Powerslim dieet

Op het internet is een grote hoeveelheid aan diëten te vinden, dus waar begin je als leek met zoeken? De meeste mensen die kampen met overgewicht hebben al meerdere keren iets geprobeerd en zijn erachter gekomen dat ze net zo hard weer aan komen als ze 'gewoon' gaan eten na hun lijnperiode. Is er dan geen manier om blijvend vet te verliezen?

Hoe raak je je (buik)vet kwijt?

Als mensen beginnen met lijnen is dit vaak omdat ze niet tevreden zijn over hoe hun lichaam eruit ziet of omdat de weegschaal domweg te veel kilo's aangeeft. Iedereen weet inmiddels de BMI rekenmachines op Internet te vinden en weet wat zijn of haar gezonde gewicht is. De overtollige kilo's belemmeren je in je dagelijks leven en geven je een minder goed gevoel.

Zoveel te kiezen

De mensen die al langer met hun gewicht aan het strijden zijn hebben vaak al meerdere diëten uitgeprobeerd. Moet je nu letten op calorieën, eiwitten, suikers, vetten? Er is zo veel keuze dat het bijna onmogelijk lijkt om het goede te kiezen en als leek zie je dan door de bomen het bos niet meer. Op het jojo-effect zit ook niemand te wachten. Zeker niet als je weet hoe je je best moet doen voor elke kilo. Daarnaast is het belangrijk om een programma te kiezen wat goed vol te houden is, zodat je niet de hele dag met honger rond loopt en je steeds ongelukkig voelt.

Powerslim

Powerslim is een programma met speciale powerslim-producten. Dit zijn hoogwaardige producten met veel eiwitten, weinig koolhydraten en geen suikers. Het programma begint met 5-6 powerslim-producten per dag. Hierbij eet je (verspreid over de dag) 400 gram groente en wat vlees. Verder mag je een aantal producten beperkt gebruiken. Dit hoef je niet allemaal zelf uit te zoeken, maar staat uitgeschreven op een fase-kaart. In de eerste fase gaat het afvallen het hardst. Daarna wordt in de volgende fases het aantal producten langzaam afgebouwd en wordt een gezond voedingspatroon aangeleerd, gericht op het behouden van je ideale gewicht. Om te helpen om op gewicht te blijven, is er nog een jaar lang gratis begeleiding aan het einde van het traject.

Voordelen powerslim

Powerslim is een programma wat makkelijk vol te houden is. Je mag vijf tot zes keer per dag wat eten en daar heb je ook echt genoeg aan. Je hebt geen last van een hongergevoel. Het voordeel van dit dieet is dat je veel eiwitten binnen krijgt, waardoor je geen spiermassa verliest, maar echt alleen vetmassa. Als je minder koolhydraten en suikers binnen krijgt, moet je lichaam de brandstof uit opgeslagen vetten halen. Op deze manier verbrandt je al snel vet. Vanaf de derde dag zit je in de ketose (vetverbranding). Je krijgt bij het programma ook strips om te kunnen testen of de vetverbranding is begonnen. Een ander groot voordeel is de persoonlijke begeleiding. Tijdens het hele programma krijg je wekelijks begeleiding en motivatie tijdens een weegmoment. Je kunt er terecht met je vragen en kunt direct je resultaten zien. Ook als je je streefgewicht hebt bereikt, wordt je nog een jaar lang in de gaten gehouden. Je hebt regelmatig terugkommomenten om te kijken of je geen terugval hebt. Dit motiveert om je gezonde eetgedrag ook na het programma vol te houden.

Nadelen powerslim

Een nadeel van het powerslim-programma is dat het door de hoeveelheid pure eiwitten een relatief duur dieet is. Vooral in de beginfase, als er zes producten per dag worden gegeten, is het een prijzig dieet. In de loop van het programma hoef je minder powerslim-producten te eten en wordt het wat goedkoper. Je kunt het ook zien als een motivatie om het vooral vol te houden en het goed te doen, want je investeert echt in jezelf. Als je wat krap bij kas bent, is dit dieet echter niet aan te raden.
© 2014 - 2023 Dabdehaan, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Spijsvertering van eiwit, vet en koolhydratenSpijsvertering van eiwit, vet en koolhydratenSpijsvertering van voedsel gebeurt met de hulp van enzymen. Uit eiwitten worden enzymen gemaakt door het lichaam zelf. E…
Koolhydraten en snelle suikersKoolhydraten en snelle suikersKoolhydraten, wat gehaald wordt uit zetmeel en suikers, zijn essentieel als energiebron voor je lichaam. Snelle suikers…
Het aantal kilocalorieën in groente en enkele groententipsHet aantal kilocalorieën in groente en enkele groententipsDat groente gezond is weten we allemaal, dat we er 200 gram per dag van moeten eten ook, maar gebeurt dat ook daadwerkel…
Afvallen met een low carb dieetAfvallen met een low carb dieetBij een low carb dieet eet je (veel) minder koolhydraten en vaak meer eiwit en vet. Dit helpt bij afvallen, omdat de pro…

Afvallen met hardlopen (tips)Afvallen met hardlopen (tips)Steeds meer mensen willen graag afvallen, dit kan onder andere door te hardlopen. Bij het afvallen met hardlopen dien je…
Het Caveman dieet: Het Paleo dieetHet Caveman dieet wordt ook wel het Paleo dieet genoemd. Bij dit dieet is het de bedoeling dat je dezelfde voedingstoffe…
Dabdehaan (6 artikelen)
Gepubliceerd: 06-08-2014
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.