Beauty: Een frisse naturel make-up voor het voorjaar

Beauty: Een frisse naturel make-up voor het voorjaar Het voorjaar leent zich bij uitstek voor verandering. Verjonging, verfrissing en die verstikkende winterdeken af te gooien. Het gegeven dat de lentes in Nederland steeds mooier worden helpt in het proces om letterlijk en figuurlijk die deken weer even op te bergen. Make-up is daar zo’n voorbeeld van, want in het voorjaar komen er nieuwe kleuren, geuren en mogelijkheden. Zeker in combinatie met goede beweging en je hoofd leegmaken ishet heerlijk beginnen aan de zomermaanden.

De basis in het voorjaar

Strikt genomen is ‘less is more’ voor het voorjaar de meest gebruikte quote. Maar dat wil niet zeggen dat je niets op je gezicht hoeft te doen. Naturel is meer look die hier bij hoort en dat is logisch. De wintermaanden werk je eerder met warme kleuren en wil je mogelijk iets minder wit zijn en gaat er een kleurtje op je huid. Overall kunnen we stellen dat wat er de wintermaanden extra op gaat, dit er juist de zomermaanden weer af gaat.

Enerzijds om mogelijk een natuurlijk kleurtje te ontwikkelen, waarbij bescherming met een hoge factor zeker bij de eerste lentestralen van essentieel belang is. Maar anderzijds omdat de lente zich nu eenmaal meer leent voor zachte tinten, zelfs poedertinten passen hier uitermate goed bij.

Laat je huid ademen

Laat je huid ademen en begin daarmee met een goede scrub. Bij de schoonheidspecialiste of zelf toe te passen. Een goede scrub haalt de dode huidcellen van je gezicht. Let wel goed op als je last van couperose hebt (kleine rode adertjes), dan is een scrub mogelijk te agressief en moet je een zachter product gebruiken om de dode huidcellen te verwijderen.

Reinigen en beschermen

Hoe het ook zij, als je huid goed schoon is, wordt de doorbloeding beter en dat ziet er al een stuk frisser uit. Neem vervolgens een dagcrème en als je naar buiten gaat is een hoge beschermingsfactor voor de zon erin verwerkt geen overbodige luxe.

Zowel in de ochtend- als avonduren is een goede reiniging belangrijk. Een milk of gel kan de huid openen en een lotion die je er achteraan doet, sluit de huid weer en pas dan is je huid gereed voor een goede basis in de vorm van een dagcrème. Wil je niet te wit zijn, neem er dan een met een minuscuul kleurtje erin (niet meer dan één tint donkerder dan je echte huid).

Kleurtje

Bedenk goed of je wel een kleurtje op de wangen nodig hebt. Een lelie blanke huid kan in de lente ook juist een extra sieraad zijn. Wil je toch voor een kleurtje gaan, neem dan een zachte bijpassende (bij de huid) poedertint. De zachte rozetinten zijn er momenteel nog meer, omdat het een modekleur voor zomermaanden is. Bijvoorbeeld Clarins heeft met Blush Prodige Miami Pink een mooie zijdezachte blusher in het assortiment.

Blikvangers

Een blikvanger is prima, maar probeer ook de ogen of de lippen niet te zwaar aan te zetten en al helemaal niet beide. Als je er voor kiest om er iets uit te laten springen, neem dan of de ogen of de lippen.

Lippen

De lippen kunnen blikvangers worden door met een roze/rode glanzende lippenstift te werken. Dior heeft de Addict Lipstick Baby roze en dat ziet er erg fraai uit. Kleur de contouren van de lippen met een lippenpotlood in dezelfde kleur of een tintje lichter. Werk vooral niet met een donkerder kleur, dat is sterk verouderd en maakt hard.

Wil je de lippenstift langer behouden? Er zijn verschillende merken die een soort topcoat voor de lippen in het assortiment hebben. Deze laklaag houdt de lippenstift langer op zijn plaats. Wel even wennen als je het voor het eerst op de lippen aanbrengt.

Ogen

Wellicht eens niet meer kleuren op de ogen werken. Laat de kleur van de ogen maar voor zichzelf spreken. Dat kan door alleen een mooie contrasterende kleur mascara op te doen. Geen zware lijnen, want die kunnen bovendien nog in de rimpeltjes om de ogen gaan zitten met het warme weer. Alleen twee lagen mascara (die niet klontert) en bewerk de wimpers mogelijk eerst even met een wimperkrultang. De wimpers die naar boven krullen geven je een open blik.

Extra beschermen van de huid

Denk je aan extra beschermen van de huid na het reinigen in de avonduren, neem dan een aparte oogcreme en een goede nachtcreme. Als je huid schoongemaakt is en je gaat de nacht in, kan de huid zich extra herstellen en een goede oogcreme en nachtcreme kunnen dan optimaal werk verrichten.
Welke crèmes je nodig hebt is geheel afhankelijk van wat je huid nodig hebt en welk product je prettig vindt.

Tot slot

Wil je die winterdeken echt afwerpen dan valt er ook nog na te denken over een nieuwe coupe in het haar. Voor een kleurtje zijn asblond en asgrijs tinten voor de zomermaanden, maar zeker zo belangrijk is de coupe in je haar. Heerlijk, een nieuw plaatje bij de eerste warme dagen én relatief weinig tijd nodig voor je make-up.
© 2011 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Beauty: Rood en roze in de make-upBeauty: Rood en roze in de make-upRood en roze in de make-up is over het algemeen terug te brengen tot de lippen of de nagels. Daar stopt het dan wel erge…
Bruidsmake-up aanbrengenBruidsmake-up aanbrengenOp je bruiloft wil je er prachtig uitzien, dit is jouw moment om te stralen. Een make-up die passend is voor deze gelege…
Beauty: make up trend voor het voorjaarBeauty: make up trend voor het voorjaarOok in het najaar en de winter zijn de cosmeticahuizen al weer volop met de trends voor het voorjaar bezig. Alleen al he…
Beauty: warme wintermake-upBeauty: warme wintermake-upZoals we overal trends zien, is dat niet anders bij make-up. Zeker als we het koudere seizoen in gaan, dan komen er ande…

Yoga maakt je slankYoga maakt je slankYoga maakt je slank, lenig en sterk, het is goed voor je bloedsomloop, verbeterd je concentratie vermogen, is goed voor…
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 22-04-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.