Afvallen met vetverbranders en sport

Afvallen met vetverbranders en sport Te veel eten geeft overgewicht of te veel kilo's. Een gemakkelijke manier voor gezonde mensen om ,,overgewicht’’ kwijt te raken is er niet, maar er zijn wel manieren om het eenvoudiger te maken. Daaronder vallen de vetverbranders. Vetverbranders zorgen voor een verhoging van de stofwisseling en overtollige pondjes verdwijnen dus sneller. Maar wat zit er nu in vetverbranders? Met alleen pillen slikken wordt overigens nooit het gewenste resultaat behaald. Wie echt goed wil afvallen, zal ook moeten sporten en bovendien op zijn voeding moeten letten. Vetverbranders mogen nooit te lang worden gebruikt. Tijdens een periode van 6 weken kan echter goede resultaten worden geboekt.

Synefrine

In vetverbranders zit als belangrijkste stof de citrusvrucht Citrus Aurantium. Dit is de natuurlijke variant van synefrine en heeft de plaats van het veel sterkere efedrine ingenomen. Efedrine werd voorheen veel gebruikt als pepmiddel en om af te vallen, maar had zoveel bijwerkingen dat het op de lijst van verboden middelen is geplaatst. In de Citrus Aurantium zit 3 tot -6 procent synefrine, dat ook wel oxedrine wordt genoemd. Het bevat daarnaast octopamine. Synefrine is een stof die in de groep van adrenaline en noradrenaline thuishoort. In combinatie met bijvoorbeeld coffeïne en kruiden heeft synefrine een vetverbrandende werking. De kachel van het lichaam wordt als het ware wat hoger gedraaid. Overigens heeft Synefrine maar een deel van de eigenschappen van efedrine, maar de stof is bij gebruik nog steeds wel van grote invloed op het menselijk lichaam. Gebruikers merken sowieso dat ze veel alerter zijn, zich als het ware in een soort fight or flight situatie lijken te bevinden en veel meer energie hebben. Dit komt omdat vanuit de hersenen prikkels worden afgegeven om meer adrenaline en naradrenaline aan het lichaam af te geven. Het hart gaat daardoor sneller pompen, de luchtwegen verwijden zich, de bloeddruk wordt hoger en er is een stimulerende werking op de hersenen. Ook kan iemand veel gaan zweten.

Metabolismeversnellers

Vetverbranders bevatten naast synefrine nog andere natuurlijke metabolismeversnellers die moeder natuur de mensheid heeft geschonken zoals cayennepeper, kaneel, gember, groene thee en commiphora mukul. Dergelijke kruiden zijn overigens ook goed om bij de bereiding van maaltijden te gebruiken. Wie kijkt naar Aziatische landen waar veel van deze kruiden en specerijen worden gegeten, kan zelf constateren dat ze invloed hebben op gewicht en verbranding. In de meeste landen waar curry’s en andere pittige gerechten worden gegeten (en de grote fastfoodketens nog hun intrede niet hebben gedaan) zijn de meeste mensen slank en gezond. In vetverbranders zit bovendien vaak Tyrosine dat helpt om de eetlust te remmen.

Explosief sporten om spieren te kweken

Wie wat hulp nodig heeft bij het afvallen kan in een periode van 6 weken door goed te trainen, een gemiddeld gebruik van vetverbranders en gezond eten opzienbarende resultaten boeken. Daarvoor is het dan wel nodig om zeker een aantal keren per week aan duursport of cardio oefeningen te doen. De meeste mensen verbranden het best lichaamsvet wanneer zij 40 tot 45 minuten per keer cardiosessies op loopband of crosstrainer doen. Daarnaast is het van het grootste belang om spieren te kweken. Een spier, ook eentje die in rust is, verbrandt namelijk voortdurend energie. Mensen die aan fitness doen denken altijd dat ze door steeds zwaarder te gaan trainen vooral veel spiermassa kweken. Vanzelfsprekend is dit waar, maar ook met veel lagere gewichten kan heel veel resultaat behaald worden. Per spiergroep 4 maal 40 oefeningen doen op een laag gewicht zorgt er voor dat de persoon in kwestie binnen de kortste keren ook flink wat spiermassa heeft opgebouwd. Aangepaste voeding en rust tussen de sessies door is dan overigens wel nodig om te zorgen dat de spieren niet overbelast raken. Per keer een andere spiergroep trainen zorgt daar al gedeeltelijk voor.

Om spieren op te bouwen zijn ook genoeg eiwitten nodig (bijvoorbeeld in de vorm van speciale eiwitshakes). De inname van meer eiwit en minder koolhydraten zorgt overigens ook voor een veranderd metabolisme en dat zorgt ook weer voor gewichtsverlies. De lunch een keertje vervangen door een goede eiwitshake is overigens ook een goede manier om weer wat af te vallen. Daarnaast is het goed om het lichaam als het ware voor de gek te houden. Het menselijk lijf is inventief en denkt in perioden van schaarste dat het heel zuinig moet doen met haar reserves om toch in leven te blijven. Mensen die lijnen denken echter dat zij steeds minder moeten gaan eten om gewicht te verliezen. Het lijf moet dus als het ware voor de gek worden gehouden. Drie dagen lang minder calorieën eten en dan weer gewoon naar een normaal eetpatroon gaan, geeft meestal al een goed effect.

Gezond eten, niet snacken of alleen gezonde tussendoortjes eten en veel water of kruidenthee drinken, helpen een gezond mens verder af te vallen, maar vooral op een goed gewicht te blijven. Groente, fruit, vis of kip, rijst, maar ook aardappelen en brood maken deel uit van een gezond voedingspatroon. Wie te weinig eet, zorgt niet voor de afbraak van vet, maar voor het verdwijnen van spiermassa. En voldoende spieren zijn juist belangrijk om overtollige pondjes kwijt te raken.

Let op:

Vetverbranders mogen niet gebruikt worden bij:
 • Schildklierproblemen
 • Hart- en vaatproblemen
 • Hoge bloeddruk
 • Insulinegebruik
 • Stress
 • Depressie of psychose (of een voorgeschiedenis)
 • Glaucoom
 • Urinewegproblemen
 • Vergrootte prostaat
 • Epilepsie
 • Duizeligheid
 • Hartkloppingen
 • Hevige hoofdpijn
 • Kortademigheid
 • Zwangerschap

Synefrine vermindert de werking van bepaalde medicijnen

Onderzoekers hebben geconstateerd dat Synefrine het P450-enzym CYP3A4 uitschakelt, waardoor de afbraak van ongeveer de helft van de bekende medicijnen vermindert. De kans bestaat dat medicijngebruikers die ook synefrine nemen daardoor in de problemen komen.
© 2008 - 2024 Singalees, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat is Gezond Afvallen?Wat is Gezond Afvallen?Veel mensen willen gezond afvallen maar weten niet precies wat dit inhoudt. Hier lees je meer over op een gezonde manier…
Gewicht verliezen? Zes tips om gemotiveerd te blijvenGewicht verliezen? Zes tips om gemotiveerd te blijvenVeel mensen die willen afvallen houden het meestal niet lang vol. Gewicht verliezen gaat gemakkelijker als je gemotiveer…
Het misverstand over afvallen en sportenHet misverstand over afvallen en sportenSporten helpt om af te vallen, want door te sporten verbrand je calorieën. Er zit echter wel een addertje onder het gras…
Afvallen als je ouder wordtAfvallen als je ouder wordtAls je ouder wordt heb je minder calorieën nodig. Daardoor wordt het moeilijker afvallen als je ouder bent. Gelukkig zij…

Thermo Fysische MethodeThermo Fysische MethodeDe Thermo Fysische Methode (TFM) is een manier om af te vallen door te bewegen in een verwarmde ruimte. Bij de Thermo Fy…
Afvallen: krachttraining en cardioAfvallen: krachttraining en cardioAfvallen, velen van ons willen wel wat kilo's kwijt. Bij afvallen rijzen de vragen: wat is de beste manier, hoe kan ik b…
Bronnen en referenties
 • Ergogenics
 • Vitamins Direct
 • www.eigenkracht.nl
 • Verbrand puur lichaamsvet, uur na uur
Reactie

Heidi, 04-09-2014
Hoi,

ik ben een vrouw van 44 jaart ik train 2 keer per week om een stevig lichaam te behouden graag had ik nu ook vetverbranders genomen maar ik neem medicatie tegen hoge bloeddruk en medicatie tegen hyperventilatie en angstaanvallen. Koffie lokt bij mij al een hyperventilatie en hartklopingen uit zodat ik altijd deca kofie drink nu is mijn vraag kan ik wel vetverbranders innemen of is dat voor mij beter niet zoniet wat kan ik dan doen om sneller of betere verbranding te stimuleren?

groetjes heidi Reactie infoteur, 08-09-2014
Beste Heidi. Vetverbranders zijn dan op alle fronten niet goed voor je. Ze zullen er voor zorgen dat je angstaanvallen verergeren en je bloeddruk gaat er van omhoog. Dus gewoon niet doen. Neem natuurlijke middelen: eet wat meer rode peper, ananas en papaja. Dit zorgen voor meer vetafbraak en ze verhogen je metabolisme enigszins. En verder gewoon op je voeding letten.

Singalees (1.216 artikelen)
Laatste update: 30-10-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.