De best bewaarde goedkope afvalgeheimen

De best bewaarde goedkope afvalgeheimen De feestdagen en de maand december zijn weer voorbij en je schrikt je rot van het geen je op de teller van de weegschaal ziet. ’15 kilo erbij? Dat is onmogelijk!’ In dit artikel zullen de best bewaarde afvalgeheimen ooit besproken worden. Je hebt er slechts goedkope huismiddeltjes voor nodig en natuurlijk meer dan honderd procent inzet. Vaak werken goedkope huishoudelijke middeltjes beter bij de strijd tegen het overgewicht, dan de dure speciale supplementen en drankjes waarvoor dagelijks reclame wordt gemaakt. In principe zijn de goedkope huismiddelen namelijk basis ingrediënten van deze dure afval hulpmiddelen. Dus waarom zou je de dure bewerkte versie van goedkope huismiddeltjes kopen, als je hetzelfde effect, of misschien zelfs nog wel meer resultaat, kunt bereiken met natuurlijke onbewerkte producten.

Regelmaat

Een eerste belangrijke stap bij het starten met afvallen is regelmaat aanbrengen in de dagindeling. Probeer elke dag op dezelfde tijd op te staan. Voor mij werkt opstaan rond half 8 het beste. Je staat dan goed uitgerust op. Daartegen over staat natuurlijk ook dat je een vaste bedtijd voor jezelf moet aanhouden. Eventueel slaaptekort heeft een nadelig effect op de snelheid waarmee je afvalt. Voldoende slaap is dus erg belangrijk. Probeer naast het regelmatige slaappatroon ook vaste tijden aan te houden om te eten. Regelmaat zorgt ervoor dat de verleiding om tussendoor extra calorieën te nemen afneemt.

Groene thee en water

Groene thee is een tweede middel wat een positieve uitwerking op het lichaamsgewicht heeft. Om resultaat te zien moet je ongeveer twee á drie grote koppen groene thee per dag drinken. Het beste effect bereik je door het water na het koken ongeveer vijf minuten te laten afkoelen en vervolgens de thee drie tot maximaal vijf minuten te laten trekken. Als je niet van thee houdt is het een optie om capsules te kopen waarin het groene thee extract verwerkt is. Deze pillen worden echter wel gemaakt van de slechtste kwaliteit theeblaadjes. Voor het snelste resultaat is het een aanbeveling om zelf gezette groene thee te drinken aangezien de kwaliteit van de thee beter is en er meer antioxidanten in zitten, omdat de thee onbewerkt en vers is. Groene thee stimuleert de vetverbranding, verhoogt het metabolisme en vermindert bovendien ook vreetbuien. Het is dus een typisch huismiddel dat onmisbaar is in je dieet. Probeer naast de twee tot drie koppen groene thee ook 1,5 tot 2 liter water per dag te drinken.

Omega 3

Uit onderzoek is gebleken dat omega 3 onmisbaar is in het afvalproces. Mensen die omega 3 visolie nemen vallen sneller af dan mensen die dit niet gebruiken. Omega 3 is een van de goede vetten. Het zorg ervoor dat je lichaam de opgeslagen slechte vetten sneller gaat verbranden. Daarnaast remt het de vetopslag af. Je vindt omega 3 vooral in voedsel zoals vette vis en lijnzaad.

Beweging

Om af te vallen is het tot slot belangrijk dat je voldoende beweegt. Een makkelijke en goedkope manier om voldoende te bewegen is het aanschaffen van een springtouw. Een persoon met een gewicht van 100 kg verbruikt ongeveer 167 calorieën door 10 minuten touwtje te springen. Dit is relatief veel voor de tijd die je erin steekt. Een mooi schema om te beginnen met het touwtje springen is 30 seconden springen gevolgd door 1 minuut rust. Dit kan de eerste paar dagen 5 keer per dag herhaald worden. Als je merkt dat je lichaam hieraan gewend begint te raken kun je het opbouwen naar 10 minuten springen per dag.

Verleiding

Iedereen krijgt er tijdens zijn afvalperiodes mee te maken: verleidingen. Verleidingen zijn vervelend en zorgen voor extra gewichtstoename, terwijl je dat juist niet kunt gebruiken als je je best doet om gewicht te verliezen. Het is daarom belangrijk dat je de baas blijft over je calorieverbruik per dag. Als tip wil ik daarom meegeven dat het soms beter is om jezelf 1 tot 2 keer in de week toestemming te geven om een beetje te zondigen en bijvoorbeeld een keer een handje chips of iets anders lekkers te snacken. Dit zorgt ervoor dat je jezelf beter in de hand kunt houden.
© 2014 - 2022 Luuk1989, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hoe kun je afvallen met afslankthee?Hoe kun je afvallen met afslankthee?Kun je afvallen met afslankthee? Is het echt zo’n wondermiddel als constant wordt beweerd? Hoe werkt het afvallen met af…
Overgewicht? Afvallen? Drink groene thee!Overgewicht? Afvallen? Drink groene thee!Groene thee blijkt een wapen tegen overgewicht te zijn! Volgens wetenschappers kan door het drinken van groene thee men…
Afvallen met citroenAfvallen met citroenCitroen, of citroensap, is een prima manier om snel gewicht kwijt te raken. Citroen is namelijk een powerfruit en heeft…
X-trine, afvallen met citroensapX-trine, afvallen met citroensapX-trine citroensapkuur is een populair hulpmiddel om af te vallen. Dit dieetproduct van X-trine wordt meestal in de vorm…

Hoe jouw streefgewicht vasthoudenHoe jouw streefgewicht vasthoudenEens je jouw streefgewicht behaald hebt, wil je het natuurlijk vasthouden. Het zou zonde zijn om al dat werk teniet te d…
Het echte geheim tot afvallenZoals iedereen weet is er een groot overschot aan diëten te vinden op het web, in boeken en via de televisie. Veel van d…
Luuk1989 (10 artikelen)
Laatste update: 10-01-2014
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.