Weleda Rozemarijn en Kastanje shampoo en haarolie

Weleda Rozemarijn en Kastanje shampoo en haarolie Welke shampoo is perfect tegen vet haar? Welke shampoo helpt tegen vet haar? Welke shampoo op natuurlijke basis werkt goed tegen vet haar? Zijn de shampoo´s van Weleda ook geschikt voor kinderen? Welke shampoo helpt tegen dof en droog haar? Welke shampoo geeft dof en droog haar zijn glans terug, elasticiteit, volume, spankracht en veerkracht? Hoe kan haarolie helpen tegen dof en droog haar?

Vet haar

Wat is de oorzaak van vet haar? Waarom heeft iemand vet haar? Een oorzaak van vet haar is dat het hoofdhuid te veel huidsmeer af geeft.

Massage

Wat te doen tegen vet haar? Behalve een goed werkende shampoo, is een massage van de hoofdhuid, iedere keer als u uw haar wast, een uitstekend middel tegen vet haar. U past een wrijfmassage toe tijdens iedere wasbeurt gedurende enkele weken of maanden. Wat is een wrijfmassage? Tijdens het haarwassen wrijft u met uw vlakke hand zachtjes over uw hoofdhuid.

Shampoo

Welke shampoo helpt tegen vet haar? Welke shampoo op natuurlijke basis helpt tegen vet haar? Van het natuurlijke merk Weleda helpt tegen vet haar hun Kastanje shampoo.

Gebruik

Als u vet haar wil wassen, gebruik dan geen heet water. De shampoo tegen vet haar van Weleda, de Kastanje shampoo, is heel zuinig in het gebruik; u heeft echt maar een heel klein beetje nodig. Weleda heeft bewust gekozen voor geen toevoegingen van schuimmiddelen, hierdoor kan het zijn dat u de neiging heeft meer te gebruiken dan noodzakelijk.

Kastanje

Wat maakt de Weleda Kastanje shampoo nu zo bijzonder tegen vet haar? Wat is de werking? De kastanje shampoo is bereid met een kastanje extract waardoor tijdens het gebruik de vaatwanden en de haarvaten worden verstevigt. Behalve dat reinigt kastanje grondig en stimuleert de stofwisseling van de hoofdhuid. Kastanje shampoo is geschikt voor ieder haartype, maar is bijzonder geschikt voor het gebruik van vet haar.

Droog haar

Wat is de oorzaak van droog haar? Waarom heeft iemand droog haar? Een oorzaak van dof en droog haar is dat de klieren van de hoofdhuid te weinig huidsmeer produceren. Andere oorzaken kunnen zijn:
 • Haarverf,
 • Blonderen,
 • Gebruik van hete tangen,
 • Hete droge lucht,
 • Droge aircolucht,
 • Vrieskou,
 • Te hard de haren drogen met een handdoek.

Verzorging

Wat te doen tegen droog haar? Een uitstekende verzorging van dof en droog haar is het droge haar een half uur voor de wasbeurt d.m.v. een stevige massage haarolie in de haren te masseren. Uitstekend in gebruik is de haarolie van Weleda. Laat de haarolie een half uur intrekken en na dit halfuur de droge haren wassen met Rozemarijn shampoo. Was nooit het haar met te heet water!

Shampoo

Welke shampoo helpt tegen dog en droog haar? Tegen dof en droog haar is de rozemarijn shampoo van Weleda een uitstekend werkende shampoo! Rozemarijn is geschikt voor elk haartype, maar is buitengewoon krachtig tegen dof en droog haar. Rozemarijn activeert de doorbloeding van de hoofdhuid en geeft dof en draag haar:
 • Elasticiteit,
 • Spankracht,
 • Glans,
 • Veerkracht en
 • Volume.

Kinderen

Door de zeer milde werking van de rozemarijn shampoo van Weleda, is deze shampoo ook uitermate geschikt voor kinderen.

Gebruik

Als u dof en droog haar wil wassen, gebruik dan geen heet water. De shampoo tegen dof en droog haar van Weleda, de Rozemarijn shampoo, is heel zuinig in het gebruik; u heeft echt maar een heel klein beetje nodig. Weleda heeft bewust gekozen voor geen toevoegingen van schuimmiddelen, hierdoor kan het zijn dat u de neiging heeft meer te gebruiken dan noodzakelijk.

Haarolie

De haarolie van Weleda helpt tegen droog, dof en statisch haar en geeft het haar:
 • Glans,
 • Veerkracht,
 • Spankracht en
 • Elasticiteit.
De haarolie maakt een droge hoofdhuid weer soepel.
Hoe gebruikt u het beste de haarolie? Voor het wassen de olie in het droge haar verdelen. Laat de olie minstens een kwartier intrekken: het liefst een half uur. Na de behandeling het haar wassen met shampoo. Gebruik iedere week de haarolie voor het gewenste effect, totdat de hoofdhuid en de haren weer in de gewenste conditie zijn.
© 2011 - 2024 Roberta, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Natuurlijke haarverzorging: Vet, droog en beschadigd haarNatuurlijke haarverzorging: Vet, droog en beschadigd haarGlanzende, sterke en gezonde haren zijn het gevolg van goed werkende talgklieren in de hoofdhuid en van gezonde haarwort…
Natuurlijke algemene haarverzorgingNatuurlijke algemene haarverzorgingOns haar is een afspiegeling van onze algehele gezondheid. De basis van mooi haar komt van binnenuit. Dieren met een pra…
Roos op 't hoofdRoos op 't hoofdVeel mensen hebben roos. Hier kunnen ze niks aan doen. Er zijn speciale hulpmiddelen om roos tegen te gaan en te voorkom…
De werking van shampooDe werking van shampooIn de supermarkt en bij de drogist word je doodgegooid met de vele merken shampoo's. De één belooft nog meer dan de ande…

Beauty: Krullen en slagen in het haar (voor zwoele dagen)Beauty: Krullen en slagen in het haar (voor zwoele dagen)Het haar mag weer soepel en natuurlijk vallen. Beetje glad van boven en uitlopend in krullen. En daarmee meteen gezegd d…
Beauty: ZelfbruinersBeauty: ZelfbruinersNatuurlijk gaat er niets boven de echte zon, maar als je je tere huid niet wil verspillen of je hebt een allergie voor l…
Bronnen en referenties
 • http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/diversen/28092-natuurlijke-haarverzorging-vet-droog-en-beschadigd-haar.html
 • http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/beauty/28100-natuurlijke-algemene-haarverzorging.html
Roberta (652 artikelen)
Gepubliceerd: 14-04-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.