Een shakebeker voor eiwitshakes kopen

Een shakebeker voor eiwitshakes kopen Een shakebeker is een soort bidon, maar dan speciaal voor het prepareren van eiwitshakes of whey shakes. Ze hebben een afneembare dop waardoor je je product makkelijk in de beker kan doen en kan schudden zonder lekken. Gebruik een shakebeker met blender ball of Wire Whisk om te voorkomen dat je klonten in je shake krijgt. Shakebekers zijn verkrijgbaar in zeer simpele uitvoering, maar je kunt ook kiezen voor een geavanceerder product, bijvoorbeeld met compartimenten om pillen gescheiden in te bewaren.

Shakebekers


Eiwitshakes: voor training of dieet

Het drinken van eiwitshakes of whey shakes is enorm populair. Deze shakes zitten vol met proteïne, vitaminen en mineralen. Ze zijn erg geschikt voor wie aan krachttraining doet en zodoende een strikt voedingsschema volgt om optimaal te kunnen trainen. Daarnaast kunnen ze echter ook zeer succesvol gebruikt worden door niet-sporters of recreatieve sporters die een aantal kilo willen afvallen en op die manier op dieet gaan. Ook zonder intensief te sporten en een calorie-arm dieet te volgen kun je afvallen. Eiwitshakes helpen je om je calorie-inname te verminderen maar toch de benodigde proteïne, mineralen en vitaminen binnen te krijgen en bovendien te voorkomen dat je honger krijgt. Een goede eiwitshake of whey shake vult namelijk prima waardoor je geen last zult krijgen van een hongergevoel. De shakes zijn daarnaast ook een goede aanvulling wanneer je vegetariër bent en om die reden geen of minder proteïne binnenkrijgt uit dierlijke producten.

Geen eiwitshake zonder shakebeker

Voor wie eiwitshakes gaat gebruiken hoort een shakebeker de eerste aankoop te zijn. Zonder zo'n speciale beker kun je namelijk je shake niet goed prepareren. De meeste eiwitshakes moet je zelf maken. Je koopt een pot of zak whey waarbij een maatlepel wordt meegeleverd. Vervolgens is het de bedoeling dat je een afgemeten hoeveelheid whey in een shakebeker doet en daarna water of magere melk toevoegt. Om tot een goede shake te komen moet je flink schudden. Het prepareren van een whey shake in een glas of beker waarin je alleen met een lepel roert is geen optie. Op die manier mengt het poeder niet goed met de vloeistof waardoor er veel klonten achterblijven. Dit geeft een vieze smaak en nasmaak en dan kun je je product weggooien. Een alternatief zou zijn om een blender te gebruiken, maar daar kun je niets mee als je veel onderweg bent.

Verschillende soorten shakebekers

Als je een goede shakebeker wilt kopen dan heb je keuze uit een ruim assortiment producten. Een goedkope doch degelijke beker kun je al kopen voor niet meer dan 5 euro. De bekers zijn verkrijgbaar met verschillende inhoudsmaten. Zo zijn er shakebekers met een inhoud van 500 ml tot 1 liter.

Met blender ball of spiraal

Er zijn diverse shakebekers verkrijgbaar met een zogeheten blender ball, spiraal of Wire Whisk (zie afbeelding linksboven). Dit is een rond, gevlochten, lichtgewicht voorwerp dat je in je beker stopt om klonten te voorkomen. Je doet het er in voor het schudden en kunt het tijdens het drinken gewoon laten zitten. Wanneer je uit de drinkmond drinkt dan kan hij er niet uit vallen.

Met compartimenten

Ben je veel onderweg en wil je altijd en overal je shake kunnen maken zonder dat je een grote pot met whey met je mee hoeft te zeulen, dan kan een shakebeker met compartimenten wellicht handig zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld beker met drie compartimenten: een voor je water, een voor je poeder en een voor pillen of capsules die je voor en na je training gebruikt.

Vaatwasserbestendig

Een shakebeker van goede kwaliteit kan altijd in de vaatwasser. Check echter wel altijd even of het etiket dit nadrukkelijk vermeldt om te voorkomen dat de beker door het wassen kapot gaat. Sommige bekers kunnen ook in de magnetron en vriezer.

Gratis bij aankoop

De meeste verkopers van poeder voor eiwitshakes bieden ook een breed assortiment shakebekers aan. Niet zelden geldt de aanbieding dat je bij aankoop van een bepaald bedrag aan producten een gratis shakebeker ontvangt.

Lees verder

© 2015 - 2024 Dessal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Whey eiwitshakes: whey concentraat of whey isolaat?Whey eiwitshakes: whey concentraat of whey isolaat?Eiwitshakes bestaan voor het grootste gedeelte uit whey. Whey (Nederlands: wei) is een restproduct bij het maken van kaa…
Afvallen met zeewier eiwitshakesAfvallen met zeewier eiwitshakesEiwitshakes zijn een populaire maaltijdvervanger voor wie probeert van de overtollige kilo's af te komen. Wat minder bek…
De voordelen, nadelen en gevaren van eiwitshakesDe voordelen, nadelen en gevaren van eiwitshakesVeel sporters gebruik eiwitshakes om hun spieren te ontwikkelen, af te vallen, beter te kunnen presteren of juist te her…
Afvallen met Smart ProteinAfvallen met Smart ProteinMaaltijdvervangers, zoals eiwitshakes, zijn ontzettend geliefd bij mensen die graag willen afvallen. Wanneer je overweeg…

Afvallen met Smart Bar: eiwitrijk tussendoortjeAfvallen met Smart Bar: eiwitrijk tussendoortjeWanneer je wilt afvallen, dan is het vooral lastig om goede tussendoortjes te kiezen. Je hebt vaak niet goed in de gaten…
Afvallen met New Nordic Chili BurnAfvallen met New Nordic Chili BurnChilipeper kan een gunstig effect hebben op de vetverbranding en het is tevens effectief in de strijd tegen het jojo-eff…
Bronnen en referenties
Dessal (1.118 artikelen)
Laatste update: 15-12-2019
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.