De stylingproducten van SYOSS

SYOSS is een redelijk nieuwe en nog niet heel bekende lijn met haarproducten van professionele kwaliteit die te verkrijgen zijn voor een betaalbare prijs. De producten zijn ontstaan na samenwerking van verschillende internationale kappers en haarstylisten en zou nieuwe intensief verzorgende ingrediënten en een nieuwe parfum bevatten. Volgens hen is met deze lijn stylingproducten elk mogelijke kapsel te creëren! Geen persoonlijke hairstylist meer nodig dus!

Uiterlijk

De zwarte verpakkingen van de stylingproducten zijn wat sober, maar hebben daarentegen wel een strakke, elegante en professionele uitstraling. De verpakkingen zijn verder niet opgevrolijkt met afbeeldingen. Elke lijn heeft producten met zijn eigen kleur lettertype, waardoor de producten van de verschillende lijnen goed van elkaar te onderscheiden zijn. Het lijkt er op dat bij de fabricage van de verpakkingen meer aandacht is besteed aan de praktische kant van de producten dan aan de uitstraling van de producten. Een bus haarspray van dit merk is namelijk nogal groot en bevat maar liefst 400 ml. Daar doe je wel een tijdje mee! De mousse bijvoorbeeld is van een wat kleiner formaat en bevat 250 ml.

Zeven productlijnen

De stylingproducten van SYOSS kunnen onderverdeel worden in maar liefst zeven lijnen. Hieronder worden de producten per lijn beschreven.

SYOSS Max Hold
De stylingproducten van de SYOSS Max Hold lijn is geschikt voor elke haarstijl. De producten zorgen voor een mega sterke en langdurige versteviging. Door de producten wordt de controle over de styling van jouw haar gemaximaliseerd. Voor een optimaal resultaat wordt aangeraden beide producten van deze lijn te gebruiken. Het resultaat: verstevigd haar dat op zijn plek blijft zitten! De SYOSS Max Hold lijn bestaat uit twee producten:
 • Styling-haarspray welke snel droogt en makkelijk uitkambaar is. (400 ml)
 • Stuling-haarmousse welke voor een natuurlijke glans zorgt en tevens niet plakt. (250 ml)

SYOSS Strong Hold
Het stylingproduct van de SYOSS Strong Hold lijn zorgt voor 24 uur versteviging, perfecte controle en accenten. Het geeft een flexibel en hermodelleerbaar effect aan het haar. Het resultaat: haar dat op zijn plek blijft zitten totdat jij besluit er een ander model in te maken! De SYOSS Strong Hold lijn bestaat uit één product:
 • Fibre Cream welke zorgt voor perfecte controle en accenten. Hierdoor krijgt het haar een flexibel en hermodelleerbaar effect. (150 ml)

SYOSS Volume Lift
De stylingproducten van de SYOSS Volume Lift lijn zorgen voor maximaal volume en een extra sterke versteviging en kracht vanaf de haaraanzet zonder het haar te verzwaren. Voor een optimaal resultaat wordt aangeraden beide producten van deze lijn te gebruiken. Het resultaat: licht en volumineus haar. De SYOSS Volume Lift lijn bestaat uit twee producten:
 • Volume-haarspray welke snel droogt en makkelijk uitkambaar is. (400 ml)
 • Volume-haarmousse welke voor een natuurlijke glans zorgt en tevens niet plakt. (250 ml)

SYOSS Shine & Hold

Het stylingproduct van de SYOSS Shine & Hold lijn zorgt voor een schitterende glans en een extra sterke en langdurige fixatie. Voor een optimaal resultaat wordt aangeraden de haarspray samen met de SYOSS Mousses, Styling-Gel of Fibre-Cream te gebruiken. Het resultaat: glanzend haar dat op zijn plek blijft zitten. De SYOSS Shine & Hold lijn bestaat uit één product:
 • Shine-haarspray welke snel droogt en makkelijk uitkambaar is. (400 ml) Dit product is door Nederlandse consumenten gekozen als product van het jaar 2011!

SYOSS Curl Control
Het stylingproduct van de SYOSS Curl Control lijn zorgt voor mooie veerkrachtige krullen en een sterke langdurige versteviging. Voor een optimaal resultaat wordt aangeraden de haarmousse te gebruiken met SYOSS Hairsprays, Styling-Gel of Fibre-Cream. Het resultaat: licht en volumineus haar. De SYOSS Curl Control lijn bestaat uit één product:
 • Curl-haarmousse welke voor een natuurlijke glans zorgt en tevens niet plakt. (250 ml)

SYOSS Heat Protect
Het stylingproduct van de SYOSS Heat Protect lijn zorgt voor een perfecte bescherming tegen hitte van föhn en stijltang. Het beschermt het haar tot een temperatuur van 200 °C. Voor een optimaal resultaat wordt aangeraden het haar te fixeren met de SYOSS Hairsprays en accenten aan te brengen in aparte haarlokken met de Fibre-Cream of Styling-Gel. Het resultaat: gezond haar dat niet beschadigd is door de hitte van een föhn of stijltang. De SYOSS Heat Protect lijn bestaat uit één product:
 • Heat Protect Styling Spray welke bescherming tegen hitte biedt, het haar glad maakt en tevens pluis vermindert. (250 ml)

SYOSS Fix & Smooth
De stylingproducten van de SYOSS Fix & Smooth lijn zorgen voor de meest krachtige versteviging. De producten zorgen er voor dat droog en breekbaar haar zacht blijft. Het resultaat: zacht en soepel haar! De SYOSS Volume Lift lijn bestaat uit drie producten:
 • Styling-haarspray welke zorgt voor een krachtige fixatie en zacht en soepel haar. De spray is makkelijk uit te borstelen. (400 ml en tevens te verkrijgen in 75 ml)
 • Styling-haarmousse welke voor krachtige fixatie en glans zorgt. Het haar blijft soepel. De mousse plakt niet. (250 ml)
 • Anti-Frizz Lotion welke weerbartig haar weer glad en glanzend maakt. Tevens beschermt dit product tegen de hitte van een föhn (150 ml).

Persoonlijke beoordeling

Ikzelf ben erg tevreden over de kwaliteit van de SYOSS stylingproducten. Ik heb lang blond haar met een slag en gebruik regelmatig de volgende producten:
 • SYOSS Shine & Hold lijn: Ultra Strong Hold Styling-hairspray. Dit is een grote bus waar je lekker lang mee doet. Ondanks de grootte is de fles goed te hanteren. De haarlak plak echter wel als je het door je hele haar spuit. Je merkt dan dat de haartjes aan elkaar plakken en dikkere plukken vormen. Om kleine aparte ontembare plukjes haar vast te zetten werkt de spray wel goed. Na gebruik is het goed uit te kamen. Nadeel: Soms blijven er restjes haarlak op de hoofdhuid zitten.
 • SYOSS Strong Hold lijn: Fibre Cream. Erg goed om accenten te leggen op bepaalde plukken haar. Vooral voor de uiteinden van mijn haar goed te gebruiken. Geeft een speelt effect en zorgt er voor dat de punten van mijn haar er niet mat/droog uit zien. Het haar blijft zacht en is zoals beweerd hermodelleerbaar. De geur is naar mijn mening iets te sterk.
 • SYOSS Fix & Smooth lijn: Anti-Frizz Lotion. Dit product werkt heel goed in mijn haar. Het zorgt er voor dat mijn haar niet pluizig is na het borstelen en geeft het een lichte glans. Precies wat het beloofd dus! Het maakt mijn haar niet zwaar en heeft een lekkere geur. De pompverpakking is erg handig in gebruik.
 • SYOSS Heat-Protect lijn: Styling Spray. Zorgt er voor dat mijn haar niet pluist na het föhnen of na gebruik van stijl- of krultang. Ik gebruik het product al een tijdje en de punten van mijn haar zijn niet erg droog en ik heb niet veel gespleten haarpunten. Ik weet echter niet of dit product mijn haar daadwerkelijk beschermd tegen de hitte. Ik heb de middelen er niet voor om de gezondheid van mijn haar te onderzoeken. Als je met dit product één keer spuit komt er een grote hoeveelheid nevel uit de spray waardoor je haar snel doordrongen is met de vloeistof. Het product is handig in gebruik.

Prijs en verkoop

De stylingproducten van SYOSS hebben allemaal een prijs van rond de 5,- en zijn onder andere te koop bij het Kruidvat en de Etos.
© 2011 - 2024 Cst1991, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Beauty: Het stylen van haarBij ieder nieuw seizoen speelt de mode in op het betreffende seizoen en reden om te kopen. Zo ook de kapsels, meer nog l…
Verschillende haarproducten om je kapsel mee te stylenAls je voor de schappen in de supermarkt of drogisterij staat kan het je wel gaan duizelen van het grote aanbod stylingp…
De Instyler, om haar te stylen en meer volume te gevenDe Instyler, om haar te stylen en meer volume te gevenDe Instyler is een soort stijltang waar uw haar uitermate mee glad gestyled kan worden. Haar glad stylen is erg in. De I…
De haarverzorgingsproducten van SYOSSSYOSS is een redelijk nieuwe en nog niet heel bekende lijn met haarverzorgingsproducten van professionele kwaliteit die…

De huidverzorginsproducten van Garnier: Garnier Pure ActiveDe huidverzorgingsproducten van Garnier Pure Active zijn speciaal bedoelt voor de acné gevoelige huid. In dit artikel wo…
Wil je mooi zijn van buiten? Begin dan met je binnenkantWil je mooi zijn van buiten? Begin dan met je binnenkantIedereen wil er goed uitzien. En als je wilt dat je er van de buitenkant goed uitziet, dan moet je met de binnenkant beg…
Bronnen en referenties
 • http://www.syoss.nl/index.php?id=5
Cst1991 (40 artikelen)
Gepubliceerd: 12-09-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.