Afvallen met afslankpleisters: werkt het?

Afvallen met afslankpleisters: werkt het? In een tijd dat veel mensen te dik zijn en overgewicht hebben komen er steeds weer nieuwe middelen die het afvallen makkelijker zouden moeten maken. Alle 300 diëten kennen we wel. Het zou toch makkelijker moeten kunnen. De meeste mensen willen wel graag een paar kilo's afvallen, maar willen daar eigenlijk niet al teveel moeite voor doen. Een middel dat bij het afvallen zou kunnen helpen zijn afslankpleisters. Wat zijn afslankpleisters nou eigenlijk? En nog belangrijker: kun je werkelijk afvallen met afslankpleisters?

Wat zijn afslankpleisters?

We hebben allemaal wel eens van nicotine pleisters gehoord om je te helpen stoppen met roken. Relatief nieuw op het gebied van afvallen zijn de afslankpleisters. Je kunt je huid zien als een enorme spons. De stoffen die uit de afslankpleisters komen worden op deze manier direct opgenomen door de huid. Een pil moet bijvoorbeeld vaak even inwerken, een afslankpleister versnelt dit proces dus.

Natuurlijk ingrediënten

De afslankpleisters zijn samengesteld uit 100 procent natuurlijke ingrediënten en actieve kruidenextracten. Je krijgt dus geen chemische troep binnen. De afslankpleister bestaat onder andere uit:
 • Zeewier
 • Paardenkastanje
 • Klimop extract
 • Cafeïne
 • Groene thee

Hoe gebruik je deze pleisters?

De afslankpleisters werken als een kuur. Je plakt ze maximaal een maand op. Iedere dag plak je een nieuwe afslankpleister op. Dit kan het beste gedaan worden op de schouderbladen of de armen. De huid waarop je de pleister plakt moet schoon en droog zijn. De afslankpleister kan maximaal 15 a 16 uur blijven zitten. 's Nachts moet je zonder afslankpleisters slapen. De volgende dag kan je weer een afslankpleister opplakken. Let er alleen wel op dat de pleister telkens op een nieuw stukje huid wordt geplakt om de huid te ontzien. Met de afslankpleisters kan je in een maand tijd rond de 9 kilo kwijt raken. Mensen met een zwaar overgewicht wordt aangeraden om twee afslankpleisters per dag op te plakken. Deze kuur is extra intensief.

Wat is het effect?

Het klinkt fantastisch. Afvallen door middel van een pleister, maar wat doen de afslankpleisters nou eigenlijk? Hieronder de voordelen van de slankpleisters:
 • De werkzame stoffen komen direct in de bloedbaan terecht.
 • De eetlust wordt beperkt.
 • Verhoging energie
 • Stimulans voor de stofwisseling
 • De vetten worden omgezet
 • De afslankpleister is veilig in gebruik
 • Je valt makkelijk en zonder veel moeite af
 • De afslankpleister is beschikbaar voor zowel mannen en vrouwen.

Voor wie zijn de afslankpleisters niet geschikt?

In principe is de afslankpleister geschikt voor iedereen die te dik is en graag wat wilt afvallen. Er zijn een paar uitzonderingen waarvan het gebruik van de pleister wordt afgeraden.
 • Wanneer je allergisch bent voor één van de gebruikte stoffen in de afslankpleisters.
 • Mensen die lijden aan hyperthyroïdisme, er zit namelijk jodium in de afslankpleisters
 • Ook zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven kunnen de afslankpleisters beter niet gebruiken.

Kun je hier daadwerkelijk mee afvallen?

De grote vraag is natuurlijk of de afslankpleisters ook echt helpen. Het antwoord hierop is ja en nee. De afslankpleisters zijn een hulpmiddel bij het afvallen. Het is geen kwestie van blijven eten wat je wilt terwijl de afslankpleisters het werk doen. Maar wanneer je je levensstijl verandert, kunnen de afslankpleisters je zeker helpen bij het afvallen. Dus wanneer je gezond eet en beweegt, kun je de afslankpleisters heel goed gebruiken om sneller af te vallen. Lees wel altijd de gebruiksaanwijzing goed door voor optimaal gebruik!
© 2015 - 2024 Ladycurious, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hoe werken afslankpleisters?Hoe werken afslankpleisters?Afslanken - bijna iedereen heeft er wel eens aan gedacht, een dieet gevolgd of zich voorgenomen meer te gaan sporten. De…
Alles over de hormonale pleisterDe hormonale pleister is een anticonceptiemiddel wat je maar eens per week hoeft te vervangen. Je plakt de pleister op j…
Stoppen met roken: zijn nicotinepleisters schadelijk?Stoppen met roken: zijn nicotinepleisters schadelijk?De nicotinepleister of nicotinepatch is een van de vervangproducten van nicotine die gebruikt worden door rokers die wil…
Pleister pijnloos verwijderenPleister pijnloos verwijderenEen pleister dekt wondjes en andere huidbeschadigingen af. Hierdoor kan de wond veilig genezen. Vuil van buitenaf kan de…

Afvallen en bewegen, een gezond gewicht niet vanzelfsprekendAfvallen en bewegen, een gezond gewicht niet vanzelfsprekendVoor de één is sporten een dagelijkse bezigheid en de ander vindt het een crime. Vooral wanneer je te zwaar bent, valt h…
Afvallen met het DASH dieet (beste dieet 2017)Afvallen met het DASH dieet (beste dieet 2017)Het beste dieet van 2017 is wederom het DASH dieet. In 2017 is dit dieet in Amerika voor het zevende jaar (2011, 2012, 2…
Bronnen en referenties
Ladycurious (79 artikelen)
Laatste update: 01-06-2017
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.