Extra vet verbranden met deze natuurlijke vetverbranders

Extra vet verbranden met deze natuurlijke vetverbranders Wie overgewicht wil kwijtspelen moet in de eerste plaats minder eten, extra bewegen en meer vet en calorieën verbanden. Extra vet verbranden doe je vooral door je metabolisme of stofwisseling in een hogere versnelling te schakelen. Producenten van voedingssupplementen spelen hier wat graag op in met allerlei pillen, zalfjes en crèmes om plaatselijk vet te verbranden en af te slanken. Die voedingssupplementen kosten veel geld en de beloofde resultaten vallen meestal danig tegen en zijn zeker niet in verhouding met wat ze kosten. Moeder natuur zorgt voor tal van natuurlijke vetverbranders die nauwelijks iets kosten en daar bovenop doeltreffend werken. Wat zijn de beste natuurlijke vetverbranders om ons een handje te helpen bij het bestrijden van overgewicht?

Hoe werkt onze vetverbranding?

De vetverbranding is één van de vele lichaamsprocessen die constant in je lichaam plaats vinden. complex chemisch proces. Daarbij worden vrije vetzuren uit je lichaamsweefsels vrijgemaakt. Je bloed transporteert deze gezonde vetzuren naar je lichaamsweefsels. Met behulp van de nodige zuurstof worden deze vetzuren in deze weefsels omgezet in de nodige energie. Deze energie is onmisbaar bijvoorbeeld je spieren te laten werken en je te laten bewegen. Vet is je belangrijkste bron van energie waar we het meest van hebben.

Hoe verbrand je het meeste vet?

Méér dan negentig procent van onze energie halen we uit deze vrije of gezonde vetzuren, aangevuld met de energie uit koolhydraten. Bij zware en langdurige fysieke inspanningen kan je vetverbranding onmogelijk voldoende energie leveren, waardoor je lichaam uiteindelijk alleen nog maar koolhydraten zal verbranden. Velen zijn van oordeel dat cardiotraining op lage intensiteit het meeste vet doet verliezen, maar dat verschilt van persoon tot persoon. Regelmatige en intensieve training doet je het meeste vet verbranden na de training. Je zal dan ook extra vet verbranden bij minder zware trainingen. Krachttraining om extra vet te verbranden is dan ook sterk af te raden. Zo'n training is veel te intensief om meer vet te verbranden. Op iets langere termijn zal ook je spiermassa opmerkelijk toenemen. En ook dit proces doet je gezond vermageren, spieren verbranden immers meer calorieën dan vet.

Plaatselijke vetverbranding

Diegenen die extra vet willen verbranden op probleemgebieden zoals hun buik, benen en billen gaan onder impuls van fitnesscentra extra oefeningen uitvoeren waarbij de spieren in deze probleemgebieden worden geviseerd. Dat is spijtig genoeg een fabeltje. Tijdens inspanningen nemen je spieren vrije vetzuren op uit je bloed. Allerlei studies tonen aan dat zowel krachttraining als cardiotraining vooral een positief effect heeft op buikvet.

Gezonde voeding voor extra vetverbranding

Wat, wanneer en hoeveel je eet heeft wel degelijk een grote invloed op je vetverbranding. Voeding rijk aan koolhydraten geeft je lichaam het signaal dat het meer koolhydraten mag verbranden. Dat zorgt er voor dat je lichaam minder vet zal verbranden. Eiwitrijke voeding stimuleert je vetverbranding. Logisch, de vertering van eiwitten vraagt veel energie. Dat maakt de vele eiwit diëten zo populair, maar zijn niettemin sterk af te raden. Je lichaam zal uiteindelijk meer eiwitten gebruiken en dat is ten nadele van je vetverbranding.

Je vetverbranding stimuleren doe je zo

Voeding met hoge thermische waarde

Vezelrijke voeding met een hoge concentratie aan eiwitten zal je lichaam moeilijker verteren, waardoor het extra energie en dus vet zal verbranden. Groenten, fruit, havermout en eieren hebben een hoge thermische waarde.

Neem meerdere maar beperkte maaltijden

Vervang je drie klassieke grote maaltijden door meerdere kleinere, dat stimuleert je vetverbranding. Zes kleine maaltijden verspreid over de ganse dag zijn ideaal.

Pittige kruiden

Pittig gekruide maaltijden verhogen je vetverbranding met ruim twintig procent. Pittige voeding verhoogt je lichaamstemperatuur en stimuleert je vetverbranding. Rode en groene pepers en chili pepers zijn hier sprekende voorbeelden van.

Gebruik voldoende calorieën

Hoe minder calorieën je verbruikt hoe minder vet je lichaam zal verbranden en hoe meer vet het zal opslaan. Eet nooit veel minder calorieën dan je er dagelijks verbruikt. Verbruik je dagelijks 2500 calorieën dan moet je er volgens voedingsdeskundigen voor zorgen dat je nooit minder dan 2000 calorieën eet.

Ontbijt

Een gezond ontbijt is één van de belangrijkste maaltijden van de dag. Ga dus nooit zonder ontbijt de deur uit. Je kan je metabolisme 's morgens versnellen door op je nuchtere maag een glas lauw water te drinken en een kwartiertje later met je ontbijt te starten Begin na ongeveer 15 minuten met de rest van je ontbijt.

Drink voldoende water

Drink dagelijks minstens 2,5 liter water per dag. Dat spoelt niet alleen je lichaam schoon maar stimuleert ook je vetverbranding. Water bevat geen calorieën en zal je verzadigd gevoel verlengen.

Alcohol zoveel mogelijk beperken

Het doet je lichaam minder vet verbranden.

Drink groene thee

Het zal je lichaamstemperatuur verhogen en je stofwisseling stimuleren.

Versterk je spieren

Extra spiermassa opbouwen vraagt meer energie nodig en zorgt zo voor meer vetverbranding.
© 2014 - 2024 Frantan, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Dieetpillen; wat zijn het en wat doen ze met je?Dieetpillen; wat zijn het en wat doen ze met je?Dieetpillen zijn er in verschillende soorten en maten. De makers van dieetpillen beweren de oplossing te hebben gevonden…
Afvallen met vetverbranders en sportAfvallen met vetverbranders en sportTe veel eten geeft overgewicht of te veel kilo's. Een gemakkelijke manier voor gezonde mensen om ,,overgewicht’’ kwijt t…
Vermageren, voeding, beweging en zeewierOver vermageren is er al veel gezegd en geschreven. Bij deze nog een poging om met voeding, beweging en zeewier een gezo…
Afvallen met pillen: werking & soorten afslankpillenAfvallen met pillen: werking & soorten afslankpillenJarenlang diëten en slechts af en toe enkele kilo’s kwijtspelen, om ze daarna toch weer aan te komen: het is voor velen…

Waarom het drinken van citroenwater onzin isWaarom het drinken van citroenwater onzin isCitroenwater wordt gemaakt door ongeveer een halve citroen uit te knijpen in water. Citroenwater wordt op veel gezondhei…
Lichamelijke klachten bij obesitasLichamelijke klachten bij obesitasZware mensen hebben het letterlijk zwaar. Obesitas is een volksziekte. Zolang je je nog vrijelijk bewegen kunt en je nie…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Skeeze, Pixabay
  • http://www.health.com/health/gallery/0,,20553780,00.html
Frantan (185 artikelen)
Gepubliceerd: 21-06-2014
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.