Het verleidelijke decolleté in de zomer

Het verleidelijke decolleté in de zomer Het decolleté wordt in de zomer over het algemeen meer gezien dan in de winter. Dat neemt niet weg, dat het jaren “not done” was om zeer nadrukkelijk met het mooie decolleté voor de dag te komen. Inmiddels mag het decolleté weer gezien worden en als we van nature niet het mooie gewenste decolleté hebben … dan helpen we de natuur wel een handje.

Vrouwelijk

Als er iets wat we als typisch vrouwelijk betitelen dan is het wel het decolleté. Toch is de ene vrouw heel terughoudend met het tonen van het decolleté en de ander niet. Zeker in de zomer komt deze laatste groep stevig aan hun trekken. De meesje jurkjes en truitjes tonen het decolleté gretig en dan maakt het eigenlijk niet eens uit of je een lekker kleurtje hebt of je huid is lelieblank.

Toch vindt niet iedere vrouw dat ze een fraai decolleté heeft en dat heeft niets met cupmaat te maken. Maar vrouwen die vinden dat ze niet altijd een fraai decolleté ten toon te spreiden hebben, kunnen met wat hulpmiddelen een heel eind komen. Het blijft hoe dan ook een persoonlijke kwestie.

Verkeerde maat beha

Essentieel is wel een goede beha, want ruim 75% van de vrouwen koopt de verkeerde maat beha voor zichzelf en met een fraai decolleté wellicht reden om de speciaalzaak op te zoeken. Overigens is het sowieso goed je borsten regelmatig op te laten meten. Ze kunnen in grote en vorm veranderingen door zwangerschap, menopauze of dieet.

Hulpmiddelen

Kleine of grote boezem

Is je boezem klein van nature dan kan je nog steeds een prachtig decolleté hebben, alleen vinden veel vrouwen dat bij een mooi decollette ook een grote(re) boezem hoort. Je kunt er voor kiezen om de huid te benadrukken. Een mooi egale huid, lelieblank of licht gebruind is ook heel vrouwelijk. Niet te veel sieraden, maar de huid als blikvanger.

Kies je er toch voor om de kleine(re) boezem wat meer body te geven dan kennen we allemaal de push up-beha. Een push up-beha moet echter wel goed van maat zijn, want veel vrouwen kopen een dergelijke beha net een maat te klein. Kies zelf voor type soort vulling wat je als prettig ervaart.

Heb je een grote boezem dan is een goed passende beha net zo belangrijk als bij een kleine boezem. De beha moet een dusdanige pasvorm hebben dat niet alles continue meebeweegt. Dat neemt niet weg dat je wel bewegingsruimte moet hebben en ook hiervoor geldt dat een speciaalzaak je meestal wel op weg kan helpen.

Beha in alle soorten en maten

Het is een fabeltje dat je met een grote boezem goed ingepakt moet zijn. Een goede beha heeft niet meer stof nodig, maar een goede pasvorm en goede materialen. Bij de band om het lichaam moet je nog een vinger kunnen steken, de schouderbandjes moeten niet snijden in de huid en de borsten moeten niet uitpuilen bij de randen van de cups, maar de stof moet naadloos overgaan in de huid van de borsten.

De klassieke beha wordt weliswaar meer bij vrouwen met een stevige boezem gezien, maar is helemaal niet relevant. De klassieke beha kan je bij iedere outfit dragen en heeft de beha een gladde stof voor de cups dan is het voor iedere vrouw goed bij een ietwat strakkere outfit.

Heb je een beha met een diepere uitsnijding dan is deze geschikt voor onder kleding die bij het decolleté iets verder openstaat. Een blouse, truitje met V-hals of avondjurk.
Dit type beha drukt meestal de borsten iets meer naar elkaar toe.

De strapless beha is uiteraard geschikt onder strapless kleding, maar niet iedere boezem kan een strapless beha hebben. De banden die om je lichaam lopen zitten relatief strak en bij een erg grote boezem is de kans aanwezig dat deze randen die over je borsten lopen te zien zijn. En als het losser zit, zal de beha niet de pasvorm en stevigheid geven die nodig is.

Plakken

Als je borsten niet te groot zijn en je geen beha wilt dragen, dan kunnen de borsten als het ware vastgeplakt worden met dubbelzijdige tape. Zo blijven de borsten op de plaats zitten. Bij te grote borsten loop je de kans dat het losschiet en bovendien, echt grote borsten kunnen over het algemeen wel wat ondersteuning gebruiken.

Oefeningen

Heb je wat meer tijd, doe dan oefeningen … en blijf dit volhouden. Gaat rechtop zitten, zet de ellebogen uit elkaar en je handpalmen voor je borst tegen elkaar. Druk ze nu nadrukkelijk tegen elkaar en je zult je borstspieren voelen. Dit zo’n 20 tot 30 seconden vasthouden en herhaal het enkele keren.
Gewichten willen ook wel helpen. Hef een gewicht met een zijwaarts gestrekte arm op, hou de houding met gewicht zo’n 20 tot 30 seconden vast en herhaal om en om met andere arm.

Tot slot

Je straalt pas iets uit als je het zelf zo ervaart en dat geldt dus ook voor je boezem … groot of klein. Ben tevreden met jezelf en eventueel wat hulpmiddeltjes.
© 2011 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Welke beha kies jij?Welke beha kies jij?Beha's zijn er in alle soorten en maten, waardoor het moeilijk wordt om te kiezen welke nou het best bij jou past. De ee…
Goed passende behaEen goede beha geeft ondersteuning aan de borsten, zodat deze niet gaan hangen. Verder zorgt een beha ervoor dat de bors…
Kies voor een mooie en goed passende behaIn deze tijd is lingerie een belangrijk onderdeel van de mode en de dagelijkse kleding. Er zijn veel winkels die tegenwo…
Welke beha-maat heb ik?Welke beha-maat heb ik?Knellende beha's, los zittende beha's, jeukende beha's, schurende beha's. Dit zijn over het algemeen aanwijzingen dat je…

Hyaluronzuur goed tegen rimpels, tegen artrose en droge huidHyaluronzuur goed tegen rimpels, tegen artrose en droge huidWat is hyaluronzuur? Hyaluronzuur is belangrijk om vocht in de huid vast te houden. Ook speelt Hyaluronzuur een grote ro…
De meest gemaakte beautyvergissingenDe meest gemaakte beautyvergissingenSoms denk je iets goeds voor je huid of haar te doen, maar werkt het in feite averechts. Hier enkele van de meest voorko…
Bronnen en referenties
Annastaal (2.955 artikelen)
Laatste update: 12-09-2013
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.