Afvallen met de app Noom

Afvallen met de app Noom Noom is een hele handige (gratis) app die het afvallen heel makkelijk maakt. Het werkt op basis van het zogenaamde foodlogging, het registreren van calorieën. Je hoeft je niet te houden aan een strikt dieet, maar je kunt zelf je maaltijden samenstellen op basis van drie groepen ingrediënten.

Waar te downloaden

Noom kan gratis gedownload worden via de app-store, deze app is ook verkrijgbaar voor Apple producten. Er is een ook betaalde versie in omloop die wat extra functies heeft, namelijk Noom Pro. Noom is helaas niet te verkrijgen in het Nederlands, maar de Engelse versie kan uitstekend gebruikt worden zonder dat je beschikt over een goede taalknobbel. Zodra de app gedownload is vraagt hij om wat basis gegevens; je gewicht, je leeftijd hoe streng je het dieet wilt, hoe actief je levensstijl is, welke sporten je beoefent, met welke gezondheidsproblemen je kampt, etc. Probeer dit zo eerlijk mogelijk in te vullen, dat komt alleen maar ten goede van je plan. Ook wordt er gevraagd naar je streefgewicht. Als dit alles gedaan is kun je beginnen.

Hoe werkt Noom

De app berekent per dag hoeveel calorieën je mag eten. De calorieschijf is verdeeld in drie kleuren, die verschillende soorten categorieën eten voorstellen. De ideale verhouding om af te vallen is 15% van de rode categorie, 35% van de gele categorie en 50% van de groene categorie. Het streven is ook om deze combinatie ook te maken met elke maaltijd. Dus met het ontbijt, ochtendsnack, lunch, middagsnack, diner en avondsnack.

Categorie groen

Hier vallen alle producten onder die van nature nauwelijks vet en weinig calorieën bevatten, maar die je wel een vol gevoel geven. Producten die hieronder vallen zijn; alle soorten sla, groenten, fruit, volkoren en meergranen brood/pasta, gezonde granen, bruine rijst, bonen, kokosnoot, tofu en sojaproducten, vetvrije melk, vetvrije kaas, vetvrije yoghurt, tomaten saus/puree en salsa saus, eiwitten, voedingsupplementen, kruiden en zaden.

Categorie geel

Hier vallen alle producten onder die van nature gezonde vetten en kleine hoeveelheden toegevoegd suiker bevatten. Ook vallen hier gezonde producten onder die voor een minder vol gevoel zorgen dan de groene producten. De producten die onder deze categorie vallen zijn; witbrood, witte pasta, alle soorten witte rijst, ongezonde/energierijke granen (waaronder cornflakes), zetmeelrijke groenten (zoals aardappelen), low-fat melk/yoghurt/kaas, hele eieren, vis en zeeproducten die niet gefrituurd zijn, kip/gevogelte, mager rundvlees/varkensvlees, avocado's, gebakken bonen, fruit op basis van siroop, noten en pindakaas, olijven, gedroogd fruit, light popcorn, gezonde vetten (zoals olijf- en zonnebloem olie), honing, wijn/light bier en crème soep.

Categorie rood

Hier vallen alle "ongezonde" producten onder of producten die het dieet negatief beïnvloeden. De producten die hieronder vallen zijn; normaal rund-, varken en lamsvlees, koekjes/cake/desserts, worstjes, bacon, gefrituurd eten, volle melk/kaas/yoghurt, popcorn, gebakken aardappelen, boter/mayonaise/margarine, snoep/chocola, snoeprepen, ijsjes, taart, suiker/siroop, jam, frisdrank, fast-food, pizza, Mexicaans eten (zoals burrito's en taco's).

Categorie blauw

Hier vallen water, thee en koffie onder, mits er geen suiker, zoetjes of melk wordt toegevoegd. Deze producten werken positief voor het dieet en bevatten geen calorieën.

Naast het bijhouden van de calorieën kan er ook een stappenteller ingesteld worden, deze houdt de exacte hoeveelheid stappen bij die je op een dag zet (mits je de telefoon bij je draagt). Noom stelt voor elke dag een aantal stappen als doel. Ook staan er onder het kopje coach elke dag handige weetjes of leuke opdrachten die je helpen met het creëren van een gezond eetpatroon.

Sporten

Noom heeft een extra applicatie die precies de hoeveelheid calorieën bijhoud die je verbrand tijdens het uitvoeren van een sport of workout. Je kunt ervoor kiezen om hem bij je te houden tijdens de sport of achteraf de workout te loggen. Wanneer je de telefoon bij je houdt tijdens het (hard)lopen of fietsen houdt hij ook de gemiddelde snelheid en de afstand bij die je hebt afgelegd. Dit doe je door naar het tabje "logboek" te gaan, op "start workout" te klikken en de sport selecteren die je gaat uitvoeren en wanneer je klaar bent klik je op "stop workout". Vervolgens krijg je de hoeveelheid calorieën te zien die je verbrand hebt en automatisch wordt een percentage van die calorieën bij je calorieschijf opgeteld.
© 2013 - 2023 Cabelona, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Afvallen met citroenAfvallen met citroenCitroen, of citroensap, is een prima manier om snel gewicht kwijt te raken. Citroen is namelijk een powerfruit en heeft…
Hoe kun je afvallen met afslankthee?Hoe kun je afvallen met afslankthee?Kun je afvallen met afslankthee? Is het echt zon wondermiddel als constant wordt beweerd? Hoe werkt het afvallen met af…
Diëten via appsDiëten via appsDe lente staat voor de deur, de zomer is in aantocht. Ben je ook graag nog een paar kilootjes kwijt vooraleer je je binn…
Afvallen met knoflookKnoflook eten geeft je misschien wel een slechte adem, maar het heeft veel positieve eigenschappen. Afvallen met knofloo…

Minder eten is niet altijd goed! Relatie voedsel en gewichtMinder eten is niet altijd goed! Relatie voedsel en gewichtIn sommige landen of culturen betekent het hebben van een paar pondjes meer, dat je gezond en rijk bent. Het is een vorm…
Behoud je ideale gewicht na afvallenBehoud je ideale gewicht na afvallenMet heel veel moeite ben je eindelijk op je ideale gewicht gekomen. Wat kun je doen om dit gewicht vast te houden? Je wi…
Reacties

Loes, 23-05-2019
Er staat hier dat het een gratis app is, maar je moet wel betalen voor een abonnement zoals je dat ook doet bij WW volgens mij.
Interested in purchasing a Noom Program? We would love to have you join! Below you will find our current purchase options:

Monthly auto-recurring plan $59 USD
2 month auto-recurring plan $150 $99 USD
4 month auto-recurring plan $240 $129 USD
6 month auto-recurring plan $360 $149 USD
8 month auto-recurring plan $480 $159 USD
Annual auto-recurring plan $750 $199 USD Reactie infoteur, 06-05-2020
Hallo Loes,

Naar mijn weten is Noom: Health & Weight nog steeds gratis te downloaden en te gebruiken. Echter vraagt de app inderdaad geregeld of je een persoonlijk plan wilt maken of pro-member wilt worden. Dit kost inderdaad geld.

Anja, 17-08-2013
Ik gebruik de Engels versie maar mijn Engels is niet zo goed dat ik alles begrijp is er ook een Nederlandse omschrijving van? Reactie infoteur, 26-08-2013
Hallo Anja,
Helaas is er (nog) geen Nederlandse versie in omloop. Ook herkent noom een groot aantal Nederlandse producten nog niet. Dit is wel makkelijk te compenseren door zelf de calorieën in de juiste categorieën in te vullen of door de producten die in een maaltijd zitten los op te zoeken.
Met vriendelijke groet, Cabelona

Cabelona (43 artikelen)
Gepubliceerd: 21-03-2013
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.