Wat is de beste en simpelste manier om gewicht te verliezen?

Wat is de beste en simpelste manier om gewicht te verliezen? Je maakt je waarschijnlijk al langere tijd druk over je gewicht. En zoals de meeste mensen heb je ondertussen al van alles geprobeerd- weinig calorieën, uithongering, vloeibaar voedsel, Atkins, South Beach, Sonja Bakker,je kunt het zo gek niet noemen of je hebt het staat in je lijstje. Iedereen weet dat overgewicht niet goed voor je is.

10% van de calorieën die je dagelijks tot je neemt

wordt gebruikt om het voedsel wat je tot je neemt in je lichaam te verwerken. Het gaat erom om fit te zijn en gezond te blijven. Verwar gewichtsverlies niet met vetverlies! Het gaat erom dat je het juiste voedsel kiest, zorg er voor dat beweging een deel van je leven wordt en probeer een positieve uitstraling te hebben. En onthoudt in je achterhoofd, dat alles wat je eet je plezier moet geven.
De volgende tips kunnen je helpen om op een eenvoudige en succesvolle manier gewicht te verliezen, iets wat door de meeste mensen genegeerd wordt...


 • Stel jezelf een doel. Zoek voor jezelf uit hoe snel je erover wilt doen, stel vervolgens een plan op om je vitaliteit toe te laten nemen. Maak van beweging en goede voeding een dagelijkse routine.
 • Voer niet te veel veranderingen in één keer door. Begin met kleine aanpassingen in je dagelijkse patroon. Controleer je gewicht voor dat je met je dieet begint, en blijf je gewicht volgen maar verwacht niet onmiddellijk grote resultaten, het kan één a twee weken duren voordat je veranderingen waar gaat nemen. Hoe dan ook het is van cruciaal belang dat je je gewicht in de gaten blijft houden.
 • Start je dag met een glas water. Water is niet alleen een middel om afvalstoffen te verwijderen maar als je meer water in je lichaam hebt dan voelt je lichaam over het algemeen fitter en gezonder aan. Het beste van water is dat er totaal geen calorieën in zitten!
 • Zorg er voor dat je voeding tot je neemt waar van nature veel water in zit, zoals bijvoorbeeld tomaten en watermeloenen. Deze bestaan voor 90 tot 95 % uit water zodat je vanzelf gewicht verliest.
 • Leer over de voedingsstoffen welke in je eten zitten. Zorg ervoor dat je je lichaam voorziet van de essentiële voedingsstoffen die je nodig hebt voor je gezondheid.
 • Neem kleine porties, ongeveer 5 of 6 keer per dag. Sla je ontbijt niet over en eet niets meer in het uur voordat je op bed gaat. Dit zorgt ervoor dat je stofwisseling op een hoog niveau blijft, en helpt je op een natuurlijke manier af te vallen.
 • Voorkom zo veel mogelijk om calorieën binnen te krijgen door middel van alcoholische drankjes. Het gemiddelde drankje is al snel goed voor 150 tot 200 calorieën per glas.
 • Verlies gewicht (of kom aan) omdat je dat zelf wilt, en niet om anderen daarmee te plezieren.
 • Verwacht niet onmiddellijk wonderen. Je resultaat is afhankelijk van de hoeveelheid energie welke je er zelf insteekt.
 • Voorkom geraffineerde koolhydraten zoals bijvoorbeeld witbrood en witte suiker. Telkens als je zoetigheid consumeert moet je weten dat dit zich ergens in je lichaam ophoopt.
 • Doe verstandig met zout, te veel zout is een van de oorzaken van zwaarlijvigheid. Maak er een punt van om je zoutgebruik te minderen.
 • Kies zoveel mogelijk voor fruit, groenten en graan producten. Als je fruit tot je neemt, dan consumeer je je veel vezels, welke noodzakelijk zijn voor je lichaam, daarnaast is fruit een goede bron van vitamines. Dus probeer in je dieet zoveel fruit en groente op te nemen als je kunt.
 • Verplicht jezelf er toe om minimaal 5 keer per dag fruit en of groenten te nemen. Probeer de groenten zoveel mogelijk rauw te eten. Indien je ze kookt verdwijnt ongeveer de helft van de aanwezige vitaminen.
 • Beweging is de beste manier om zwaarlijvigheid, hoge bloeddruk en allerlei andere welvaartskwalen onder controle te houden. Beweging en een positieve instelling zijn de enige ingrediënten welke je nodig hebt om blijvend gewicht te verliezen. Om fit te blijven moet je bewegen en om te kunnen bewegen moet je fit zijn.
 • Zoek naar oefeningen die je liggen en houdt hier aan vast. Probeer als het kan iemand te vinden die met je mee wil doen. Een voordeel hiervan is dat je elkaar kunt stimuleren om het vol te houden.
 • Je moet jezelf aan leren: Wat te eten, Wanneer te eten, Hoe je calorieën te manipuleren zodat je constant gewicht kunt blijven verliezen.
 • Vier elk klein succes en houdt in gedachten dat elke kleine stap in de juiste richting je dichter bij je doel brengt. De aanhouder wint.

Hieronder tref je een overzicht aan van verschillende soorten van oefeningen, en de hoeveelheid calorieën welke je hiermee kunt verbranden. Kies datgene uit wat je het beste ligt en probeer het iedere keer minimaal 20 minuten vol te houden.

 • Aerobics ==> 200-250 calorieën
 • Hometrainer ==> 250-300 calorieën
 • Fietsen ==> 300-400 calorieën
 • Hardlopen, (10 km per uur)==> 300-350 calorieën
 • Traplopen ==> 200-250 calorieën
 • Zwemmen (baantjes trekken) ==> 350 calorieën

Eet verstandig. Het verschil tussen mensen en dieren is dat wij ons verstand kunnen gebruiken terwijl dieren volgens hun instincten leven. Eet niet zomaar iets omdat dat je het gevoel hebt iets te moeten eten. Denk niet aan diëten, eet verstandig en verlies gewicht! Probeer te denken als een winnaar!

Dit artikel is uitsluitend geschreven ter informatie en kan niet worden gebruikt als behandeling van ziekten. Indien je het vermoeden hebt dat je een kwaal hebt zoek dan professionele hulp bij bijvoorbeeld je huisarts.
© 2008 - 2024 Costaric, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wil je afvallen? Let dan ook op wat je drinkt!Als je wilt afvallen moet je je calorie-inname verminderen, en/of je calorieverbranding verhogen door meer te bewegen en…
Hoe je snel kunt afvallenIedereen die wat gewicht kwijt wil, wil dit graag zo snel mogelijk en met ze weinig mogelijk moeite. Er zijn een aantal…
Lijnen: wat te doen als je gewichtsverlies stagneertLijnen: wat te doen als je gewichtsverlies stagneertDe meeste mensen die aan het lijnen zijn krijgen er een keer mee te maken: het gewichtsverlies stagneert en je valt niet…
Afvallen met hardlopen (tips)Afvallen met hardlopen (tips)Steeds meer mensen willen graag afvallen, dit kan onder andere door te hardlopen. Bij het afvallen met hardlopen dien je…

Afslanken met gezond verstandZwaarlijvigheid wordt een groter probleem in onze maatschappij, zowel bij kinderen als bij volwassenen. Elk nieuw (mode)…
Cutten: Afvallen zonder spiermassa te verliezenJezelf uithongeren is geen goede oplossing om er beter uit te zien. Je wordt tenger en je verliest niet alleen vet, maar…
Costaric (128 artikelen)
Gepubliceerd: 23-04-2008
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.