Snel afvallen – een aantal tips

Misschien wel het meest vervelende wat je kan overkomen. Merken dat je overgewicht hebt en af willen vallen. Het liefst zo snel mogelijk. Snel afvallen is typisch iets van deze tijd. Het imperium van Sonja Bakker en andere afvalgoeroe’s strekt zich steeds verder uit. Wie zich nog niet aan allerlei voorbeelden wilt wagen, volgt hier een aantal tips.

Snel afvallen in de sportschool

Eén van de meest effectieve manieren om snel de nodige kilo’s af te vallen is door fanatiek naar de sportschool te gaan. Gaat u hier een paar uur in de week – wat veel klinkt, maar best meevalt (het mogen er best twee zijn) – flink tekeer, dan zult u in no time kilo’s afvallen. Natuurlijk moet u dan de opgewekte honger op de juiste manier stillen. Laat u in de sportschool echter wel begeleiden door geschoolde professionals en schaam u niet om te zeggen waarvoor u komt. Zij kunnen u begeleiden en zullen u helpen om uw doel te bereiken.

Wandelen of fietsen in plaats van de auto

Veel mensen werken niet ver bij huis vandaan. Nu is Nederland natuurlijk qua weer niet het meest makkelijke land, toch kan het zeker geen kwaad om de auto te laten staan en voortaan met de fiets naar het werk te gaan. Nog beter is om te gaan lopen. Kies ervoor om de auto vaker te laten staan, of ga sowieso wat vaker de deur uit voor een flinke wandeling. Probeer bij het wandelen dan ook de grenzen te verleggen en eventueel over te gaan in een sneller tempo.

Hardlopen

Wie het wandelen niet zo ziet zitten, maar wel snel af wil vallen, kan er ook voor kiezen om een paar keer per week hard te gaan lopen. Hier wordt veel vet mee verbrand en het is nog gezond ook. Houd er wel rekening mee dat een lichaam dat hieraan niet gewend is, zich aan zal moeten passen. Daar is tijd voor nodig. Voorkom blessures en vraag aan iemand die er verstand van heeft – bijvoorbeeld iemand in de sportschool die u sinds kort bezoekt – een schema voor u samen te stellen.

Kauwgum

Misschien klinkt het raar, maar kauwgum neemt lekkere trek weg. Iedereen kent die momenten op een dag waarop je trek begint te krijgen in iets lekkers. Een reep chocola of een zak chips is dan in no time tevoorschijn getoverd en de nasmaak bestaat vaak uit spijt. Maar wie kauwgum eet, zal minder zin hebben in iets lekkers. Kauwgum – of pepermunt – helpen namelijk een fris en schoon gevoel aan de mond te geven. En dat resulteert erin dat u minder trek zult hebben om te gaan eten. Ook tandenpoetsen – desnoods midden op de dag – kan hierbij helpen.

Diëten

Er zijn tal van diëten te vinden. Ook voor u zal er vast en zeker een geschikt dieet zijn. Misschien is het Sonja Bakker, misschien iets anders. Hoe dan ook, het dieet zorgt er niet voor dat u afvalt. Dat doet uzelf. Het dieet helpt er alleen maar bij. Doet u precies wat het dieet voorschrijft, dan komt het meestal wel goed. Maar een dieet heeft alleen zin als u het echt wilt. Om het diëten makkelijker te maken, kunt u overwegen het samen met iemand anders te doen. Op die manier kunt u zelfs een soort van competitie aangaan met iemand, waardoor het een echte uitdaging wordt.
© 2009 - 2024 Paulsmiezen, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hoe kun je afvallen met afslankthee?Hoe kun je afvallen met afslankthee?Kun je afvallen met afslankthee? Is het echt zo’n wondermiddel als constant wordt beweerd? Hoe werkt het afvallen met af…
Afvallen met citroenAfvallen met citroenCitroen, of citroensap, is een prima manier om snel gewicht kwijt te raken. Citroen is namelijk een powerfruit en heeft…
Afvallen met knoflookKnoflook eten geeft je misschien wel een slechte adem, maar het heeft veel positieve eigenschappen. Afvallen met knofloo…
Hoe kun je snel afvallen?Hoe kun je snel afvallen?Hoe kun je snel afvallen? Een vraag die veel mensen zich stellen. Wanneer je veel te zwaar bent of een paar kilo teveel…

Hoe kan je afvallen zonder dieetHoe kan je afvallen zonder dieetAfvallen zonder dieet, achter die slogan verbergen zich tal van aanbiedingen. Soms recepten, soms dieetpillen of dieetpo…
Het alli dieetprogramma en de Schijf van VijfAlli is geen wondermiddel, maar is een hulpmiddel voor een nieuwe, gezondere levensstijl. Wanneer je alli gebruikt en da…
Paulsmiezen (97 artikelen)
Gepubliceerd: 18-05-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.