Broze nagels, hoe krijg je ze sterker?

Broze nagels, hoe krijg je ze sterker? Vervelend is het wanneer je broze nagels hebt die bij het minste of geringste afbreken. Wat kun je eraan doen om je nagels sterker te maken? Lees er alles over in dit artikel.

Verzorging

Je moet niet denken dat wanneer je er een of ander wondermiddel op smeert, dit alles verhelpt. Je moet er tijd in steken om je nagels en handen gezond te houden. Op zijn tijd een crèmepje doet niet alleen wonderen voor je handen, ook voor je nagelriemen. Door ze regelmatig in te smeren kun je ze gemakkelijk terug duwen waardoor ook je nagels er weer mooier uitzien.

Vijlen of knippen?

Wanneer je je nagels lang wilt laten groeien is knippen geen goede keuze, knippen kan scheurtjes veroorzaken die je vervolgens weer kort moet vijlen. Ook de scherpe randjes moet je weer eraf vijlen. Beter kies je ervoor om met een grove vijl je nagels korter te maken. Vijlen doe je altijd in één richting en van de zijdes naar het midden. Een glasvijl is een van de betere vijlen, ze zijn niet zo ruw en hierdoor vermindert de kans op scheurtjes.

Nagellakverwijderaar

In heel veel nagellakverwijderaar zit aceton. Aceton is een brandend middel en heel slecht voor je nagels en huid. Je nagels worden er dunner en brozer van. Je huid droogt uit en haalt ook de natuurlijke vetten van je handen af. Het is dus verstandiger om een nagellakverwijderaar te kiezen zonder aceton. Deze verwijderaars werken misschien niet zo snel maar zijn wel een stuk beter voor je nagels!

Nagelverharder

Nagelverharder is een goedje dat in alle drogisterijen te koop is en die zeggen dat ze de nagels sterker maken. Vaak zijn dit kuren die je een aantal weken vol moet houden en garanderen dat je nagels na zon kuur een stuk sterker zijn.

Aanrader:

Herome heeft twee soorten nagelverharders, dit zijn Nagelverharder sterk en Nagelverharder extra sterk. Beide verharders doen ook echt wat ze zeggen, ze maken je nagels echt sterker. De kuur duurt 14 dagen, de eerste dag smeer je een laagje, de tweede dag gaat er een laagje overheen en de derde dag haal je alles eraf en herhaal je het proces. Na twee weken garanderen ze je sterkere nagels en kun je de nagellak twee keer per week als basecoat gebruiken onder nagellak. Deze nagelverharder kost 12,50 voor 10 milliliter.

Huishoudmiddelen

Al deze technieken zijn niet bewezen en het is dus niet zeker of het spul werkt om jouw nagels sterker te maken.

Citroensap

Citroensap bleekt, het maakt je nagels schoon en witter, maar ook wordt er gezegd dat het je nagels sterker maakt! Dagelijks een badje van citroensap gemixt met een beetje melk kan ervoor zorgen dat je nagels sterk worden.

Knoflook

Het schijnt heel goed te zijn voor je nagels en helpt erbij om je nagels harder te maken. In plaats van je nagels elke dag in te smeren met een laag knoflook kun je ook een teentje knoflook fijn snijden en in olie of nagellak laten weken en deze na een tijd op je nagels smeren.
© 2011 - 2024 Petteflet, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Tips voor mooie en harde nagelsTips voor mooie en harde nagelsHet is erg vervelend als je je nagels wilt laten groeien en ze telkens afbreken. Zo worden ze natuurlijk nooit mooi en l…
Beauty: Broze en afbrokkelende nagelsBeauty: Broze en afbrokkelende nagelsRelatief veel mensen hebben last van problemen met de nagels. Broze of afbrokkelende nagels komen het vaakst voor, maar…
Afgebrokkelde gespleten vingernagels; slechte nagelsAfgebrokkelde gespleten vingernagels; slechte nagelsJe nagels brokkelen af en zijn bros. Wat kunnen de oorzaken zijn van afgebrokkelde nagels of lelijke gespleten nagels? B…

Het kopen van scheermesjes: basiscursus voor vrouwenHet kopen van scheermesjes: basiscursus voor vrouwenScheren met scheermesjes is ook onder vrouwen een van de populairste methodes van ontharen. Maar bij het kiezen van een…
Een trouwjurk voor ieder figuurOp je eigen bruiloft wil je er natuurlijk oogverblindend uitzien. Bij het kopen van een bruidsjurk is het belangrijk om…
Bronnen en referenties
  • http://www.gezondenzo.net/sterke-nagels-5-handige-tips/
Petteflet (51 artikelen)
Gepubliceerd: 11-08-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.