Tips voor witte tanden, tanden bleken

Tips voor witte tanden, tanden bleken Een stralende, witte lach: wie wil dat nu niet? Voluit kunnen lachen, in plaats van schaamte voelen voor de vergeelde tanden. Gelukkig is het niet altijd nodig om uw tanden te bleken. Er zijn veel simpelere oplossingen.

Gele tanden

Niet iedereen heeft van nature witte tanden. Maar er zijn mensen die echt last hebben van het feit dat hun tanden geel zijn. Ze houden een hand voor hun mond als ze lachen. Het laten bleken van de tanden is een oplossing, maar helaas is dit duur. Hierover later in het artikel meer.

Verkleuring van tanden

Een mooi gebit krijg je in de meeste gevallen niet zomaar. De volgende voedingsmiddelen zijn slecht voor uw tanden en hebben tandverkleuring tot gevolg:
 • Rode wijn
 • Koffie
 • Vruchtenthee
 • Tabak
 • Kersen
 • Bosbessen

Verder is roken uiteraard funest voor het gebit. De oplossing is Swissdent Extreme Mondspray, een mondspray die zorgt voor een frisse adem, maar die ook een licht blekend effect heeft, waardoor tandverkleuring wordt bestreden. De kosten zijn €9,95 per flesje.

Premium Whiting Tandpasta’s

De premium whiting tandpasta van Rembrandt zorgt ervoor dat tandplak, gaatjes en tandsteenvorming worden aangepakt. Daarnaast worden ook aanslag en verkleuringen verwijderd. Zo worden de tanden witter, zonder dat het glazuur wordt aangetast. Van dit product is klinisch bewezen dat de tanden tot drie keer witter worden dan wanneer er gepoetst wordt met een reguliere tandpasta.

De premium whiting tandpasta is verkrijgbaar bij de drogist. De kosten zijn €8,95.

Kosten van tanden bleken

Lang niet elke verzekering dekt de kosten van het bleken van tanden. Een alternatief is een thuisbehandeling voor het bleken van de tanden. De kosten zijn dan een stuk lager dan wanneer de tandarts het doet.

Zelf tanden bleken

Thuis de tanden bleken, gaat als volgt:
 • De tandarts maakt een afdruk van het gebit.
 • De tandarts maakt een kunststoffen bitje van boven – en onderkant van de tanden.
 • Tijdens de thuisbehandeling, worden deze bitjes geplaatst. Ze zijn gevuld met peroxidegel. Na een aantal nachten kleuren de tanden wit.

Tips tanden bleken

Het bleken van tanden is niet zonder risico. Daarom is het goed om de volgende tips toe te passen:
 • Zorg ervoor dat de tandarts voor het bleken, tandsteen verwijderd.
 • Goed poetsen van de tanden voor de behandeling van start gaat
 • Twee uur na het bleken niets eten of drinken
 • Tot 24 uur na de behandeling niet roken, geen koffie of wijn drinken

Andere methoden om tanden te bleken, zijn mondspoeling en een wittende tandpasta.

Mondspoeling

De naam spreekt eigenlijk voor zich. De behandeling bestaat uit een paar keer per dag de mond spoelen met een bepaalde vloeistof, gedurende één minuut. Deze milde vorm van bleken heeft alleen effect als de tanden licht verkleurd zijn.

Wittende tandpasta

Ook wittende tandpasta werkt alleen bij lichte verkleuring van het gebit.
© 2010 - 2024 Rebeccahoogers, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Tanden bleken: Wat zijn de voordelen en nadelen?Tanden bleken: Wat zijn de voordelen en nadelen?Wanneer je kijkt naar Amerikaanse advertenties, lachen prachtige mensen je toe met de meest witte tanden die je ooit heb…
Tanden bleken: snelblekenTanden bleken: snelblekenWitte tanden worden door velen als schoonheidsideaal gezien. Tanden bleken wordt dan ook steeds gewoner en raakt meer en…
Hoe krijg ik stralend witte tanden?Hoe krijg ik stralend witte tanden?Ontevreden met de kleur van je tanden? Zin een schitterende 'Hollywood-lach'. Dan zijn er verschillende manieren om je g…
Tanden bleken in NederlandTanden bleken in NederlandWitte tanden: iedereen wil ze, niet iedereen heeft ze. Er zijn allerlei middeltjes te koop en ook met huis- tuin- en keu…

Beauty: Verwennen van de voetenBeauty: Verwennen van de voetenSommige mensen vinden het vervelend als iemand anders aan de voeten zit, maar de meeste mensen stellen een lekkere massa…
Bronnen en referenties
Rebeccahoogers (449 artikelen)
Laatste update: 27-10-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.