Beauty: Glitters in make-up

Beauty: Glitters in make-up De een vindt het schitterend, letterlijk en figuurlijk, en de ander vindt het walgelijk. Toch kan een ieder met wat glitters net dat beetje extra doen om er feestelijk uit te zien. Maar glitters kunnen ook gevaarlijk zijn, als je het verkeerd toepast ben je net een discobal.

Basis uitgangspunten

De uitgangspunten bij glitters op het lichaam, is dat het ergens een accent moet leggen. Niet alles en niet te veel. En dat is nog niet zo eenvoudig voor iedereen, want een op het oog subtiel glittertje in make-up kan je enorm opblazen als je de make-up rijkelijk op je gezicht smeert. Subtiel toepassen dus, hoe doe je dat?

Glitters!

Hoe

Om te weten wat je waar wilt toepassen, is het goed op voorhand te bepalen waar je mogelijk glitters wilt hebben. Enkele plaatsen waar glitters goed tot hun recht kunnen komen zijn:
 • de ogen
 • de jukbeenderen
 • de sleutelbeenderen
 • de lippen
 • het haar
 • de nagels
Er zijn producten die gecombineerd gebruikt kunnen worden, ben dus voorzichtig met allerlei producten te kopen. Zo is glanspoeder, wat de meeste merken wel in het assortiment hebben zitten, veelal voor het gezicht, maar kan ook in het haar toegepast worden. De shimmer powder brush van Gucci bijvoorbeeld.

Waar

Zoals gezegd niet overal toepassen, maar subtiel.
 • Neem bijvoorbeeld het haar, dit mag jel beperkt combineren met de sleutelbeenderen. Schud de glitters in het haar een beetje uit en haal een kwast met wat subtiele glitters over de sleutelbeenderen.
 • De lippen daarentegen zijn over het algemeen een behoorlijke eyecatcher als je in je lippenstift glitters hebt. Als je lippen de eyecatchers mogen zijn, neem dan ook een opvallende kleur. Je ziet veel glitters verwerkt in hardroze-, dieprood- en goudbruintinten. Stem dit vooraf af (in verband met te dragen kleding). Maak je ogen dan niet te zwaar op en laat andere glitters achterwege.
 • Een waas over de jukbeenderen kan erg mooi zijn, maar combineer dit met een mooie stevige oogmake-up en verder een terughoudende make-up op het gezicht.
 • Gebruik je glitters in de oogschaduw, neem dan in een zachte tint het gedeelte net onder de wenkbrauw mee. Of maak gebruik van een donkere oogschaduw die mooi naar de buitenkanten van de ogen uitloopt en waar een glitter in verwerkt zit (Dior, Lancome en Chanel hebben deze in het assortiment zitten). Combineer dit met een diep zwarte mascara die de wimpers voller maakt, en je bent klaar. Alleen uitkijken dat er geen glitters op de mascara komen, dat kan een vreemd effect geven.
 • Als de sleutelbeenderen geaccentueerd worden, is dit mooi bij een sobere stijlvolle jurk in nachtblauw of zwart. Bij een te drukke jurk valt het in het niet of je ziet er potsierlijk uit.
 • Glitters in het haar altijd subtiel. Bij los haar wat sprenkelen in de lengte, de punten en bij opgestoken haar in dot op je hoofd.
 • Moeten de nagels opvallen en gebruik je glitters, kan je dit altijd combineren met een bijpassende lippenstift. Gebruik je een goud glitter, kijk dan of je als accessoire een goudkleurige riem kunt dragen of denk aan een schoen die een match is met deze glitter. Tracht dit soort subtiele uitingen in kleur te combineren.

Huid

Ook in bodylotions van de diverse merken (bijvoorbeeld Biotherm en Dove) heb je speciale bodylotion met een subtiele glitter. Dit wordt vaak toegepast als de huid wat bruiner is en over het algemeen is dat ook mooier. Probeer het desgewenst uit als je een feest hebt waarbij de armen bijvoorbeeld goed zichtbaar zijn. Maar op witte armen kan het een averechts effect hebben.

Tot slot

Zorg altijd dat je glitters aan het eind van de avond van je gezicht haalt. De glitters zitten min of meer los in het product en kunnen overal op achterblijven. Zo kan je dagen later nog glitters op kleding, lingerie of op schoenen terugvinden. Goed verwijderen met de reguliere make-up verwijderaar die je altijd gebruikt en je hebt het probleem opgelost.
© 2011 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Feest make-up aanbrengenFeest make-up aanbrengenEen avondje uit, een feestje, een diploma uitreiking, feestdagen? Je make-up mag je hierop aanpassen, het mag allemaal w…
Ouder lijken door middel van make-upOuder lijken door middel van make-upIn tijdschriften, op websites, in televisieprogramma’s.. Overal wordt gesproken over tips en trucs hoe je er met behulp…
Make-up: een goede basis aanbrengenMake-up aanbrengen is zeker niet gemakkelijk als je het goed wilt doen. Een goede basis is belangrijk wanneer je wilt da…
Permanente make-upOgen, wenkbrauwen en de mond zijn het visite kaartje van elke vrouw. Door middel van permanente make-up kan je er voor z…
Die lelijke wallen onder je ogen effectief verhelpenDie lelijke wallen onder je ogen effectief verhelpenMet die lelijke wallen onder de ogen zie je er niet op z’n aantrekkelijkst uit. Met die oud makende oogwallen is het ook…
Bronnen en referenties
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 08-01-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.