Voeten verzorgen

Voeten zijn heel belangrijk, ze hebben heel wat te voorduren. Je moet ze daarom goed verzorgen. Maar hoe verzorg je je voeten goed?

Was ze regelmatig

Was uw voeten regelmatig met niet te veel zeep of met een huidvriendelijke zeep met een neutrale PH. Droog ze met een aparte handoek, daarna heel goed af, vooral tussen de tenen. U kunt uw voeten vervolgens inpederen met talk of iets dergelijks.

Wissel dagelijks van schoenen en sokken

Uw voeten scheiden dagelijks gemiddeld een kwart liter transpiratievocht af. Uw sokken en schoenen moet dus na een dag even drogen. Wissel daarom elke dag van schoenen en sokken.

Gebruik hulpmiddelen bij transpiratie

Als u meer zweet dan gemiddeld en last hebt van zweetvoeten, kunt u bij een drogist, apotheek, pedicucre of via een arts veel middelen krijgen. Zoals sprays, lotions en crèmes, om dit probleem te verhelpen. Niet alles werkt even goed. Het is een kwestie van uitproberen. Verders zijn er vochtabsorberende inlegzolen.

Houd uw voeten droog en koel

Houd niet alleen uw hoofd droog en koel, maar ook uw voeten. Klamme, warme voeten zijn een perfecte voedingsbodem voor schimmels en bacteriën. Draag ook schoenen die goed fentileren (leer, linnen open schoenen) en sokken die vocht absoberen.

Voorkom voetschimmel

Openbare ruites als sportzalen en zwembaden vormen een bron van besmetting met voetschimmel. Loop daar nooit op blote voeten en draag in de douches en kleedkamers slippers. Als u last hebt van voetschimmel, kunt u dit behandelen met anti-schimmelcrème. Ga naar de huisarts als de schimmel hardnekkig is.

Draag goede schoenen

Een schoen moet goed zitten, in de lengte, de breedte en de hoogte. Laat u geen schoenen aansmeren die nog ingelopen moeten worden. Gebruik schoenen waar ze voor gemaakt zijn: sportschoenen om te sporten, wandelschoenen om te wandelen.

Oefenen is gezond

Voetoefeningen kunnen uw voet en enkelspieren versterken en dat kan klachten voorkomen

Doe niet alles zelf

In sommige gevallen kunt u beter hulp inroepen van een ander. Wees bijvoorbeeld voorzichtig met het vijlen van verdikte nagels. Laat het liever aan een pedicure over. Hetzelfde geldt voor het verwijderen van eelt. Wees niet bang om met uw voetklachten naar de huisarts te stappen.
© 2012 - 2024 Emilytje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Voor voetverzorging naar de pedicureVoor voetverzorging naar de pedicureVeel mensen verzorgen de voeten zelf, waarbij je jezelf bij een deel van de mensen af kunt vragen in hoeverre het “verzo…
Zweetvoeten - Wat kan je er aan doen?Zweetvoeten - Wat kan je er aan doen?Zweetvoeten is een nare aandoening waar veel mensen last van hebben. Je draagt een geur mee die voor jezelf en voor je o…
Naar de pedicure voor mooie voeten!Steeds meer mensen gaan naar de pedicure voor mooie en verzorgde voeten. Maar wat doet een pedicure precies? Wat is zijn…
Mooie voeten: oplossing voor eelt en klovenMooie voeten: oplossing voor eelt en klovenMet hoge temperaturen is het heerlijk om op slippers rond te lopen. Als je eelt of kloven hebt is dit meteen een heel st…

Collalift Drinkbaar collageen - Ervaringen en resultatenCollalift Drinkbaar collageen - Ervaringen en resultatenCollalift Drinkbaar collageen is een voedingssupplement in de vorm van zakjes (sachets) dat als doel heeft de collageenp…
Huidproblemen aan de voetHuidproblemen aan de voetAls u last hebt van eelt, likdoorns, wratten of blaren wilt u daar natuurlijk van af komen. Maar hoe? Wat zijn de oploss…
Emilytje (133 artikelen)
Gepubliceerd: 11-03-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.