Somatoline Afslankcrème: Werkt afslanken met deze kuur echt?

Als we de reclames op TV mogen geloven belooft de Somatoline Cosmetic afslankcrème echte wonderen te verrichten. Zo zou er zelfs plaatselijk vet kunnen verdwijnen! En wie droomt er nou niet van afvallen zonder daar enige moeite voor te doen? Maar hoe werkt de Somatoline afslankcrème? Kan het zijn beloftes waarmaken? Welke ervaringen hebben de consumenten? Kun je echt afslanken met een crème?

Wat belooft Somatoline afslankcrème?

Somatoline Cosmetic is een nieuw merk afkomstig uit Italië. De crèmes zijn verkrijgbaar bij de apotheek. Het merk belooft met de Somatoline afslankcrème plaatselijke vetophopingen en cellulitis te doen verdwijnen. Al jarenlang wordt er door experts beweerd dat plaatselijke reducering van vet onmogelijk is. Somatoline Cosmetic beweert echter dit wel te kunnen. De crème zou zones rond de buik en heupen kunnen aanpakken. Dit zou zorgen voor een slanker silhouet en stevigere contouren.

Hoe werkt Somatoline afslankcrème?

De actieve bestanddelen in de crèmes van Somatoline zorgen ervoor dat de bloedcirculatie op de ingesmeerde plaatsen verhoogd wordt. Ze zorgen ervoor dat de plaats warm en koud wordt, waardoor de microcirculatie verhoogd wordt. Ook zouden de ingrediënten het overtollig vocht en afvalstoffen afvoeren. De huid zal gaan tintelen en rood worden na het aanbrengen van de Somatoline afslankcrème. Dit is een teken dat het product actief is.

Verschillende soorten Somatoline

Somatoline afslankcrème is in vier varianten verkrijgbaar. Buik en Heupzone, Intensief Afslankende Nachtkuur, Total Body Afslankende Kuur en Anti-Cellulite. Ze bevatten grotendeels natuurlijke ingrediënten, zoals zeealgen, zeezouten, wiite klein, cacou en karitéboter. De crème van de nachtkuur moet worden aangebracht voor het slapengaan. Dan zouden de ingrediënten beter in de huid opgenomen kunnen worden.

Werkt Somatoline afslankcrème echt?

De grote vraag is natuurlijk: Werkt deze plaatselijke afslankkuur echt? Het Internet staat in ieder geval vol veel positieve reacties. Italiaanse kreten als “Somatoline funziona!” (Somatoline werkt!) zijn overal te vinden. Laten we de werkzame ingrediënten bij langs gaan om te bekijken wat ze doen.

Escine
Escine, het extract van een kastanje, is één van de belangrijke actieve bestanddelen van Somatoline. De eigenschappen van deze stof zijn van invloed op de bloedvaten. Dit ingrediënt bevordert de doorbloeding en verhoogt daarmee de afvoer van weefsel en overtollig vocht. De escine heeft ook een milde ontstekingsremmende werking. In veel cosmetica wordt het gebruikt voor zijn drainerende eigenschappen die helpen bij het voorkomen cellulitis. Het helpt ook zwellingen af te nemen.

Cafeïne
Cafeïne is een ander actief ingrediënt in de Somatoline afslankcrème. Ook cafeïne wordt al langer gebruikt bij de bestrijding van cellulitis. Cafeïne helpt bij de verbranding van vet. Ook helpt cafeïne bij de afvoer van vocht.

Bèta-glucaan
Bèta-glucaan is afkomstig van gerst, haver, schimmels, gisten, bacteriën en andere planten. Het staat bekend om zijn cholesterolverlagende werking. Verschillende studies hebben de werkzaamheid van deze stof bewezen. Ook lijkt bèta-glucaan het immuunsysteem te kunnen verbeteren en de weefselaanmaak te stimuleren. Bèta-glucaan heeft bovendien een vochtbindende werking, die de huid verzorgt en elastisch maakt.

Overige ingrediënten
Ook de overige ingrediënten zoals shea butter, vitamine E, bisabolol en menthol staan bekend om hun goede uitwerking op de huid.

Ervaringen van consumenten

Internet is een vaak een goede bron om mensen te zoeken die ervaring hebben met het product. Somatoline afslankcrème is al enige tijd op de markt en er zijn al veel ervaringen in vele landen te vinden. Op de website Ciao! krijgt Somatoline gemiddeld 4 sterren. Sommige consumenten spreken van een regelrecht wonder, andere van een regelrechte teleurstelling. Op het Nederlandse Gezondheidsnet is ook een test gedaan met de crèmes van Somatoline Cosmetic. Conclusie van Ilona Meerik: "Na 30 dagen veel smeren voelt mijn huid zachter aan. Ziet het er echt (!) strakker uit en lijkt ook mijn buik platter. De weegschaal geeft nog steeds hetzelfde aantal kilo's aan, maar ik zie er slanker uit!". Zo zijn er nog veel meer ervaringen te vinden op het Internet over het afslanken met de crèmes van Somatoline.

Conclusie

De ingrediënten die de afslankkuur van Somatoline bevat, zijn veelbelovend. Zeer vernieuwend is het niet per se te noemen. In veel producten werden deze ingrediënten al eerder gebruikt. Op het internet zijn echter veel positieve reacties te lezen. De huid zou in veel gevallen strakker en elastischer worden. Afvallen doe je echter niet. Afvallen is niet mogelijk met een crème. Deze crème kan enkel helpen de contouren en het silhouet te verbeteren. Natuurlijk zijn er ook negatieve reacties te lezen op het internet. Het hangt vaak van de individuele situatie af hoe de crème werkt.

Het is nog te vroeg om te concluderen dat de crèmes van Somatoline wondermiddelen zijn. Ieder moet voor zichzelf beslissen of het de moeite waard is te proberen. De crèmes zijn op internet en bij de apotheek verkrijgbaar. Het prijskaartje is tussen de 36 en 53 euro.
© 2009 - 2024 Papillon, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Afslankgel of afslankcrème gebruiken bij het afvallenAfslankgel of afslankcrème gebruiken bij het afvallenWanneer je als vrouw serieus bezig bent met diëten om een mooi en strak lichaam te krijgen dan kun je nog wel eens worde…
Infraroodcabine - Ervaringen en resultatenDe infraroodcabine Inovo staat vooral bekend om zijn positieve invloed bij het afslanken, draineren, ontgiften en verste…
Cellulift endermologie - Ervaringen en resultatenCellulift van Elysée Electro is een massageapparaat dat cellulitis helpt te verminderen en te verwijderen. De activiteit…
Cellulitis: Voorkomen, genezen of accepterenWat is cellulitis, wie krijgt het en kun je er iets tegen doen? In dit artikel worden deze vragen beantwoord.

Het Hartstichting dieetHet Hartstichting dieetJe zou denken dat het Hartstichting dieet bedacht is door de Nederlandse Hartstichting omdat de naam dit doet vermoeden,…
Uit de ban van eetbuienUit de ban van eetbuienEen opvallende kijk op het probleem van eetbuien is die van schrijfster Joanna Kortink. Haar boek 'Uit de ban van eetbui…
Bronnen en referenties
  • http://www.gezondheidsnet.nl/rubriek/1/net-getest-somatoline-cosmetic/97/somatoline-cosmetic http://www.ciao.it/Somatoline_Cosmetic_Trattamento_pancia_e_fianchi__Opinione_905882
Papillon (75 artikelen)
Laatste update: 05-06-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.