Afvallen met Smart Protein

Afvallen met Smart Protein Maaltijdvervangers, zoals eiwitshakes, zijn ontzettend geliefd bij mensen die graag willen afvallen. Wanneer je overweegt om een eiwitshake te gebruiken, kun je kiezen voor Smart Protein, dat verkrijgbaar is bij Body & Fit. Deze shake is verkrijgbaar in verschillende smaken en hierdoor kun je lekker afwisselen. Behalve eiwitshakes kun je ook een pannenkoekenmix of taartmix kiezen die eveneens kunnen helpen met het afvallen.

Afvallen en eiwitten

Wanneer je wilt afvallen, is het belangrijk dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt. Dit geldt vooral wanneer je flink gaat sporten. Eiwitten zijn zo belangrijk, omdat het ervoor zorgt dat je botten en spieren sterker worden. Ook zorgen de eiwitten ervoor dat je spieren minder snel worden afgebroken. Eiwitten worden daarnaast langzaam verteerd, waardoor je vrij lang een verzadigd gevoel hebt. Dit is bijvoorbeeld anders bij koolhydraten.

Smart Protein

De Smart Protein producten zijn producten die veel eiwitten bevatten en die je dus kunnen helpen met het afvallen. Hierbij is te denken aan eiwitshakes, die gebruikt kunnen worden als maaltijdvervangers en aan mixen voor pannenkoeken en taarten. De Smart Protein producten bevatten veel eiwitten en kunnen je goed helpen bij het afvallen.

Eiwitshakes

De eiwitshakes van Smart Protein zijn verkrijgbaar in verschillende smaken. De shake bevat alle stoffen die je nodig hebt wanneer je wilt afvallen. Zo zitten er behalve eiwitten ook veel vitamines en mineralen in. Elke dag kun je één of twee maaltijden vervangen voor een eiwitshake maaltijd van Smart Protein. Je mixt hierbij het eiwitpoeder met 200 mililiter water, magere melk, magere yoghurt of Griekse yoghurt. Dit mixen kan in de blender of in een speciale shaker. Vind je de shake te dik? Dan kun je altijd wat meer water, melk of yoghurt toevoegen. De eiwitshake kan ook worden gebruikt direct na het sporten.

Beschikbare smaken

De Smart Protein Eiwitshakes zijn beschikbaar in verschillende smaken. Namelijk:
 • Banana Milkshake
 • Berry blast
 • Chocolade Caramel
 • Chocolate Coconut Bounty
 • Chocolate Milkshake
 • Coconut Ice Cream
 • Cookies en Cream
 • Frozen Cappuccino
 • Granny's Apple Pie
 • Hazelnoot Nutella
 • Stracciatella
 • Strawberry Milkshake
 • Vanilla Milkshake
 • White Chocolate

Het lekkerste is natuurlijk om meerdere smaken te hebben, zodat je een beetje kunt afwisselen en niet elke dag dezelfde smaak hebt.

Panenkoekenmix

Je kunt ook een pannenkoekenmix gebruiken om meer eiwitten binnen te krijgen. Je kunt bijvoorbeeld ís ochtends of ís middags pannenkoeken eten ter vervanging van een broodmaaltijd. Je kunt de pannenkoek dan bijvoorbeeld beleggen met wat vers fruit, zoals aardbei of banaan, om er een gezonde maaltijd van te maken. Er is een speciale eiwitrijke pannenkoekenmix verkrijgbaar van Smart Protein en deze is gemakkelijk te bereiden. Je maakt het met water en eieren en wanneer je dit hebt gemixt, kun je de pannenkoeken bakken zoals een normale pannenkoek. De pannenkoek kan ook worden gebakken in bijvoorbeeld kokosolie. De pannenkoeken zorgen voor een voldaan gevoel, waardoor je minder snel last hebt van lekkere trek.

Taartmix

Wil jij tijdens het afvallen ook eens iets zoets eten en het gevoel hebben dat je niet alleen maar aan het lijnen bent? Maak dan een appeltaart met de speciale taartenmix van Smart Protein. In tegenstelling tot andere appeltaarten zit er veel minder suiker in en bevat het wel eiwitten. Wanneer je de taart in twaalf stukken snijdt, zit er slechts 17 gram suiker in. Ondanks dat is het wel een lekker zoet gerecht, zeker wanneer je kiest voor zoete appels. Ideaal dus als tussendoortje.

Moet je sporten?

Wanneer je eiwitten wilt gebruiken om af te slanken, is het niet noodzakelijk om te sporten. Wel wordt dit aangeraden, omdat de hoeveelheid eiwitten ook zeker bijdraagt aan de ontwikkeling van je spieren. Ook zul je met sporten nou eenmaal sneller resultaat zien dan wanneer je niet sport.

Wondermiddel voor het afvallen?

Het is belangrijk om te weten dat de eiwitshakes, pannenkoekenmix en taartmix van Smart Protein zeker kunnen helpen bij het afvallen, maar dat het geen wondermiddel is. Je kunt dus niet lekker veel snoepen. Het is belangrijk om gezond te eten en voldoende te bewegen. Probeer drie tot zes maaltijden per dag te eten en wissel daarbij voldoende af. Zorg dat je iedere dag tenminste een halfuur beweegt, meer helpt ook altijd.

Waar kun je Smart Protein kopen?

De Smart Protein producten zijn te koop in de webwinkel van Body & Fit shop. Sommige winkels gericht op sport en sportvoeding zullen de producten wellicht ook in het aanbod hebben.

Lees verder

© 2015 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De beste eiwitshake of whey shakeDe beste eiwitshake of whey shakeMensen die veel aan krachttraining doen kunnen haast niet zonder: een goede eiwitshake, ook wel whey shake genoemd. Het…
Het koekjesdieetHet koekjesdieet is een erg bekend dieet dat veel celebrities aanhangen. Het koekje onderdrukt het hongergevoel waardoor…
Gezond afvallen met SEP: Super Energy ProteinGezond afvallen met SEP: Super Energy ProteinSEP: Super Energy Protein is een afslankmethode ontwikkeld door de Musenhof Klinieken. SEP maakt gebruikt van een aminoz…
Handboek 'Godsdiensten van de wereld' van Ninian SmartrecensieHandboek 'Godsdiensten van de wereld' van Ninian SmartHet boek 'Godsdiensten van de wereld' is een standaardwerk op het gebied van godsdiensten in de wereld. Het boek is een…

Het detox-dieet: ontgif je lichaam op een natuurlijke manierHet detox-dieet: ontgif je lichaam op een natuurlijke manierHet detox-dieet of ongiftingsdieet is een dieet dat is ontwikkeld door dokter Paula Baille-Hamilton en heeft als doel om…
Afvallen met African Mango (Irvingia gabonensis)Afvallen met African Mango (Irvingia gabonensis)African Mango of Afrikaabse mango is een natuurlijk product gemaakt van de zaden van de Irvingia gabonensis. Het gebruik…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Caro Oe92, Pixabay
 • http://www.gezondheidsnet.nl/overgewicht-en-afvallen/afvallen-met-eiwitten
 • http://www.bodyenfitshop.nl/eiwittenwhey/eiwitdieet/body-fit-sportsnutrition/afslank-eiwit/0
Writingsuus (705 artikelen)
Gepubliceerd: 15-06-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.