Ouder lijken door middel van make-up

Ouder lijken door middel van make-up In tijdschriften, op websites, in televisieprogramma’s.. Overal wordt gesproken over tips en trucs hoe je er met behulp van make-up jonger uit kan zien. Er zijn echter ook genoeg mensen die er graag wat ouder uit zouden willen zien. Gelukkig zijn er genoeg tips en trucs om er met behulp van wat make-up ouder uit te kunnen zien.

Oogmake-up

Oogschaduw staat over het algemeen netjes, verzorgd en volwassen. Belangrijk om te onthouden is dat donkere kleuren ouder maken, en lichte kleuren juist jonger. Het is dus zaak om voor je oogschaduw vooral te zoeken naar wat donkerdere kleurtjes. Dit hoeft uiteraard niet per se zwart te zijn: kleuren als (donker)bruin en grijs kunnen heel natuurlijk staan, maar zorgen wel direct voor een wat ouder uiterlijk. Natuurlijk kun je ook andere kleuren gebruiken: bedenk echter wel dat een bruine kleur een stuk ouder oogt dan een meisjesachtig roze kleurtje. Pas ook op met glans en shimmer: dit zorgt over het algemeen ook voor een meer jeugdige uitstraling. Wat oogschaduw betreft, kun je dan ook het beste voor een matte kleurtje gaan.

Voor de oogmake-up geldt verder ook dat eyeliner en oogpotlood een ouder aanzien geven. Gebruik deze producten bij voorkeur zowel langs de bovenste als onderste wimperrand: wanneer je alleen een lijntje zet op je bovenste wimperrand, zorgt dit vaak juist voor een open, jeugdige oogopslag.
Om dezelfde reden kun je ook mascara het beste aanbrengen op zowel de bovenste als onderste wimpers. Uiteraard geldt voor oogpotlood, eyeliner en mascara hetzelfde als voor de oogschaduw: donkere, natuurlijke kleuren hebben het meeste effect.

Een niet te onderschatten onderdeel van het gezicht, zijn de wenkbrauwen: deze hebben effect op heel je gezichtsuitdrukking. Een wat strakkere vorm en donkere kleur kunnen zorgen voor een wat strengere uitdrukking, wat vaak ook ouder oogt. Je kunt er dus voor kiezen om je wenkbrauwen wat te epileren en extra aan te zetten met een wenkbrauwpoeder of –potlood. Overdrijf hier echter niet in; blif vooral rekening houden met de natuurlijke vorm van je wenkbrauw. Kies een niet te donkere kleur en haal ook niet teveel haartjes weg.

Gezichtsmake-up

Een bolle toet oogt jong. Door middel van een bronzer en een highlighter kun je je gezicht “shapen”, oftewel vormgeven. Het idee hierachter is dat je de delen die je weg wil laten vallen donkerder maakt, en de delen die meer mogen opvallen optisch naar voren haalt met een lichtere glanspoeder. Door wat bronzer onder je jukbeenderen aan te brengen en wat highlighter bovenop, vallen ze meer op en toont je gezicht wat smaller.

Blush of rouge kun je het beste aanbrengen op de jukbeenderen, in de richting van je oor. Ook hierdoor toont het gezicht wat smaller. Enkel aanbrengen op de appeltjes van je wangen kan er voor zorgen dat je gezicht wat ronder lijkt en dat is juist wat je wil vermijden.
Bij een blush kun je rustig voor een wat glanzender kleurtje kiezen, maar probeer ook hier glitter en lichtroze kleurtjes te vermijden. Het mooist staat een bruinige of oudroze tint.

Lippen

Eigenlijk geldt voor de lippen hetzelfde als hierboven: donkerdere, matte kleurtjes werken het beste. Een lippenstift heeft dan ook de voorkeur boven lipgloss.
Matte lippenstift in een rode tint staat chique en vrouwelijk, en werkt over het algemeen heel goed als je optisch wat jaartjes bij je uiterlijk wil optellen. Wanneer je hiervoor kiest, is het echter wel zaak om de rest van je make-up rustig te houden.
Echter, rode lippenstift is niet voor iedereen weggelegd. Als je dit niet wil of kan dragen, is een lippenstift in een naturel kleurtje een prima optie. Dit toont meteen verzorgd, zonder dat het direct opvalt. In plaats van een lippenstift kun je ook een zogenaamde lipstain gebruiken: dit is een goedje dat in de lippen trekt, niet afgeeft en ontzettend natuurlijk oogt (mits je geen knalkleurtje kiest natuurlijk).

Tot slot

Gebruik je (nog) helemaal geen make-up? Ga dan vooral niet meteen overdreven veel gebruiken om er ouder uit te zien; dit ziet er absoluut niet mooi uit en werkt juist averechts. Begin met een naturelle lipstick of lipgloss, een vleugje mascara en eventueel wat bruin oogpotlood.

Hoe je eruitziet, is een combinatie van factoren: niet alleen je make-up, maar ook je kleding, je uitstraling en je gedrag dragen hieraan bij. Wanneer je echt ouder over wil komen, zul je hier ook rekening mee moeten houden. Ga echter niet overdrijven: het allerbelangrijkst is om jezelf te blijven. Zelfverzekerdheid doet meer dan make-up, als het gaat om uitstraling.
© 2012 - 2024 Myrsky, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Permanente make-upOgen, wenkbrauwen en de mond zijn het visite kaartje van elke vrouw. Door middel van permanente make-up kan je er voor z…
Hoe kun je ouder lijken?Hoe kun je ouder lijken?Word je vaak om je ID gevraagd wanneer je een fles wijn wilt kopen, terwijl je al lang de benodigde leeftijd hebt? Vraag…
Organiseren van je make-up tasjeEen make-up tasje is natuurlijk heel handig, want je kunt dan altijd en overal je make-up bijwerken. Toch is een make-up…
Make-up tips voor een mooie lookMake-up tips voor een mooie lookSlecht aangebrachte of onnatuurlijk ogende make-up maakt je gezicht niet mooier en dat is toch wel de bedoeling van make…

Beauty: De strakke, platte buikBeauty: De strakke, platte buikWie wil er geen strakke buikspieren (en zeker nu de badkleding weer uit de kast gehaald wordt)? En waar het voor de een…
Beauty: De heerlijke zon op de huidBeauty: De heerlijke zon op de huidEen open deur, maar het is en blijft slecht om zo met de blote huid de zon in te gaan. Ook bescherming wordt te pas en t…
Myrsky (75 artikelen)
Laatste update: 13-03-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.