Afvallen en dieëten, belangrijk om te weten

Afvallen en dieëten, belangrijk om te weten Veel mensen willen graag wat kilo's afvallen, maar heel vaak blijkt het niet zo makkelijk om wat kilo's af te vallen. U zou denken gewoon een dieet volgen, dat klopt maar een langere periode blijkt in de praktijk veel moeite te kosten. Daarom wat informatie, niet over welke dieëten die er zijn, maar juist wat belangrijk is om te weten als u een dieet wilt gaan volgen of als u gewoon uw eetpatroon en/of leefgewoonte zelf wil veranderen met als doel een paar pondjes of meer kwijt wil raken..

Welk dieët?

Mensen die willen gaan afvallen kunnen vaak moeilijk kiezen welk dieët, vaak wordt er niet voldoende lang overnagedacht, belangrijk is dat u een dieët kiest dat bij u past, er zijn vele soorten dieëten maar let er vooral op dat u de voeding die wordt voorgeschreven ook lust,ook belangrijk is dat u zich bewust moet zijn dat u het langere tijd zal moeten volhouden. U moet zich er bewust van zijn dat welk dieët u ook kiest u het altijd zelf ook echt moet willen, u doet het voor uzelf en u moet het ook zelf echt realiseren om het te volbrengen ook al is hulp en een steuntje in de rug erg welkom, zorg dat u goed gemotiveerd bent en blijft, dan zal het zeker lukken.

Snel kilo's kwijtraken

De meeste mensen maken de fout dat ze in een heel korte periode veel kilo's willen afvallen, vergeet niet dat die kilo's er ook niet in een paar weken bij zijn gekomen dus het zal ook een langere periode duren voor u de overtollige kilo's kwijt bent. Bij snel gewicht verlies met een extreem streng dieet is de kans groot dat u het maar een korte periode volhoud en daarna weer veel meer gaat eten dan voorheen en veel extra kilo's zwaarder zal worden, het jojo-effect, dit is ook slecht voor het menselijk lichaam. U bent beter af als u langzaam in gewicht afneem en dat na een langere tijd nog steeds kan volhouden.

Eet gevarieërd

Probeer zoveel mogelijk met uw voeding (binnen de grenzen van uw dieet) te varieëren, niet elke dag hetzelfde, door elke maaltijd iets anders te eten kunt u de verbranding poistief beïnvloeden, u activeerd uw lichaam om beter te verbranden. Ook niet geheel onbelangrijk is dat u het dieet dat u volgt dan ook veel langer kunt volhouden , het gaat niet zo gauw vervelen. Maak van elke maalijd iets lekkers, en vaak kan dit heel eenvoudig, vraag ernaar of laat u hier over informeren.

Eetpatroon en eetgewoonten

Vaak zijn mensen lange tijd gewend om bepaalde dingen te eten of op bepaalde tijden iets te eten, dit zijn vaak zoete of vette tussendoortjes, en om dit af te leren is vaak lastig, daarom kunt u beter proberen om deze ongezonde gewoonte te vervangen door een andere gezondere gewoonte.Op deze manier heeft u minder behoeft aan die oude gewoonte. Zo is er volop keus aan fruit en diverse groentes of denk aan vruchtensap. Ook is het mogelijk een lekkere tussendoortje zelf te maken en dat toch in uw dieet past, vaak zijn hiervoor recepten beschikbaar.

Motivatie

Natuurlijk bent u goed gemotiveerd als u net bent begonnen, maar het is belangrijk om langere tijd goed gemotiveerd te blijven, dan heeft u meer kans van slagen dat u ook echt uw streefgewicht bereikt. Daarom is het belangrijk dat wat u mag eten u ook smaakt, probeer steeds een smakelijke maalijd samen te sltellen met de dingen die u ook mag hebben en in uw dieët past. Soms is het een andere manier van bereiden van het voedsel en/of het heeft te maken met welke kruiden en/of wat voor soort specerijen er worden gebruikt om uw maaltijd veel smakeliker te maken en u kunt ook varieëren met de smaak, zodat het niet zo gauw verveeld en het positief bijdraagt aan uw motivatie zodat u het dieet langer kan volhouden. Ook goed voor uw motivatie is als u af en toe u zelf beloond met iets wat u leuk vindt, ga een keer extra naar de bioscoop of koop wat extra kleding.
© 2009 - 2024 Ckonemann, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat moet je eten als je wilt afvallen?Wat moet je eten als je wilt afvallen?Als je wilt afvallen moet je meer bewegen en minder eten. Maar wat moet je eten als je wilt afvallen? Het is belangrijk…
Hoe kun je afvallen met yoghurt?Hoe kun je afvallen met yoghurt?Kun je afvallen met yoghurt? Dit blijkt inderdaad zo te zijn! Yoghurt heeft een hele positieve werking voor mensen die g…
Hardlopen: loop je slank!Hardlopen: loop je slank!Hardlopen en joggen is een uitstekende vorm van sport om een paar kilo kwijt te raken. Vooral nu de zomer voor de deur s…
Voorkom diëten, ga gezond eten!Voorkom diëten, ga gezond eten!Heel veel mensen die willen afvallen, volgen een dieet. Denk aan Atkins, Sonja Bakker of het Ziekenhuisdieet. Gezond ete…

Afvallen met behulp van AcupunctuurAfvallen met behulp van AcupunctuurEr zijn vele manieren om uw overgewicht kwijt te raken, vaak wordt er aan een dieët gedacht, maar er bestaan ook andere…
Zin maken om te sportenZin maken om te sportenIn Nederland sluiten veel mensen een abonnement bij de sportschool af, om vervolgens niet of nauwelijks te gaan. Het goe…
Ckonemann (58 artikelen)
Laatste update: 08-02-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.