Beauty weetjes!

Beauty weetjes! Er wordt zoveel gezegd over haar en make-up het aanbrengen, het verwijderen, welke materialen en wat vooral ook niet. Hieronder staan een aantal vooral praktische gebundeld. Doe er je voordeel mee.

Huid

De huid is een veel besproken onderwerp, want menigeen is niet tevreden met de huid. Pukkeltjes, grove poriën of rode vlekken. De huid doet het niet snel goed. Daarbij ook meteen gezegd dat veel mensen niet zorgvuldig met de huid omgaan. Maar hoe kan je dat dan wel?

Reinigen

Reinigen doe je met het middel wat bij je huid past. Een speciaalzaak kan je adviseren welke huidtype je hebt. Voorkom dat je je huid dicht smeert ademen is het devies.

Grove poriën

Bij een huid met grove poriën zijn allerlei middeltjes die de huid kunnen verfijnen. Maar er zijn maar enkele echte refiners, zoals dit heet, die ook daadwerkelijk de poriën doet samentrekken. Dr. Brandt heeft er een in het assortiment die positief resultaat heeft.

Glimmen

Gaat je huid, ondanks een goede behandeling, toch glimmen. Dan zijn de antiglimpapiertjes een ideaal middeltje voor in de tas. Het zijn papiertjes die je uit een doosje haalt of van een blokje trekt en op de huid legt (deppen). Ze trekken het vocht en overmatige talg aan en de huid ziet er weer stralend uit. Ze zijn te koop van Chanel tot The Body shop en hebben allemaal een vergelijkbare werking, de prijzen variëren wel.

Camoufleren

Camoufleren is niet eenvoudig, maar daar wil niet iedereen aan. Want met een camouflagestift een onzuiverheid wegwerken lijkt zo eenvoudig. Het begint al met de juiste kleur. Meestal is een tint lichter dan je huid de beste kleur, maar probeer het vooral uit. Er zijn verschillende camouflagematerialen en een van de bekende is de groene stick. Dit ter compensatie van rode vlekken. Maar Clinique heeft bijvoorbeeld een goedwerkende gele poeder die neutraliseert.

Ogen

Eyeliner

Eyeliner kan heel mooi zijn, maar dan moet het vooral goed opgebracht worden. En dat is nu eenmaal niet eenvoudig. Om het iets gemakkelijker te maken zijn er tegenwoordig eyeliners met een knikje. Dit maakt het opbrengen van een rechte lijn op het ooglid een stuk gemakkelijker.

Mascara

Mascara is mogelijk het meest gebruikte onderdeel van de make-up. Alle vrouwen hebben weer iets specifieks waarom ze mascara gebruiken. Is het niet voor vollere wimpers dan voor langere of donkerder dan de eigen kleur. De meeste vrouwen willen echter mooie volle wimpers en daarvoor kan je je eigen mascara blijven gebruiken, doe er alleen een verdikker onder. Verschillende merken voeren dit product en een laagje voordat de mascara op gaat doet wonderen.

Open blik

De open blik creëer je niet alleen met mascara, maar een open blik krijg je met wimpers die goed naar boven omkrullen of minimaal een positieve helling hebben. En helaas heeft dat niet iedereen van zichzelf. Maar met een wimper krultang kan je dit verhelpen. Ook is er van ModelCo een wimperverwarmer. Deze druk je tegen de onderkant van de wimpers en het resultaat mag er zijn.

Dat wimpers die vol en krullend zijn een positief effect op de open blik hebben, is duidelijk. De volle wimpers kan je stimuleren door gespecialiseerde gel te gebruiken. Er zijn verschillende merken in de handel en de gel moet een maand lang iedere dag aangebracht worden. Lastig is alleen dat de uitkomst wisselend is. Sommige gels werken bij de een wel en de ander niet en dit met verschillende merken. Het wordt een dure aangelegenheid om ze allemaal uit te proberen, maar die van Sephora en van Dior komen er vooralsnog het beste uit.

Haar

Een badhairday heeft iedereen wel eens, en dat typeert ook meteen hoe belangrijk haar voor mensen is. Een goede coupe is het begin van mooi haar. Lang of kort is niet relevant, alleen moet het goed geknipt zijn en bij je gezicht staan. Een goede kapper zal je dus ook wel eens een advies geven wat niet helemaal in je straatje past, denk er wel over na.

Kleuren is ook niet voor iedereen weggelegd, maar als je het goed doet zorg er dan voor dat het laat matchen met je huid. Een kleurenanalyse wil wel eens helpen bij het kiezen van de kleur. En realiseer jezelf dat bij rood gekleurd haar, meer make-up hoort om een flets gezicht te voorkomen. Allemaal zaken die goed zijn je te herinneren als je aan de slag gaat.

Glans

Glans is gezondheid en als het haar van nature glanst is het dus gezond. Maar als je haar wel gezondheid is maar zonder glans, in dat geval kan je het een handje helpen. Enerzijds door de juiste producten te gebruiken, maar dit kost tijd. Anderzijds is de glanshaarspray iets wat instant dat geeft wat je altijd al graag hebt willen hebben. Als het ook nog en verzorgend product is, snijd het mes aan beide kanten. Merken als zowel John Frieda als Fekkai als Kerastase hebben producten die verzorgend zijn en direct een mooie subtiele glans geven.

Gezondheid

Maar alles staat en valt met een gezondheid lichaam en een gezonde geest. Je lichaam doet zijn werk als jij dat ook doet, door het juiste te eten en goed te bewegen. Dat je de natuur zo nu en dan een handje helpt is prima.
© 2010 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Make-up: perfecte ogenMake-up: perfecte ogenOgen bepalen je uitstraling. Het kunnen echte blikvangers worden. Maar hoe krijg je mooie opgemaakte ogen?
Tips en adviezen voor (feestelijke) oogmake-upTips en adviezen voor (feestelijke) oogmake-upNu de feestdagen er weer aankomen wil je jezelf feestelijk voor de dag laten komen. Niet alleen mooie kleren maar ook mo…
Blauwe mascara en de juiste make-upBlauwe mascara is niet iets dat we vaak zien, maar het is wel degelijk te verkrijgen en je kunt er leuke effecten mee cr…
Beauty: Wat doen we met wimpers?Beauty: Wat doen we met wimpers?Mascara is een van de meest gebruikte cosmeticaproducten. Ruim 85% van de vrouwen zegt mascara in meer of mindere mate t…
Ontspannen, rust en relaxen in een spaOntspannen, rust en relaxen in een spaDruk, druk, druk! Ontspannen schiet er door alle drukte vaak bij in. Om lekker in je vel te zitten, om je goed te voelen…
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 15-11-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.