Snel afvallen met het Metabolism Miracle dieet

Snel afvallen met het Metabolism Miracle dieet Het "Metabolism Miracle" dieet is ontwikkeld door de Amerikaanse voedingsexpert Diane Kress. In haar boek "The Metabolism Miracle, 3 easy steps to regain control of your weight...permanently" legt zij uit dat een dieet niet voor iedereen de oplossing is om af te vallen.

Metabolisme B syndroom

Bij diëten wordt uitgegaan van het feit dat iedereen hetzelfde metabolisme heeft. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt echter dat ongeveer 45% van de mensen die een dieet volgen het Metabolisme B syndroom hebben. Dit is een erfelijke aandoening, waarbij je een hongergevoel hebt en je lichaam koolhydraten ‘oververwerkt’, waardoor je deze omzet in lichaamsvet. Het lichaam maakt te veel het hormoon insuline vrij, wat nodig is om je bloedsuikerspiegel in balans te brengen. Mensen met het metabolisme B syndroom hebben na een maaltijd al snel weer zin in eten, wat afvallen moeilijk maakt. Dit syndroom kan veroorzaakt worden door stress, ziekte en hormonale veranderingen.

Regelmatig eten

Wanneer iemand dit syndroom heeft, is minder eten niet de manier om af te vallen. Het is dan belangrijker om regelmatig iets te eten, liefst om de vijf uur. Op deze manier blijft je bloedsuikerspiegel constanter en voel je je energieker. Je lichaam vraagt veel minder om koolhydraten, waardoor de overreactie op koolhydraten ook verdwijnt. Het eindresultaat is gewichtsverlies. Diane Kress raadt ook aan om tijdens het dieet vijf keer per week dertig minuten te sporten, om het afvallen nog meer te versnellen.

Het dieet in drie stappen

Reinigen van het lichaam

In de eerste fase van het Metabolism Miracle dieet wordt je lichaam gereinigd. Deze fase duurt acht weken. In deze periode wordt je lichaam geherprogrammeerd om koolhydraten gezonder te verwerken. Je vetcellen krimpen en je valt af.
In deze fase moet je zo weinig mogelijk koolhydraten eten. Het is belangrijk om elke vijf uur iets te eten (vijf keer per etmaal), dus ook voor het slapengaan en meteen na het opstaan. Op deze manier blijft je bloedsuikerspiegel stabiel en blijft je metabolisme op een goed tempo draaien. Door regelmatig iets te eten, moet je lichaam blijven werken waardoor je sneller calorieën verbrandt en gaat afvallen. Bij elk van deze vijf maaltijden mag je 5 gram koolhydraten tot je nemen. Koolhydraten zijn echter noodzakelijk voor je lichaam, dus deze fase is maar een oplossing voor de korte termijn.

Koolhydraten weer rustig toevoegen aan je maaltijden

Op lange termijn is het belangrijk dat je je eetgewoonten permanent verandert. In deze fase van het dieet mag je langzaamaan weer koolhydraten gaan eten. Het is wel belangrijk om koolhydraten te eten met een lage impact. Deze soort koolhydraten geven op een trage, stabiele manier energie vrij als ze verteerd worden. Ook moet elk product dat je eet meer dan 2 gram vezels per portie bevatten. Alle volkorenproducten zijn een goede optie. Goede vetten zoals in avocado's, oliën, noten en zaden mag je tot je nemen. Dit geldt ook voor vis, schaaldieren, mager vlees als kip en kalkoen. Je moet wel opletten dat je niet te veel koolhydraten eet; bij elke maaltijd moet dit tussen de 11 en de 20 gram per portie blijven.

Naast vijf eetmomenten per dag voldoende drinken

Tijdens de derde stap van dit dieet is het belangrijk dat je voldoende drinkt, minstens twee liter water per dag. Thee en suiker- en cafeïnevrije frisdranken mogen ook. Je lichaam maakt in deze fase veel afvalstoffen aan, omdat je steeds meer vet verbrandt. Deze stoffen kunnen uit de bloedstroom worden verwijderd door voldoende te drinken. Wanneer je niet voldoende drinkt, komen er te veel toxines in je bloed. Je hersenen krijgen dan een signaal om vloeistoffen uit je weefsels te halen om deze stoffen weg te spoelen. Je lichaam zal minder vet verbranden (het afvallen verloopt dus trager) tot je bloed gezuiverd is.
Ook adviseert Kress in deze fase van het dieet om twee keer per dag na de maaltijd vitaminesupplementen te nemen. Vitamine E kan bijvoorbeeld helpen om schade aan de cellen door vrije radicalen te voorkomen. Calcium helpt om af te vallen en visolie beperkt het risico op hartziekten en helpt de bloeddruk te verlagen.
© 2014 - 2024 Marre69, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Snel afvallen, snel vet verbranden, hoe lukt dat?Snel afvallen, snel vet verbranden, hoe lukt dat?Snel afvallen met een dieet en daarna slank blijven, dat kan. Om snel enkele kilo’s af te vallen kunt u het beste een ei…
Afvallen met knoflookKnoflook eten geeft je misschien wel een slechte adem, maar het heeft veel positieve eigenschappen. Afvallen met knofloo…
Afvallen: chroom gaat honger tegenAfvallen: chroom gaat honger tegenAfvallen is iets waar boeken over vol zijn geschreven, maar geen enkel dieet lijkt voor iedereen te werken. Tijdens het…
Slank in 28 dagen: het metabolisme dieetSlank in 28 dagen: het metabolisme dieetSlank in 28 dagen. Wie wil dit nu niet? De Amerikaanse auteur Haylie Pomroy beweert in haar boek "Het metabolisme dieet.…

Plant Power en het vinden van je natuurlijke gewichtLisette Kreischer schreef het boek ‘Plant power: vind je natuurlijke gewicht met de plantaardige keuken.’ Haar boek is g…
Fodmap-dieet niet goed voor darmflora bij gezonde mensenFodmap-dieet niet goed voor darmflora bij gezonde mensenWie houdt er niet van een mooie, strakke buik? Om dit te bereiken kiezen velen voor een dieet. Een van de populaire diët…
Bronnen en referenties
  • Diane Kress, The Metabolism Miracle, 3 easy steps to regain control of your weight...permanently, 2010.
Marre69 (9 artikelen)
Laatste update: 20-02-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.