Beauty: Wellness voor de benen en voeten

Beauty: Wellness voor de benen en voeten Het lichaam en de geest verwennen is – zeker in deze hectische leefomgeving – geen overbodige luxe. Toch lijkt het wel of we het ons niet voldoende gunnen. Natuurlijk is er een groep mensen die actief de sauna bezoekt, zich laat masseren en de wekelijks scrubbeurt en wandeling door maakt, maar eigenlijk moet het voor iedereen periodiek plaatsvinden. Daarbij gesteld dat niet iedereen dezelfde beurs heeft en het toch mogelijk moet zijn het lichaam en de geest te verwennen.

Mogelijkheden

Je kunt het uitgebreide arsenaal van de wellnessfaciliteiten binnen de saunacomplexen natuurlijk ondergaan, maar je kunt ook kleinschaliger beginnen. Zeker als je het te kolossaal vindt of je niet graag in je adamskostuum rondloopt (ook daar hebben de saunacomplexen al oplossingen voor).

De losse delen van het lichaam

Het klinkt wellicht vreemd, maar je kunt ook thuis al een begin maken met de wellnessactiviteiten. Bij voorkeur met de aanwezigheid van iemand die de massage voor zijn/haar rekening neemt, maar als dit niet het geval is kunnen bepaalde lichaamsdelen prima onderhanden genomen worden. Denk bijvoorbeeld aan de benen en voeten. Als we daar mee beginnen neem je meteen een lichaamsdeel dat over het algemeen toch al veel te verduren krijgt. Immers, je benen en voeten torsen je lichaam de hele dag mee, waar je ook gaat of staat.

Benodigde materialen

Wat heb je nodig om ontspannen met de benen en voeten aan de slag te gaan:
 • soepel vallende kleding die vooral niet knelt
 • lekkere muziek waar je rustig van wordt
 • handdoeken
 • bodycreme (of liever nog speciale benen/voetencrème)
 • scrub
 • nagelsetje (schaar, vijl, bokkenpootje, eeltrasp voor de vochtige voet)
 • voetenzout (bij voorkeur lavendel)
 • warm water
 • bakje waar de voeten in kunnen
 • boekje om te relaxen
 • desgewenst een lekker wijntje
 • ontharingsmateriaal (gewenst ontharingsmiddel)

Aan de slag…

Doe een dergelijk ritueel alleen als je de tijd hebt, even tussendoor is geen optie om ook echt tot rust te komen.

Doe het water in de voetenbak en laat een zouttablet oplossen. Ga dan een minuut of 10 tot maximaal 15 minuten in een gemakkelijke stoel zitten en de voeten in het voetenbad. Ontspan met een lekker muziekje en een boekje (…en eventueel een goed glas wijn).
Als je daarna de voeten droogt, droog ze dan ook goed tussen de tenen en laat de voeten op de handdoek staan. Bekijk of de nagels geknipt moeten worden en als er alleen een vijl aan te pas moet komen, zorg dan dat haaltjes weg zijn en de nagel niet te rond loopt. De kans op ingroeiende nagels is kleiner als deze recht is afgeknipt en de vijl de eventuele haaltjes weggehaald heeft. Het bokkenpootje kan de huid bij de nagelrand wat los maken, maar wring nooit. De ietwat vochtige huid moet voldoende zijn om deze huid wat op te duwen. Als je nog wat harde hakken van het eelt hebt, is een eeltrasp voor de vochtige huid ideaal. Je rolt als het ware het eelt weg.

Als je aan de benen begint zorg dan eerst dat de benen –als het nodig blijkt- van de haren ontdaan worden en gebruik dan een goede scrub (een stevige scrub bevat zeezout en is erg geschikt voor deze huid) voor de benen en neem desgewenst ook de voeten nog een keer mee. Wrijf niet alleen het materiaal over de huid, maar masseer de huid ook meteen, dit stimuleert de doorbloeding van de huid. Spoel het zorgvuldig af met lauw water en je voelt als het ware de doorbloeding van de huid verbeteren. De huid wordt ook roder en voelt natuurlijk beduidend zachter aan.
Behalve het werken aan en met de benen en voeten is het ook goed de benen en voeten te voelen, te genieten als je de doorstroming van het bloed stimuleert met de massage (tijdens het scrubben) en neem er alle tijd voor.

Als de benen en voeten afgespoeld zijn, definitief goed drogen en smeer dan de benen en voeten zorgvuldig in met een bodycreme of speciale benen/voetencrème. De speciale crèmes zijn meestal verkoelend en dit voelt erg prettig aan de benen en de voeten. Neem de tijd voor het aanbrengen van de crème en laat het goed in de huid trekken. Leg tijdens dit proces de voeten iets hoger dan de heupen zich begeven.

Genieten…

Behalve dat het voor het lichaam goed is, is het ook heerlijk om te genieten van het moment. De rust om je heen, de benen en voeten die lekker aanvoelen en ingesmeerd zijn met een weldadige crème.
© 2011 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wellness: sauna, kuuroord, stoombadWellness: sauna, kuuroord, stoombadWellness arrangement en weekend. Wellness betekent ontspannen. Overal in het land is wel een wellness-centrum te vinden.…
Overnachten sauna en spa's: overzicht hotelsOvernachten sauna en spa's: overzicht hotelsEen dagje naar de sauna is heerlijk en teven goed voor lijf en leden. In een sauna kan je heerlijk genieten van de warmt…
Beauty: Mooie blote benen voor de zomerBeauty: Mooie blote benen voor de zomerIn de zomer loopt menig vrouw bij voorkeur met blote benen. Al dan niet met een lekker kleurtje, maar bij voorkeur toch…
Veet: What beauty feels likeVeet: What beauty feels likeJe ziet het dagelijks op de televisie. Veet: What beauty feels like. Het allernieuwste ontharingsproduct waarmee je bene…

Mineraalzouten: beauty en gezondheidMineraalzouten: beauty en gezondheidMineraalzouten zijn sinds lange tijd bekend als hulpmiddel om de gezondheid van lichaam én huid te verbeteren. Recenter…
Wenkbrauwen verzorgenWenkbrauwen verzorgenWenkbrauwen zijn er om je ogen te beschermen. Maar rond 1920 is het scheren, afknippen of epileren van wenkbrauwen bij v…
Annastaal (2.955 artikelen)
Laatste update: 12-09-2013
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.