylingapparaten in de zomer tot het minimum. Deze hete apparaten beschadigen het haar over het algemeen nog meer. Wanneer u toch kiest voor een steiltang, neem er dan een met keramische platen. Deze geven een soort infrarode warmte, waardoor het haar minder snel uit zal drogen en de kleur behouden blijft.
© 2010 - 2024 Melaniewalker, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Last van dode haarpuntenNet naar de kapper geweest en al weer snel last van dode haarpunten? Zo kan het nooit wat langer groeien. Maar wat doe j…
Weleda Rozemarijn en Kastanje shampoo en haarolieWeleda Rozemarijn en Kastanje shampoo en haarolieWelke shampoo is perfect tegen vet haar? Welke shampoo helpt tegen vet haar? Welke shampoo op natuurlijke basis werkt go…
Haarproblemen en -oplossingenHaarproblemen en -oplossingenBijna iedereen heeft wel eens problemen met zijn haar: roos, pluishaar, futloos, vet of juist heel droog haar zijn veel…
De werking van shampooDe werking van shampooIn de supermarkt en bij de drogist word je doodgegooid met de vele merken shampoo's. De één belooft nog meer dan de ande…

Goede shampoo kiezenHet aanbod van shampoos is enorm; voor ieder soort haar is er wel een te vinden. Omdat steeds meer mensen allergische ve…
Botox injecties: Info, toepasbaarheid, risico's en kostenBotox injecties zijn een populaire anti-rimpel ingreep, die je letterlijk tijdens de lunch kunt laten uitvoeren. Ook kun…
Melaniewalker (43 artikelen)
Laatste update: 19-07-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.