Beauty: Gelnagellak, mooi en dé oplossing voor broze nagels

Beauty: Gelnagellak, mooi en dé oplossing voor broze nagels Maar gelnagellak werkt ook prima tegen bladderende nagellak. Het is een nagellak die vaak in de salon gebruikt wordt, maar inmiddels ook voor de particulier op de markt is. Een ideaal duurzaam cosmeticaproduct.

Wat is het?

Gelnagellak is al even op de markt, maar tot voor kort voornamelijk voor de salon. Speciale nagellak die in verschillende lagen gelijk aan normale nagellak wordt opgebracht, maar na iedere laag opbrengen onder de speciale UV-lamp moet. Het is een soort uitharden per laag. Vervolgens vormen de verschillende lagen een geheel en dat maakt dat de nagel mooi gelakt, gehard tegen afbrokkelende nagels en stevig tegen het bladderen van de randjes van de nagellak er enkele weken prima blijft zitten.

Verwijderen doe je met een speciale nagellak remover en heeft een iets andere werkwijze dan de normale nagellak.

Mogelijkheden

Eigenlijk zijn de mogelijkheden, net zoals bij de reguliere nagellak, hetzelfde. Het zijn tot op heden niet de gangbare merken in de winkels die deze gelnagellak voeren, maar meer de gespecialiseerde merken voor de professionele salon. Dit zal echter een kwestie van tijd zijn voordat ook deze cosmeticahuizen de speciale nagellaks ontdekken en gaan voeren.

Het kleurenpallet is nog iets beperkter dan wat de reguliere merken aan kleuren bieden, maar voert al wel de trendy kleuren per seizoen.

Werkwijze

Materiaal

De set materialen is niet veel anders dan normaal:
  • nagelbuffer
  • nagelvijl
  • UV-lamp
  • primer
  • nagellak (undercoat, topcoat, gekleurde nagellak)
  • speciale remover
  • watjes

Opbrengen

Vijl de nagels in de gewenste vorm en gebruik de buffer om het bovenste laagje een beetje glad te maken. Niet teveel, want dat kan een laag van de nagels halen. Was de handen goed om de nagels vetvrij te maken en droog ze af. Zorg er voor dat er geen haartjes of andere oneffenheden op de nagels achterblijven.

Breng nu de primer aan, deze droogt heel snel en maakt de nagels geschikt voor de undercoat. Zorg dat je net enkele minimeters van de rand van de huid wegblijft, ook met de undercoat.
Als de laag is opgebracht moet je de nagels gedurende een halve minuut in een speciale UV-lamp houden. Daarna kan de volgende laag opgebracht worden. Ook nu weer net van de rand wegblijven. De gekleurde nagellak is afhankelijk van de smaak en het aantal lagen is afhankelijk van de kleur en wat je zelf mooi vindt. Per laag weer de nagels onder de UV-lamp houden en tenslotte de topcoat opbrengen en opnieuw onder de UV-lamp.
Als de laatste laag op de nagels is gebracht maak je nog een watje nat met wat speciale nagellak remover en haalt dit over de nagellak. Daarmee is de nagellak opgebracht én direct droog. Dus je kunt er direct alles mee doen.

Bijhouden

Het bijhouden van de nagellak is er nauwelijks bij. Mogelijk wil je nog een keer vijlen als de nagellak op de nagels zit. Zet de vijl dan schuin onder de nagel en vijl de nagel op deze manier. Zo voorkom je dat de nagellak beschadigd raakt en alsnog gaat brokkelen of scheuren.

Zoals je normaal nagellak bij kunt houden als er bijvoorbeeld aan de zijkant een randje afgebrokkeld is, gaat dit niet op voor deze gelnagellak. Deze lak blijft gedurende een aantal weken zitten zoals je hem hebt opgebracht. Vaak is het groeien van de nagel een reden om nieuwe nagellak op te brengen.

Afhalen nagellak

Het afhalen gaat net iets ander. Je brengt wat nagellakremover aan op een watje. Dit watje druk je op de nagel en doet er een stukje zilverfolie omheen. Laat dit een kwartiertje zitten en verwijder dan de folie. De nagellak zal nu los in het watje liggen. Nadeel is de tijd, voordeel is het feit dat je niet loopt te morsen met nagellakremover of de vingers die onder de remover kunnen komen te zitten.

Kosten

Zowel de nagellak als de remover ziten in de prijscategorie van de betere cosmeticamerken. Het enige wat extra is bij de gelnagellak is het apparaat met de UV-lampen. Er zijn apparaten die variëren van 100,00 euro tot zon 250,00 euro. De lampen gaan lang mee en gezien het feit dat je veel minder nagellak gebruikt ben je per saldo niet duurder uit dan met de reguliere nagellak.
© 2011 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Beauty: Broze en afbrokkelende nagelsBeauty: Broze en afbrokkelende nagelsRelatief veel mensen hebben last van problemen met de nagels. Broze of afbrokkelende nagels komen het vaakst voor, maar…
Beauty: Oplossingen voor zwakke nagelsBeauty: Oplossingen voor zwakke nagelsOm de meest uiteenlopende redenen hebben weel vrouwen zwakke nagels. Als de nagels al langer mogen zijn, dan lukt het ve…
Afgebrokkelde gespleten vingernagels; slechte nagelsAfgebrokkelde gespleten vingernagels; slechte nagelsJe nagels brokkelen af en zijn bros. Wat kunnen de oorzaken zijn van afgebrokkelde nagels of lelijke gespleten nagels? B…
Beauty: Gespleten nagelsBeauty: Gespleten nagelsVoor de een niet echt een probleem, want bij kort gehouden nagels merk je er vaak niet zo veel van, maar bij de ander we…

Beauty: wimpers krullenBeauty: wimpers krullenNiet iedereen is gezegend met mooie, lange en krullende wimpers. Gelukkig zijn er voor de mensen met lange of korte rech…
Zelf je haar knippenZelf je haar knippenHeb je genoeg van die peperdure kappers, ben je ontevreden met je kapsel of wil je je haar enkel wat bijknippen? Dan is…
Bronnen en referenties
Annastaal (2.955 artikelen)
Laatste update: 13-07-2013
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.