8 geheimen van een slanke vrouw

8 geheimen van een slanke vrouw Een groot deel van de vrouwen droomt van het perfecte kledingmaatje en een slank lichaam. Toch is de realiteit echter anders. Het is immers niet zo eenvoudig om een perfect en slank lichaam na te streven. Je dient hiervoor permanent met je eigen lichaam en voedingsgewoonten bezig te zijn. Dit begint uiteraard bij een gezonde levensstijl en de verantwoordelijkheid over de eigen voeding. Een slanke vrouw doet zelf haar boodschappen om controle te houden over haar winkelmandje. Ze eet meerdere porties per dag, drinkt veel water en zorgt voor een gevarieerde voeding met de noodzakelijke voedingsstoffen. Wijn of bier kan, maar met mate. In een restaurant slaat een slanke vrouw met plezier een dessertje over. Ontdek de geheimen van een slanke vrouw.

Geen snoep in huis

Een slanke vrouw heeft het karakter om geen snoepjes en koekjes in huis te halen. Indien iets niet in de kast ligt, dan kan je het uiteraard ook niet gaan opeten. Je moet voor jezelf uitmaken of je de discipline hebt om af en toe een snoepje te nemen en je er tijdig mee kan stoppen. Indien je geen karakter genoeg hebt, dan laat je het snoepgoed het best in het winkelrek liggen. Naast het voordeel voor je gezondheid spaar je er uiteraard ook wat geld mee uit.

Overzicht over de eigen boodschappen

Wie zelf het winkelkarretje inlaadt, weet uiteraard perfect wat er thuis op het bord komt. Indien je als vrouw zelf gaat winkelen, dan kan je eventueel zelf een beslissing nemen over bepaalde producten die je, al dan niet, meebrengt. Je kan de calorieën op de verpakking nakijken en checken hoeveel vetten het product bevat. Als je je boodschappen door iemand anders laat meebrengen, dan zijn er gegarandeerd producten bij die je niet nodig hebt of die je zelf nooit zou meebrengen. Een slanke vrouw zal ook nooit met een lege maag naar de winkel vertrekken. De verleiding bestaat door het hongergevoel om producten mee te brengen die ongezond zijn en je dus bijgevolg dikker maken.

Wijn of bier met mate kan

Een wijntje of een biertje af en toe moet kunnen. Je moet wel weten dat deze drankjes heel wat calorieën bevatten. Indien je een aperitiefje op restaurant zou bestellen, dan doe je er goed aan om cava te verkiezen boven een cocktail. Bij het diner kan je dan nog een glaasje wijn nemen. Een rode wijn of een droge witte wijn geniet hier dan de voorkeur. Tracht zeker en vast een zoet wijntje te beperken omdat dit meer suiker bevat. En uiteraard drink je voor de rest regelmatig een glas water tussen de alcoholische drankjes door.

Compensatie voor een culinaire uitspatting

Bij een restaurantbezoek krijg je automatisch meer calorieën te verwerken dan bij een maaltijd thuis. Op restaurant worden immers meer maaltijden voorgeschoteld met sauzen, frietjes of kroketten. Indien je op voorhand weet dat je meer calorieën te verwerken zal krijgen, dan kan je al een sportsessie inplannen na de maaltijd. Of je gaat eens extra sporten alvorens je aan de maaltijd begint. Je kan bijvoorbeeld ook voor een yoghurtje kiezen als avondmaaltijd als je s middags een zware en calorierijke maaltijd hebt gehad.

Bron: Security, PixabayBron: Security, Pixabay

Een gezond ontbijt voor een stevige start: één van de belangrijkste geheimen

Een slanke vrouw start haar dag met een stevig en gezond ontbijt. Dit ontbijt bestaat uit bruin brood met jam of een vetvrije belegsoort. Ook een stuk fruit is een goede keuze om de dag mee aan te vangen. Als drank kies je het beste voor koffie, water of thee. Het ontbijt moet vezelrijk en voldoende vitaminen bevatten. Een stevig en gezond ontbijt zorgt ervoor dat je in de voormiddag niet naar ongezonde tussendoortjes zal grijpen. Het ontbijt overslaan is geen optie. Je zal slechts vermageren als je metabolisme op een hoog toerental draait en dat kan niet zonder een goed ontbijt te nemen. Indien je geen ontbijt neemt, dan zal je s middags en s avonds ook veel meer gaan eten. Het gevaar bestaat er dan in dat je s avonds je vele calorieën niet meer kan verbranden, waardoor je lichaamsgewicht gaat toenemen.

Een gezonde geest in een gezond lichaam

Een slank lichaam verkrijg je door een gezonde voeding, gecombineerd met een aantal uurtjes sport per week. Probeer elke dag een dertigtal minuutjes te bewegen. Een gewone wandeling of een fietstochtje kan al voldoende zijn. Let ook op de dagelijkse mogelijkheden die je kunnen helpen bij je sportactiviteit. Trappen lopen op het werk of s avonds te voet naar de bakker gaan, kunnen je helpen bij je dagelijkse sportactiviteit.

Een slanke vrouw eet vijf keer per dag

Een slanke vrouw zal drie hoofdmaaltijden eten en daarenboven nog eens twee tussendoortjes. Maaltijden overslaan is geen goede keuze. Als je alleen gaat eten bij honger, dan zal je op dat moment heel grote porties gaan eten. Psychologisch is het beter om kleine borden op tafel te zetten. Bij kleine borden zal je minder gaan eten. Je kan dan nog een keer bijvullen, maar dan nog heb je in totaal minder gegeten dan bij een anderhalf keer zo groot bord.

Een kleine zonde is toegelaten, ook voor een slanke vrouw

Je moet je zeker en vast niets ontzeggen. Een stuk chocolade of af en toe een snoepje moet uiteraard kunnen. Indien je te streng bent voor jezelf, dan zal je dit gezonde eetpatroon niet kunnen volhouden. Eens heel gek doen moet kunnen zolang het met mate gebeurt. Je moet dan heel hard genieten van deze culinaire uitspatting zodat je er terug tegenaan kan. En dat ene snoepje of bakje friet zal heus niet de reden zijn waarom je nu terug een paar kilootjes bent aangekomen.
© 2015 - 2024 Auteurjr, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat is bruin vet en hoe krijg je het?Wat is bruin vet en hoe krijg je het?Bruin vet, wat is dat? En hoe krijg je bruin vet? Is dat door voeding, of moet je er iets anders voor doen? Bruin vet he…
Wat slanke mensen anders doen: bewegen zinvoller dan vastenWat slanke mensen anders doen: bewegen zinvoller dan vastenBij sommige mensen, lijkt de wijzer van de weegschaal gewoon niet naar boven te willen bewegen, hoewel ze met regelmaat…
BBB: de buik, kledingadviesBBB: de buik, kledingadviesVoor veel vrouwen zijn de buik, de billen en de benen het probleemgebied van hun lichaam. Door waakzaam om te gaan met d…
Slank blijven met Kerstmis en Nieuwjaar: tipsSlank blijven met Kerstmis en Nieuwjaar: tipsDe feestdagen rond Kerstmis en Nieuwjaar zijn heel intensief, en zeker en vast op culinair gebied. Er wordt in de meeste…

Het Soepdieet: snel kilo's kwijt in 7 dagenHet Soepdieet: snel kilo's kwijt in 7 dagenHet Soepdieet, dat ook bekend staat als het Sacred Heart dieet, is een dieet dat valt onder het rijtje van crashdiëten.…
Kun je echt afvallen met het lollydieet van Power Pops?Kun je echt afvallen met het lollydieet van Power Pops?Een van de opmerkelijkste diëten in 2014 is het misschien wel het lollydieet, waarbij je lolly's eet van het merk Power-…
Bronnen en referenties
  • Leukafvallen.nl, http://www.leukafvallen.nl/gezond-eten-voor-een-slanker-lichaam-20-tips/, 17 januari 2015
  • Decathlon.be, http://www.decathlon.be/community/tips-coaching/fitness-gym-dans-combat/een-slanke-lijn-met-deze-tips-krijgt-je-een-droomlichaam, 17 januari 2015
  • Menselijk-lichaam.com, http://www.menselijk-lichaam.com/gezond-leven/slank-worden-en-slank-blijven, 17 januari 2015
  • Afbeelding bron 1: Security, Pixabay
Auteurjr (335 artikelen)
Laatste update: 17-03-2018
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.