Braziliaanse ontkrulling / Brazilian blow dry - Ervaringen

De laatste maanden is er een heuse opkomst van de Braziliaanse ontkrulling of Brazilian blow dry in Nederland en België. Het gaat om een keratinebehandeling die de haren stijl maakt en die ervoor zorgt dat u het drie maanden lang niet hoeft te föhnen. Infonu probeerde de behandeling uit en vertelt over de resultaten en ervaringen.

Wat is een Braziliaanse ontkrulling of Brazilian blow dry?

Vrouwen met onhandelbaar, krullend en pluizig haar kunnen tegenwoordig bij de kapper een behandeling op basis van keratine laten uitvoeren die het haar niet alleen glanzend en zacht maakt, maar er ook voor zorgt dat het zelfs bij winderig, vochtig weer en zonder föhnen stijl en mooi blijft. De naam van de behandeling: Braziliaanse ontkrulling (ook Brazilian blow dry genoemd). ‘Bad hair days’ behoren hiermee volledig tot het verleden. De behandeling zou ongeveer drie maanden lang moeten aanhouden. Hoe stijler het haar is alvorens de behandeling aan te vatten, hoe stijler het uiteindelijke resultaat zal zijn. Vrouwen met sterk krullend haar zullen dus een eerder golvende haardos verkrijgen, terwijl vrouwen met golvend of pluizig haar een super stijl resultaat kunnen verkrijgen. Föhnen en in vorm brengen wordt in ieder een geval een stuk makkelijker en is meestal zelfs helemaal niet meer nodig.

Verloop van een behandeling / ervaringen

Voor een Braziliaanse ontkrulling of Brazilian blow dry moet u minstens drie uur tijd reserveren. De behandeling begint met het aanbrengen van een product op basis van keratine nadat men het haar gewassen heeft. De formaldehyde in het product heeft een sterke chemische geur die bij sommige personen de ademhaling kan belemmeren. Daarom worden er in de meeste kapsalons speciale gaasjes gegeven die je voor de mond en neus kunt houden om te beletten dat je de sterk ruikende dampen inademt. Het product wordt over de gehele haardos uitgestreken.

Eenmaal het keratineproduct aangebracht, moet het ongeveer één uur lang intrekken. Vervolgens maakt de kapper het haar stijl met een hete stijltang. De hitte van het apparaat zorgt ervoor dat het vocht in het haar gefixeerd wordt. Het product wordt dus niet uit het haar gewassen en u mag het haar ook minimum drie dagen lang (liefst vijf) geen shampoobeurt geven of nat maken. Houd er dus rekening mee dat u enkele dagen lang met vet haar zult moeten rondlopen. Na drie tot vijf dagen mag u het haar wassen en stijlen zoals gewoonlijk.

Resultaten

De Braziliaanse ontkrulling of Brazilian blow dry maakt zijn beloftes waar. Nadat u de keratinebehandeling hebt laten uitvoeren, kunt u uw haar gewoon aan de lucht laten drogen. Föhnen of stylen is niet meer nodig. Ook haar dat voordien pluizig, stug en poreus werd door regen en wind, kan nu zonder problemen aan veranderende weersomstandigheden blootgesteld worden. Het haar blijft dus onder alle omstandigheden glad, stijl en glanzend.

Hoe kan u het effect van een Braziliaanse ontkrulling of Brazilian blow dry verlengen?

Probeer na de behandeling enkel shampoos en maskers op basis van keratine te gebruiken. Denk er ook aan dat hoe vaker u het haar wast, hoe sneller het effect van de Braziliaanse ontkrulling zal vervagen.

Nevenwerkingen

Bij een Braziliaanse ontkrulling of Brazilian blow dry zijn er meestal geen nevenwerkingen betrokken. Sommige gevoelige mensen kunnen echter te maken krijgen met haaruitval. Ook eczema kan voorkomen. De formaldehyde in de keratinebehandelingen staat erom bekend kanker te kunnen veroorzaken.

Prijzen

De prijzen voor een Braziliaanse ontkrulling of Brazilian blow dry lopen sterk uiteen naargelang het salon en de lengte van het haar. Reken op ongeveer 100 tot 300 euro voor een behandeling. Sinds de Braziliaanse ontkrulling op basis van keratine in België en Nederland aan een opmars toe is, zijn er ook vaak promoties te verkrijgen waardoor u de behandeling voor ongeveer 100 euro kunt laten uitvoeren. Als u even de tijd neemt om te zoeken, is het dus best mogelijk een behandeling voor een redelijke prijs op de kop te tikken.

Salons

Niet alle salons bieden een Braziliaanse ontkrulling of Brazilian blow dry aan. Verifiëer met uw kapper of ga op zoek op het internet.
© 2011 - 2024 Avalon, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Ontharen: Brazilian waxOntharen: Brazilian waxWel of geen schaamhaar? Het is de laatste decennia steeds meer de norm geworden om schaamhaar te elimineren. Ook voor wa…
Pfaffia of Braziliaanse ginsengToniserende planten zijn van alle tijden en alle culturen. Elk land heeft zo zijn eigen versterkend kruid, Panax ginseng…
De Brazilian waxDe Brazilian waxBrazilian waxing is sinds een tijdje zeer populair in Nederland. Het is een manier van ontharen die in Brazilië is bedac…
Goedkoop naar de kapper bij de kappersakademieWie voor een zacht prijsje een mooi verzorgd kapsel wil hebben kan terecht bij de Nederlandse kappersakademie. Leerlingk…

Elos Skin Tightening - Ervaringen en resultatenElos Skin Tightening - Ervaringen en resultatenHuidverslapping uit zich met de jaren wanneer het onderhuids bindweefsel zijn elasticiteit verliest. Crèmes zijn vaak on…
Meso-fill - Ervaringen en resultatenMeso-fill is een combinatie van hyaluronzuur, aminozuren, mineralen, oligo-elementen en vitaminen die onder de rimpels w…
Avalon (367 artikelen)
Gepubliceerd: 14-08-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.