Hoe houd je je nagels mooi

Hoe houd je je nagels mooi Nagels hebben normaal gesproken als functie dat je geen eelt krijgt op je vingertoppen. Maar veel vrouwen vinden ook dat hun nagels mooi moeten blijven en daarom bestaan er verschillende soorten middeltjes of behandelingen waardoor je nagels mooi blijven.

Zo houd je je nagels mooi


Nagels

Wij als mensen gebruiken nagels om te krabben en om te pulken. Nagels groeien bij mannen sneller als bij vrouwen. Dit is ongeveer zo'n 1 mm per dag. De rand waar de nagel vast zit, heet de nagelriem. Als de nagelriem kapot gaat of weggehaald wordt, kan de nagelriem gaan ontsteken. Het witte randje wat boven de nagelriem zit is de wortel van de nagel. Deze staat vast als een boogje in de nagel.

Nagelbijten

Mensen die zenuwachtig zijn of zich onrustig voelen gaan vaak nagelbijten. Op een gegeven moment heb je alleen nog maar kleine nageltjes over. Hoe meer je doorgaat met bijten, hoe meer zeer je vingers gaan doen. Mensen die nagelbijten vinden het heel moeilijk om te stoppen. Nagelbijten is een soort verslaving wat je blijft doen. Als je wilt proberen van het bijten af te komen kun je hulp zoeken om te praten, of het nagelbijten door jezelf te laten stoppen. Als je dit kunt, ben je echt een kanjer! Door te stoppen met nagelbijten zul je ten eerste een hoop emoties moeten verwerken die heel onbewust voorkomen. Als deze emoties minder zijn zou je azijn op je nagels kunnen smeren. Als je dan weer de neiging hebt om nagels te gaan bijten, proef je die vieze azijn. Zo zijn er meer mensen die op deze manier van het nagelbijten zijn afgekomen.

Nagels sterker maken

Om je nagels sterker te maken, zou je verschillende soorten middeltjes op je nagels kunnen smeren. Eén middeltje daarvan is bijvoorbeeld 'Nail Hardener' van Essence. Dit middel bevat een stof dat de nagels sterker maakt. Gebruik dit niet te vaak want dat geeft de kans dat je nagels gaan afbrokkelen. Wat ook helpt is een doorzichtige kleur nagellak. Het handig om een nagelvijl op zak te hebben. Als je nagel plotseling een beetje los zit, kan je je nagel weer mooi recht vijlen. In bijna alle drogisten zijn wel stiftjes voor je nagelriemen te vinden. Dit stift je er op zodat ze sterk blijven.

Nagels laten groeien

Als je je nagels wilt laten groeien, schuif je iedere week een keer je nagelriemen voorzichtig naar achter. Doe dit alleen als je je handen hebt gewassen of gedoucht hebt. Als je dit met droge handen doet, kan het zijn dat je nagelriemen scheuren. Dit kan zeer gaan doen. Wat je ook zou kunnen proberen is een lichtgroene kleur nagellak kopen. Deze is te koop bij de Hema. Dit smeer je op je nagels waardoor dit gaat intrekken en de nagels sneller groeien. Deze lak trekt in de nagels en bevordert de groei van de nagels.

Velletjes

Naast je nagels kunnen wel eens velletjes los zitten. Scheur deze niet af, dit doet vaak zeer! Knip ze heel zorgvuldig af zodat het niet gaat bloeden. Velletjes kunnen ontstaan door droge handen of door koud weer. Er zijn ook mensen die in plaats van nagels bijten, velletjes gaan bijten naast de nagels. Probeer dit net als het nagelbijten te vermijden. Hoe langer je met bijten door gaat, hoe meer zeer het gaat doen en hoe meer onprettig het voor je omgeving zal zijn. Verzorg je handen goed met handcrème zodat ze lekker zacht blijven.

Lees verder

© 2011 - 2024 Rozanne, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
8 tips voor sterke nagels8 tips voor sterke nagelsMooie sterke en gezonde nagels zorgen voor een hele verzorgde uitstraling. Iedereen wil ze wel, maar helaas hebben veel…
Broze nagels, hoe krijg je ze sterker?Broze nagels, hoe krijg je ze sterker?Vervelend is het wanneer je broze nagels hebt die bij het minste of geringste afbreken. Wat kun je eraan doen om je nage…
Doís en doníts voor mooie en gezonde nagelsNagels die snel breken, scheuren, afbrokkelen of verkleuren duiden op onvoldoende aandacht voor de gezondheid van je nag…
Nagelbijten: een gewoonte of medische aandoening?Nagelbijten is een slechte gewoonte. Gemiddeld kauwen zoín twee miljoen Nederlanders op hun nagels. De afgekloven nagels…

Beauty: Voorbereiden huid op de lentezonBeauty: Voorbereiden huid op de lentezonVeel mensen die naar de wintersport gaan realiseren zich te weinig, dat de huid van niets plots een lading zon krijgt Ė…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: AdinaVoicu, Pixabay
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Nagel_(anatomie)
Rozanne (218 artikelen)
Laatste update: 23-04-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.