Citroensapkuur: De ingrediënten

Citroensapkuur: De ingrediënten Bent u op zoek naar informatie over de citroensapkuur waarbij u wel 10 kg in 10 dagen af kunt vallen, dan is het ook belangrijk om te weten wat de kuur eigenlijk inhoud en wat de ingrediënten met je lichaam doen. De kuur is bedoeld als lichaamsreiniging, uw lichaam gaat ontgiften. Het afvallen is voor velen een prettige bijkomstigheid.
Bron: Stevepb, PixabayBron: Stevepb, Pixabay

Citroensap

Een van de ingrediënten van de citroensapkuur is citroensap, het liefst vers geperst. In een citroen zit vooral vitamine C, wat zorgt voor gezond bindweefsel, sterke botten en gezonde bloedvaten. Citroensap houdt de weerstand op peil. Uw cellen kunnen zich beter van giffen ontdoen, omdat u tijdens de kuur meer dan voldoende vitamine C tot u neemt, dit komt door de betere celstofwisseling. Proteïnen, vetten en koolhydraten worden omgezet, wat weer resulteert in een versnelde reductie van vetafzettingen. Doordat vetten sneller verdwijnen vallen mensen ook af en voelen zich na de kuur heel energiek.

Citroensap zet zich in het lichaam om tot een basische stof, wat erg gezond is. Hoe basischer, hoe beter voor de gezondheid. Hoe zuurder hoe slechter voor de gezondheid. U zult denken een citroen is toch zuur? Dat klopt, maar voordat de stof voor uw lichaam gaat zorgen is hij al omgezet tot sterk basisch. De smaak van citroensap is natuurlijk wel erg zuur, maar deze smaak wordt tijdens het drinken vermindert door de aanmaak met ahornsiroop en veel water, dus geeft juist een verfrissende smaak aan het geheel.

Ahornsiroop

Ahornsiroop is ontzettend belangrijk tijdens de citroensapkuur, zonder ahornsiroop geen kuur. In deze siroop bevinden zich de belangrijkste en noodzakelijkste mineralen en spoorelementen die een mens nodig heeft. Ahornsiroop is een natuurproduct en afkomstig van de ahorn (esdoorn) boom. De stroop is niet uit de Nederlandse bomen te verkrijgen, maar komt helemaal uit Canada, alwaar het van de esdoorn wordt afgetapt. De indianen gebruikten het vroeger al. De sap kan alleen in maart en april geproduceerd worden. Er worden bakken aan de ahornbomen bevestigd waar de sap voortdurend inloopt. De volle bakken worden verzameld en de sap wordt in een groot vat gedaan. Daarna wordt het boven houtvuur verhit en ingedikt, waardoor de sap in siroop verandert. Voor één liter siroop is veertig tot vijftig liter ahornsap nodig. En dat is weer ongeveer wat een volgroeide esdoorn per jaar produceert, en dan dient een esdoorn ook nog eens 40 jaar oud te zijn om afgetapt te kunnen worden. Soms wordt al gebruik gemaakt van pijpleidingen. Via een trechter drupt het sap in de leidingen en komt bij elkaar in grote reservoirs, waar het nog steeds op dezelfde manier boven houtvuur wordt ingedikt.

Ahornsiroop is geen goedkope variant van zoetstoffen als bijvoorbeeld suiker, maar zeker wel een stuk gezonder. De stroop bevat, calcium, kalium, magnesium, mangaan, natrium, ijzer en zink. Deze mineralen zijn o.a. goed voor, beenderen, spieren, zenuwen, hart- en bloedvaten, weerstandsverhoging en voor de afvoer van afvalstoffen.

Bron: OpenClipart Vectors, PixabayBron: OpenClipart Vectors, Pixabay

Cayennepeper

Er zijn mensen die geen fan zijn van Cayennepeper en het daarom liever weglaten uit de kuur. Maar zoals alle pepersoorten bevat ook cayenne vitaminen (o.a. B en C), mineralen, spoorelementen en enzymen. Gebruik cayennepeper In kleine hoeveelheden want dan stimuleert het de spijsverteringsorganen, is het slijmoplossend en zelfs ontstekingsremmend. Cayennepeper heeft een kalmerende werking en omdat het de bloedsomloop stimuleert, blijft het lichaam uitstekend op temperatuur, zodat u zich tijdens de kuur behaaglijk kan blijven voelen. Cayennepeper is in de supermarkt kant en klaar verkrijgbaar in het kruidenrek.

Groene poeder

Groene poeder is o.a. verkrijgbaar van het merk Madal Bal en is 100% plantaardig. Tijdens het reinigingsproces komen er allerlei gifstoffen en overtollige slakken los, en groene poeder helpt bij de afvoer hiervan. De darm wordt schoongemaakt en de stoelgang gereguleerd. Groene poeder bevat senneblad, venkelzaad en zoethout. Senneblad bevordert de darmwerking en kan wat krampen veroorzaken, daarom zit er ook venkelzaad in, dat neutraliseert Senneblad waardoor de krampen wegblijven. Zoethout lost slijm op en is toegevoegd voor de smaak.

Kruidentheeën

Omdat het tijdens de kuur niet toegestaan is vast voedsel of bepaalde dranken te nuttigen, wordt aangeraden naast veel water kruidenthee te drinken, hierdoor worden geen theïne, cafeïne, looizuur of andere gifstoffen aangevoerd, en dat is met zwarte thee wel het geval. Een aantal van deze theeën bevat kruiden die een hulp kunnen zijn bij de reiniging. Sowieso is het drinken van kruidenthee vele malen gezonder dan het drinken van gewone thee. Vaak is kruidenthee wel een thee waar je aan moet wennen, maar eenmaal gewend is het een gezond en zeker zo lekker alternatief voor gewone thee.
© 2014 - 2024 Spring, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Dieet en citroen: Werkt afvallen met citroensap echt?Dieet en citroen: Werkt afvallen met citroensap echt?Afvallen en dieet is wereldwijd gezien een populair onderwerp. Velen willen graag iets aan gewichtsbeheersing doen. Er z…
Met de citroensapkuur 10 kilo in 10 dagen afvallenMet de citroensapkuur 10 kilo in 10 dagen afvallenZou u ook graag snel wat overtollige kilo's verliezen in een korte tijd, en uw lichaam daarmee ook nog eens gezonder mak…
Afvallen met citroenAfvallen met citroenCitroen, of citroensap, is een prima manier om snel gewicht kwijt te raken. Citroen is namelijk een powerfruit en heeft…
Afvallen met de citroensapkuurAfvallen met de citroensapkuurEen geheel nieuwe vorm van afvallen is gewichtsverlies met de citroensapkuur. Dat citroensap zorgt voor gewichtsverlies…

Gaat je lichaam op spaarstand tijdens een (crash) dieet?Gaat je lichaam op spaarstand tijdens een (crash) dieet?Een veelgehoord argument tegen crash diëten luidt dat je lichaam erdoor in een spaarstand of slaapstand geraakt. Dit hou…
Koolhydraten, eiwitten en vetten bij sportKoolhydraten, eiwitten en vetten bij sportSport neemt in onze maatschappij een steeds belangrijkere plaats in. Er is veel vrije tijd. Dat leidt tot actief en pass…
Bronnen en referenties
Spring (35 artikelen)
Laatste update: 14-03-2017
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.