Meer over anti rimpel crème

Meer over anti rimpel crème De ene crème is nog mooier verpakt dan de andere, maar als je in de winkel staat zie je door de bomen het bos vaak niet meer. Wat is goed, wat niet, welke stoffen heb je nodig hebt voor je huid en wat betekenen al die termen op de verpakking? Even wat tijd investeren helpt.

Verpakking verkoopt

Dat reclame verkoop is bekend, maar recente cijfers uit Frankrijk tonen aan dat maar liefst ruim twee van de drie vrouwen zich laat verleiden door de verpakking en de sfeer die er omheen gecreëerd wordt. Dat wil zeggen dat we nauwelijks of niet meer kijken naar wat erin zit. Dit onderzoek is onder de meer exclusieve merken en de reguliere merken gedaan en kende nauwelijks verschil.

De meer exclusieve merken steken meer geld in het onderzoek naar werkzame stoffen, maar dat wil niet zeggen dat je ook daadwerkelijk “meer” krijgt voor je geld. De strijd die de verschillende partijen aangaan is fascinerend en een echte winnaar komt er niet uit. Dat wil zeggen dat de consument het gezonde verstand moet gebruiken en wegwijs moet zien te worden uit de dure termen waarmee ze op de verpakkingen smijten. Vooropgesteld dat ontstane rimpels door geen enkele crème weggepoetst kunnen worden. Je kunt het proces wel vertragen met een goede huidverzorging en daar is een anti rimpel crème een onderdeel van.

Werkt het of niet?

Welke crème je ook gebruikt, als je een keuze gemaakt hebt, geef de crème dan even de tijd. Als het even niet werkt voor je gevoel, dan niet direct naar de winkel rennen voor een andere. Nog los van de kosten kan het zeker wel tot een maand duren, voordat de stoffen hun werk kunnen gaan doen.

Verzorging

Verzorging is meer dan een goede anti rimpel crème. De huid moet dagelijks goed gereinigd worden alvorens een crème op te brengen. Als de huid goed gereinigd is, kunnen de werkzame stoffen beter hun werk doen. In de ochtend je huid reinigen is belangrijk, maar in de avonduren zo nog belangrijker. Overdag een dagcrème met een zonnefilter – zeker met de lente en zomermaanden – en in de avonduren een nachtcreme die op de gereinigde huid haar werk kan doen. Tijdens de nachtelijke uren werkt je huid aan het herstel, dus wat extra aandacht kan geen kwaad. Breng de crème aan in kleine licht knijpende bewegingen, je stimuleert op deze manier de doorbloeding van de huid.

Wat betekenen de dure woorden op de verpakking?

Een aantal veel voorkomende woorden welke je regelmatig voorbij zien komen als het om anti rimpel crème gaat.

Hyalonzuur

Hyalonzuur wordt gebruikt om vocht vast te houden. Het kan tot duizend keer het gewicht vasthouden aan vocht. Verder verbetert het de elasticiteit van de huid en hydrateert. Je huid voelt er zachter, “ronder” en jeugdiger uit.

Peptiden

Dit betreft eiwitten die in staat zijn de collageenproductie te stimuleren. Collageen is een eiwit dat een belangrijk onderdeel vormt van het bindweefsel in het lichaam.

Renitol

Deze A-vitamine A, ook wel de reparerende vitamine genoemd, stimuleert de celaanmaak en stimuleert de groen van huidcellen.

Anti-oxidanten

Anti-oxidanten tref je aan in vitamines zoals C en E, maar ook in soja en groene thee. Het bevordert de aanmaak van collageen en beschermt tegen schadelijke invloeden van buiten.

Gluco-glycerol

Dit betreft een ingrediënt welke gelijk is aan de huidsamenstelling en stimuleert de aanmaak van de zogenaamde "waterkanaaltjes", welke diep in de huid liggen.

Conclusie

Als je toch een anti rimpel crème gaat kopen, verdiep je er dan in. Reinig je huid goed, zorg dat je geen directe zon op de huid krijgt of op zijn minst een goede bescherming hebt en let op je voeding. Roken is overigens ook funest voor een gave gezichtshuid.
© 2012 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Gezichtsmassage een anti rimpel behandelingGezichtsmassage een anti rimpel behandelingWaarom een gezichtsmassage als een anti rimpel behandeling? Hoe kan een gezichtsmassage rimpels voorkomen? De voordelen…
Werken anti-rimpelcrèmes?Werken anti-rimpelcrèmes?We smeren wat af en hopen en mogelijk verwachten we ook dat het iets doet. Natuurlijk is een stuk bescherming en “aanvul…
Anti-rimpel behandelingen: Minder en minder diepe rimpelsRimpels zijn een onvermijdelijk gevolg van ouder worden. Helemaal voorkomen dat je huid veroudert is onmogelijk maar er…

Alles over douchen en haaruitvalAlles over douchen en haaruitvalUw huid reinigen en meteen ook stress of cellulitis bestrijden en uw weerstand vergroten. Het kan in uw eigen douche. Bi…
Uw huid verzorgenUw huid moet goed verzorgt worden, om er mooi en jong uit te zien. Maar hoe kunt u uw huid goed verzorgen?
Bronnen en referenties
  • Ph. Vercoure
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 25-03-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.