Afvallen met Smart Bar: eiwitrijk tussendoortje

Afvallen met Smart Bar: eiwitrijk tussendoortje Wanneer je wilt afvallen, dan is het vooral lastig om goede tussendoortjes te kiezen. Je hebt vaak niet goed in de gaten wat je lichaam nou eigenlijk nodig heeft. Waar je zeker wanneer je veel sport behoefte aan hebt, zijn meestal eiwitten. Eiwitten helpen je met het verstevigen van je spieren en dat is precies wat je nodig hebt als je wilt afvallen. Als tussendoortje kun je kiezen voor de Smart Bar. Deze zit bomvol eiwitten en vormt een gezond tussendoortje voor iedereen die wilt afvallen.

Waarom zijn eiwitten belangrijk bij het afvallen?

Eiwitten versterken je botten en je spieren. Wanneer je probeert af te vallen en flink gaat sporten, is het erg belangrijk dat je spieren worden versterkt. Wanneer je spieren sterker zijn, verbrand je namelijk meer calorieën in ruststand. Eiwitten helpen de spieren ook om minder snel afgebroken te worden. Daarnaast zorgen eiwitten ervoor dat je voor langere tijd vol voelt en dus minder trek hebt in ongezonde tussendoortjes.

Tussendoortjes zijn belangrijk

Tussendoortjes zijn ontzettend belangrijk wanneer je probeert af te vallen. Om je stofwisseling hoog te hebben, zul je meerdere eetmomenten op een dag moeten hebben. Je kunt dan beter niet voor snoepgoed kiezen, want dat helpt natuurlijk niet met het afvallen. Als tussendoortje zou je kunnen kiezen voor de Smart Bar. Dit zijn chocoladerepen waar vooral heel veel eiwitten inzitten. Ook bevatten ze weinig calorieën.

Wat is een Smart Bar?

Een Smart Bar is een reep die lijkt op een chocoladereep. De reep bevat slechts 145 calorieën en heeft tegelijkertijd 15 gram eiwitten per reep. Er zit maar 1,5 gram suiker in de reep, en ondanks dat is de reep toch vrij zoet. De Smart Bar kan je helpen om van je lekkere trek af te komen en is een ideaal tussendoortje voor iedereen die graag wilt afvallen. De reep past ook goed bij mensen die een koolhydraatarm of eiwitrijk dieet volgen. De bar zorgt ervoor dat je voor een langere tijd een vol gevoel hebt.

Smaken

Er zijn verschillende smaken van de Smart Bar te verkrijgen. Zo kun je gemakkelijk afwisselen in wat je eet. De beschikbare smaken zijn:
 • Delicious Caramel
 • Delicious Chocolade
 • Delicious Coconut
 • Delicious Cookies
 • Delicious Strawberry white
 • Delicious Vanilla Almond
 • Delicious White chocolate

Je kunt één smaak nemen, of juist meerdere zodat je lekker kunt afwisselen.

Wanneer kun je de Smart Bar eten?

De Smart bar kan eigenlijk altijd worden gegeten als tussendoortje. Het werkt ook heel goed om de bar te eten vlak na het sporten, zodat je weer energie krijgt. Verstandig is om altijd een bar onderweg bij je te hebben, zo voorkom je dat je met trek opeens ergens wat gaat kopen.

Hoeveel kun je er eten?

Wanneer je wilt afvallen met de Smart Bar, kun je je het beste beperken tot één à twee repen per dag. Neem dan niet te veel andere tussendoortjes, want anders krijg je alsnog te veel calorieën binnen en zal het afvallen niet lukken.

Kun je afvallen met de Smart Bar?

De Smart Bar is vooral een handig hulpmiddel voor mensen die graag willen afvallen. Door de eiwitten krijg je langer een vol gevoel en omdat de reep weinig calorieën bevat, is het een zeer geschikt tussendoortje. Ook heb je het gevoel alsof je echt wat chocolade eet. Een prima vervanger dus! Toch kun je met alleen de Smart Bar nog niet afvallen. Je zult ook echt je levensstijl moeten aanpassen. Eet gezond en gevarieerd en sport voldoende. Probeer toch zeker een paar keer per week intensief te sporten en beweeg iedere dag tenminste een halfuur. Dit mag ook al wandelen zijn. Wanneer je de Smart Bar toevoegt aan een gezonde levensstijl, kan het afvallen wel net wat gemakkelijker worden.

Waar is het te koop?

De Smart Bar is te koop in de webwinkel van Body & Fit. Het product is daar in alle genoemde smaken te bestellen. Je kunt de bar kopen per doos en in een doos zitten twaalf repen. Wanneer je hier dagelijks een reep van eet, kun je er dus bijna twee weken mee doen. Sommige winkels gericht op sport en voeding kunnen de Smart Bar ook in het assortiment hebben.

Lees verder

© 2015 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Handboek 'Godsdiensten van de wereld' van Ninian SmartrecensieHandboek 'Godsdiensten van de wereld' van Ninian SmartHet boek 'Godsdiensten van de wereld' is een standaardwerk op het gebied van godsdiensten in de wereld. Het boek is een…
Smart Lock instellen voor je ChromebookSmart Lock instellen voor je ChromebookVoor het ontgrendelen van je Chromebook is normaal het invoeren van een wachtwoord vereist. Google heeft voor gebruikers…
QuantStamp wil Smart Contracts in cryptowereld veilig makenQuantStamp wil Smart Contracts in cryptowereld veilig makenIn het spoor van Bitcoin zijn de verschillende cryptocoins in 2017 enorm in populariteit gestegen. Ethereum is in 2017 u…
Smart Dust, de slimme chip van de toekomstSmart Dust, de slimme chip van de toekomstSmart Dust biedt ongekende technologische mogelijkheden. Van slimme oorlogsvoering en tracking tot slim containerbeheer…

Plantaardige eiwitten gezonder dan dierlijke eiwitten?Plantaardige eiwitten gezonder dan dierlijke eiwitten?Eiwitten zijn opgebouwd uit aminozuren en kunnen afkomstig zijn van zowel plantaardig als dierlijk voedsel. Dierlijke ei…
Een shakebeker voor eiwitshakes kopenEen shakebeker voor eiwitshakes kopenEen shakebeker is een soort bidon, maar dan speciaal voor het prepareren van eiwitshakes of whey shakes. Ze hebben een a…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: bodyenfitshop.nl
 • http://www.bodyenfitshop.nl/eiwittenwhey/eiwitrepen/body-fit-sportsnutrition/smart-bars/review/
 • http://forum.dutchbodybuilding.com/f116/supplement-review-smart-bar-body-and-fit-sports-nutrition-358964/
 • Eigen ervaring
Writingsuus (705 artikelen)
Gepubliceerd: 23-06-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.