In no time strak voor de zomer!

We kennen het allemaal; we gaan op vakantie en staan voor de spiegel in onze net iets te krappe zomerkleren. In zo een geval kun je van alles gaan doen. Je kan de sportschool bezoeken, crashdiëten volgen, of je er met pijn in je hart bij neer leggen en een maat grotere kleding aanschaffen. Maar is het nu echt zo moeilijk om snel een paar kilo's kwijt te raken? Misschien verrassend, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn!

Verborgen calorieën

Als je een paar kilo’s snel kwijt wilt raken voor de vakantie begint, dan is het belangrijk dat je eens goed naar je eetpatroon kijkt. In het eetpatroon van de meeste mensen zitten allerlei blinde vlekken, ook wel de verborgen calorieën genoemd. Hapjes dus, waar je teveel van aankomt, en die je heel goed zou kunnen missen. In plaats van een ingewikkeld dieet te gaan volgen, kun je ervoor kiezen deze verborgen calorieën op te sporen en uit je dieet te weren. Hierdoor zal je zeker voor de vakantie effectief afvallen, zonder al te grote aanpassingen of moeite! Maar waar zitten die verborgen calorieën nu eigenlijk allemaal in?

Gevaarlijke desserts

Desserts zijn heerlijk, dat weten we allemaal, maar zitten helaas vaak bomvol calorieën. Je kan er in de tijd vlak voor de vakantie voor kiezen, je desserts helemaal te laten staan. Maar als je dat te moeilijk vindt, kun je ook voor light producten kiezen na het eten, zoals light vla, of magere yoghurt. Snijd er een appeltje doorheen en je zult zonder je al te berooid te voelen heerlijk genieten van je toetje. Maar nog verstandiger is het natuurlijk om een bakje gemengd fruit als dessert te eten. Vermijd hierin echter zoveel mogelijk banaan te verwerken, omdat deze vrucht erg veel calorieën bevat.

Bezwaarlijke drankjes

Veel mensen weten het niet, maar drankjes bevatten vaak grote hoeveelheden calorieën. Als je deze verborgen calorieën wilt vermijden, drink dan bij elke maaltijd een simpel glas water. Dit is een hele goede manier om snel af te vallen, zonder al te veel moeite te doen. Motiverend om hierbij te weten is dat je al vijf kilo af kan vallen door simpelweg een maand lang alle glazen vruchtensap en frisdrank te vervangen door water. Als je in mei hiermee begint zul je kortom in juni strak en slank op het strand kunnen liggen! Als je hier mee bezig gaat, bedenk dan ook dat het heel belangrijk is ook de alcoholische dranken een tijd te laten staan. Ze bevatten enorm veel calorieën, en zijn echte dikmakers!

Hand uit de snoeppot

Als je gewicht wilt verliezen, dan is het verstandig om een tijd geen koekjes en snoepjes tussendoor te eten. Als je het lastig vindt om niet te snacken, eet dan fruit tussendoor of bijvoorbeeld een rijstwafel. Wat ook kan helpen is een kopje bouillon of soep tussendoor, om het gevoel van trek weg te nemen. Een van de belangrijkste zaken bij snel afvallen is je eigen motivatie. Zie je zelf slank op het strand en besef je dat een appel in plaats van een gevulde koek, een makkelijk te maken offer is, dat tot een resultaat zal leiden dat je gelukkiger zal maken dan het genot van een snelle snack!

Kom van je stoel

Natuurlijk is het belangrijk om naast het vermijden van verborgen calorieën in beweging te komen, als je gewicht wilt verliezen. Dit hoeven echter geen uitputtende uren in de sportschool te zijn. Als je drie keer per week een uurtje beweegt (denk aan wandelen, maar ook aan licht joggen), zul je per maand al twee kilo extra verliezen! Neem vaker de trap, laat de auto staan, pak de fiets en speel wat intensiever met de hond als je hem uitlaat. Alle kleine beetjes helpen en brengen je dichter naar je felbegeerde doel toe: Slank en in vorm de zomer in gaan!
© 2012 - 2022 Noekie, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hoe je snel kunt afvallenIedereen die wat gewicht kwijt wil, wil dit graag zo snel mogelijk en met ze weinig mogelijk moeite. Er zijn een aantal…
Het streep-je-slank dieetHet streep-je-slank dieetIn Nederland is het al bekend onder vele vrouwen; het streep-je-slank dieet, opgezet door het tijdschrift Margriet. Door…
Slank de zomer in, snel vijf kilo afvallen in één weekSlank de zomer in, snel vijf kilo afvallen in één weekHet is een droom van velen, snel afvallen en slank de zomer in. Hierdoor zou het fijn zijn om snel vijf kilo af te valle…
Snel afvallen, snel vet verbranden, hoe lukt dat?Snel afvallen, snel vet verbranden, hoe lukt dat?Snel afvallen met een dieet en daarna slank blijven, dat kan. Om snel enkele kilo’s af te vallen kunt u het beste een ei…

Snel afvallen met het Koolsoepdieet (ziekenhuisdieet)mijn kijk opSnel afvallen met het Koolsoepdieet (ziekenhuisdieet)Het koolsoepdieet is van oorsprong een crashdieet voor hartpatiënten dat bedoeld is om zo snel mogelijk zoveel mogelijk…
Afvallen: let op verborgen suikersWanneer je wilt afvallen, moet je oppassen met het eten van suiker. Dat is algemeen bekend. Toch weet lang niet iedereen…
Noekie (12 artikelen)
Gepubliceerd: 10-07-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.