Afvallen met African Mango (Irvingia gabonensis)

Afvallen met African Mango (Irvingia gabonensis) African Mango of Afrikaabse mango is een natuurlijk product gemaakt van de zaden van de Irvingia gabonensis. Het gebruik van deze zaden kan een gunstig effect hebben op het cholesterol en het lichaamsvet. Nadat het product werd aangeprezen door Dr. Oz ontstond een run op de supplementen. De inname van twee capsules per dag is genoeg om gewichtsverlies te stimuleren en je dieet te ondersteunen.

African mango


Wat is african mango?

Fruit is over het algemeen erg gezond omdat het veel vitamines en vezels bevat. Als dieetproduct is het echter weinig effectief omdat het daarbij hoge concentraties natuurlijke suikers met zich meebrengt. Gelukkig zijn wetenschappers in staat de goede van de slechte onderdelen te scheiden en te verwerken in producten die een wezenlijke bijdrage kunnen leveren aan gewichtsverlies. Zo is dit ook gebeurd met de Irvingia gabonensis, ook wel bekend als Afrikaanse mango of African Mango, dat in capsulevorm verkocht wordt als dieetproduct. De plant Irvingia gabonensis komt vooral voor in landen als Kameroen, Nigeria, Ghana, Togo en Ivoorkust en wordt ook wel 'bush mango' of 'wild mango' genoemd.

Wetenschappelijk onderzoek naar African Mango

Weer zo'n afslankproduct dat mensen geld uit de zak klopt zonder dat het echt wat doet? Niet volgens het vooraanstaande medisch wetenschappelijk tijdschrift Lipids in Health and Disease, dat in 2009 een artikel wijdde aan dit product. De zaadjes van de Irvingia gabonensis blijken namelijk de vetverbranding te kunnen stimuleren en een gunstige effect te kunnen hebben op het cholesterol en het peptidehormoon leptine (ook wel 'hongerhormoon' genoemd), dat een rol speelt bij de regulering van de stofwisseling. De studie wees uit dat hij een inname van 150 mg African Mango per dag, significante verbeteringen merkbaar waren met betrekking tot gewicht, lichaamsvet (vooral rond buik en middel) en cholesterol.

Volledigheidshalve moet vermeldt worden dat in 2013 een Britse studie is uitgevoerd die de resultaten van de eerdere studie uit 2009 in twijfel trekken.

Dr. Oz beveelt African Mango aan

Afslankproducten lijken tegenwoordig geen doorbraak meer te kunnen beleven zonder de aanbeveling van Dr. Oz. De bekende Amerikaanse tv-dokter bestempelde het product als 'miracle in your medicine cabinet', oftewel een wonder in je medicijnkastje. Collega-arts Dr. Tanya Edwards vertelde in de show dat zij het product zelf had gebruikt en in een maand tijd zo'n 3,5 kilogram was afgevallen zonder iets te wijzigen in haar bewegings- of voedingspatroon. Door zijn aanbeveling van het product veroorzaakte Dr. Oz een ware run op supplementen op basis van African Mango, zoals hij dit bijvoorbeeld ook al deed met supplementen op basis van Garcinia cambogia en Raspberry Ketones. Aan het oordeel van Dr. Oz wordt vooral door het Amerikaanse publiek veel waarde toegekend.

Waar moet je op letten wanneer je African Mango koopt?

Van African Mango zijn geen bijwerkingen bekend. Kijk voor je African Mango koopt goed op het etiket. Soms worden bij het product hulpstoffen en andere toevoegingen gebruikt die niets met het product zelf te maken hebben. Zo wordt het gecombineerd met bijvoorbeeld cafeïne of groene thee, een ander product waaraan gunstige effecten op de vetverbranding worden toegedicht. Als je bekend bent met overgevoeligheid voor een van deze producten dan kun je dit natuurlijk beter mijden. African Mango wordt ook 'puur' verkocht, in die zin dat geen hulpstoffen zijn toegevoegd. Ook wanneer je het product in een webshop koopt zijn de etiketten vaak gewoon te raadplegen.

Gebruik van het product door minderjarigen en zwangere vrouwen wordt afgeraden.

Lees verder

© 2015 - 2024 Dessal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Waar zijn mango's goed voor?Waar zijn mango's goed voor?Wist je dat mango's bijdragen aan een mooie en gezonde huid? En dat ze je libido kunnen verhogen en daarmee een positiev…
Mango, goed voor onder andere je huid en hartMango, goed voor onder andere je huid en hartGroenten en fruit leveren ons vitamines en zorgen ervoor dat ons lijf gezond blijft. Toch hebben bepaalde soorten fruit…
Mango, supergezond fruit!Mango, supergezond fruit!Mango is een heerlijke, sappige fruitsoort die alleen groeit in de tropen. Mangobomen zijn rijkelijk aanwezig in tropisc…
Afvallen met X-Trine Ananas CapsulesAfvallen met X-Trine Ananas CapsulesWanneer je een dieet volgt is het vaak de kunst om minder voedsel in te nemen en meer te bewegen maar toch voldoende ene…

Afvallen met Smart ProteinAfvallen met Smart ProteinMaaltijdvervangers, zoals eiwitshakes, zijn ontzettend geliefd bij mensen die graag willen afvallen. Wanneer je overweeg…
Afvallen met Ripped FatburnerAfvallen met Ripped FatburnerRipped is een afslanksupplement dat je kan helpen met het afvallen, maar ook meteen met het kweken van spieren. De fatbu…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Sarangib, Pixabay
  • http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2029277/Could-African-mango-weight-loss-wonder-fruit-waiting-for.html
  • http://www.lipidworld.com/content/8/1/7/
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Irvingia_gabonensis
Dessal (1.118 artikelen)
Laatste update: 11-07-2020
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.