Beauty: De huid, verfrissend en gereinigd

Beauty: De huid, verfrissend en gereinigd Een schone en zuivere huid ziet er beter huid, blijft make-up langer mooi op zitten en voelt gewoon beter. Toch heeft niet iedereen van nature een mooie egale huid zonder “gedoe”. Bijna iedereen heeft wel iets met z’n huid. Wat voor soort maskers zijn er om de huid te reinigen en wat kan je van binnenuit doen.

Schone ondergrond

Zoals je je wast om het zweet van je lichaam te halen en wellicht om lekker te ruiken, zo heeft het lichaam zo nu en dan ook een stukje dieptereiniging nodig. Voor je lichaam zoek je bijvoorbeeld de sauna op en behalve een gereinigd lichaam levert het ook een stuk ontspanning op.

Dieptereiniging

Naast de sauna zijn er ook pakkingen voor het lichaam die een meer dieptereiniging bieden (net iets meer doen dus) en zo ook voor de gevoelige huid van het gezicht. We kennen allemaal de verschillende maskers die afgestemd zijn op het type huid en de eventuele problematiek.

Om nu fris-en-fruitig de zomer in te stappen is het goed om een kuur te doen of zelf aan de slag te gaan met een goed masker. Niet eenmalig, maar probeer het in je patroon te krijgen dat je met enige regelmaat je gezicht die extra dieptereiniging geeft.

Wat is er zoal?

Afgestemd op het type huid hebt je voor de droge, normale/gecombineerde en de vette huid een masker. Maar een masker doet – als je het juiste product hebt – juist iets meer en dat ligt behalve in de verfrissende of kalmerende sfeer meestal in het reinigen.

Maar de kans de dat de vette huid een diepere reiniging kan gebruiken is groter dan een droge huid.
Om de vette huid te helpen is het goed een masker te nemen wat de poriën verkleind. Verschillende merken hebben dit type maskers, zeker omdat deze huidtypes het meeste voorkomen.
Enkele voorbeelden zijn: Pore Reducer van Biotherm of Masque Purifiant Eclat al’Argile Rose van Clarins. Deze maskers voelen over het algemeen lekker fris op de huid, wat soms zelfs een beetje gaan tintelen. Afhankelijk van het product moet je het over het algemeen binnen enkele minuten afspoelen en je huid voelt als herboren.

Een wat diepere reiniging geeft een product wat puistjes aanpakt. Een voorbeeld is Anti blemish Solutions Oil-control Cleaning Mask van Clinique. De meeste producten voor een gecombineerde tot vette huid beloven een meer egale en gladde huid zonder echter glimmers op het gezicht. Omdat iedereen een andere huid heeft, kun je niet zeggen dat het ene product wel dat oplevert wat het beloofd en het ander niet.

Bij de droge huid daarentegen zal eerder een vochtregulerend masker goed werk verrichten. De huid mag niet trekkerig aanvoelen en voldoende soepelheid behouden.
Enkele voorbeelden zijn: Bionsen remineraliserend masker of Hydra Intense van Lancome. Deze maskers reinigen op een andere manier en brengen als het ware meteen vocht mee voor de huid. Als een masker de huid wat kan regulieren is de kans groter dat het ook helpt om van nature de huid meer te laten hydrateren. Van een droge huid een normale/gecombineerde huid maken is echter een utopie. Maar de juiste producten voor het gezicht in combinatie met goede voeding en voldoende drinken kan de huid wel een handje helpen.

Verzorg je huid van binnenuit

Behalve maskers in alle soorten en maten is en blijft het beste om ook naar je voedingspatroon te kijken. Gezonde voeding in de schijf van vijf, met dus ook voldoende fruit en groenten en beperkt alcoholgebruik, werkt absoluut mee aan een gezonde huid. Een echte dooddoener voor de huid is roken. De huid verouderd erg snel en het proces is niet terug te draaien. Ben je er dus bewust van dat alle ingrediënten samen maken hoe goed de conditie van je huid nu is én behouden kan worden.

Zonfactor

Zeker met de warmere maanden in het verschiet is het belangrijk om de gereinigde huid ook goed te beschermen. Dit doe je door met minimaal factor 30 op het gezicht (en het lijf) de zon in te gaan, ieder klein uur te smeren en de warme middaguren te mijden. Mocht je dan toch buiten zijn, breng deze dan ingesmeerd en wel onder de parasol door.

Je hebt maar een huid en die kan niet geruild worden!
© 2011 - 2023 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Beauty: gezichtsmaskersBeauty: gezichtsmaskersJe huid af en toe verwennen is helemaal niet erg. Naast de dagelijkse reiniging kan je huid ook wel wat extra’s gebruike…
Beauty: Gezichts- en lichaamsverzorging in het najaarBeauty: Gezichts- en lichaamsverzorging in het najaarVoor het najaar is het belangrijk dat de huid weer in optimale conditie gebracht wordt. Immers de huid kan het zwaar heb…
Natuurlijk masker van kiwi en papaja en peeling maskerNatuurlijk masker van kiwi en papaja en peeling maskerZelf een masker voor de huid maken. Het kan . Zelf een gel masker maken dat de fruitzuren van kiwi en papaja bevat zorgt…
Beauty: Basiselementen make-upBeauty: Basiselementen make-upMenig meisje van rond de puberende leeftijd begint te “rommelen” met make-up. Zelf wat goedkope spulletjes kopen of al d…

Beauty: Met een beetje hulp van die rimpels afBeauty: Met een beetje hulp van die rimpels afWat rimpels geven een gezicht diepte, letterlijk en figuurlijk, een gezicht met wat rimpels leeft en heeft persoonlijkhe…
Yoga maakt je slankYoga maakt je slankYoga maakt je slank, lenig en sterk, het is goed voor je bloedsomloop, verbeterd je concentratie vermogen, is goed voor…
Bronnen en referenties
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 24-04-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.