Het calorie shifting dieet

Het calorie shifting dieet Veel mensen zijn op zoek naar een manier om af te vallen, dat dit niet zomaar gaat blijkt uit het feit dat er in Nederland veel mensen zijn met overgewicht. In dit artikel treft u meer informatie aan over het calorie shifting dieet. Het dieet is in de afgelopen jaren erg populair geworden en gebaseerd op het foppen van je stofwisseling.

Wat houdt het calorie shifting dieet in?

Het dieet gaat er vanuit dat wij niet te dik zijn omdat we teveel eten maar omdat we fout eten. Het verkeerde soort eten, de verkeerde typen calorieën per maaltijd en de maaltijden zelf eten we in een fout patroon. De hersenen maken zelf na het eten hormonen aan welke de verbranding en de opslag van vetten reguleren. Dit dieet zou ervoor zorgen dat de hormonen zo worden gemanipuleerd dat er meer verbrandinghormonen vrijkomen en zo weinig mogelijk hormonen die de opslag van vet bevorderen. Om dit bewerkstelligen moet je meer dan de gebruikelijke 3 keer op een dag eten om de vetverbranding op gang te houden maar dan wel in de juiste combinatie ! Door elke keer verschillende soorten calorieën te eten raakt de verbranding in de war en wordt er juist zo maximaal mogelijk verbrandt.


Hoe werkt het calorie shifting dieet?

Via internet is software verkrijgbaar die voor een ieder een uniek 11-daags eetplan samenstelt. Je mag hierbij kiezen uit het voedsel dat jij graag eet. De volgende 11 dagen volg je dit dieet nauwkeurig. Hierna komen er de drie spijbeldagen, je mag alles eten wat je wil, met mate natuurlijk. Mocht je nog meer willen afvallen dan kun je hierna met een nieuw 11 daags eetplan beginnen.

Voedsel dat is opgenomen in het eetplan omvat onder andere:
 • Eieren
 • Vlees
 • Fruit
 • Noten
 • Kaas
 • Vis

Een voorbeeld van een dieet dag volgens dit dieet kan zijn:
Maaltijd 1 : Cashewnoten / Pinda’s / Yoghurtijs (magere variant)
Maaltijd 2 : Roerei / Garnalen
Maaltijd 3 : Kip / Bacon / Sinasappel-Ananas Smoothie
Maaltijd 4 : Salade met Tonijn / Bananenmilkshake
Tussen de maaltijden moet ongeveer 2.5 tot 3 uur tijd zitten

Hoeveel kun je ermee afvallen ?

Gemiddeld zou je met dit dieet 4.5 kilo per 11 dagen afvallen, op internet zijn er voldoende succesverhalen te vinden op fora die dit bevestigen. Dit is natuurlijk enorm veel als je het vergelijkt met andere diëten. Bijkomend voordeel is dat het dieet stelt dat je metabolisme dusdanig verhoogd wordt door dit dieet dat je, nadat je stopt met het dieet, niet zou aankomen. Kortom van een jo-jo effect zou bij dit dieet geen sprake zijn. Daarbij zou dit dieet vooral het buikvet aanpakken.

Voordelen

 • Er worden geen voedselgroepen volledig uitgesloten zoals bijvoorbeeld het geval is bij het Atkins dieet
 • Het dieet is over het algemeen uitgebalanceerd
 • De hoeveelheden die je eet bepaal je zelf, je mag echter meer eten als je eenmaal verzadigd bent
 • Je hoeft geen dure dieetproducten aan te schaffen maar kunt gewoon boodschappen blijven doen.
 • Voor een eenmalige aanschafprijs van circa EUR 30,00 ben je in het bezit van het hele pakket en kun je zoveel 11-daagse dieetplannen samenstellen als je zelf wilt. Er zijn geen maandelijkse kosten aan verbonden. Ook is het mogelijk voor circa EUR 4,00 per maand lid te worden van een online club waar je gebruik kunt maken van de software, er zijn dan geen eenmalige kosten.

Nadelen

 • Alhoewel het dieet stelt dat je omvang afhankelijk is van je verbranding en niet de sporten die je verricht wordt er wel van je verlangd dat je elke dag een stuk wandelt. Voor sommige mensen kan dit een nadeel zijn.
 • Het dieet dat wordt samengesteld geeft soms wat vreemde combinaties aan zoals bijvoorbeeld kaas in combinatie met zure room. Met enige oefening kun je echter zorgen dat het dieetplan op de juiste manier wordt samengesteld.
 • Er worden geen hoeveelheden aangegeven in dit dieet maar er wordt uitgegaan van het eet totdat je verzadigd bent gevoel. Veel mensen hebben er problemen mee te ontdekken wanneer ze nou precies verzadigd zijn waardoor er toch nog sprake kan zijn van overeten.
 • Dit dieet is niet geschikt als je niet regelmatig kunt eten, bijvoorbeeld door je werk, of vaak te maken hebt met lunches/diners buiten de deur. De voorgeschreven combinaties van voedsel zijn daar eenvoudigweg niet verkrijgbaar.
© 2009 - 2024 Dsvh13, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hoe kun je afvallen met yoghurt?Hoe kun je afvallen met yoghurt?Kun je afvallen met yoghurt? Dit blijkt inderdaad zo te zijn! Yoghurt heeft een hele positieve werking voor mensen die g…
Hoe je snel kunt afvallenIedereen die wat gewicht kwijt wil, wil dit graag zo snel mogelijk en met ze weinig mogelijk moeite. Er zijn een aantal…
Effectief buikvet verminderenEffectief buikvet verminderenWil je minder zwembandjes, 'love handels' of hoe je het ook wilt noemen? Het overtollige vet rond je buik, dat wiebelt e…
Snel afvallen, snel vet verbranden, hoe lukt dat?Snel afvallen, snel vet verbranden, hoe lukt dat?Snel afvallen met een dieet en daarna slank blijven, dat kan. Om snel enkele kilo’s af te vallen kunt u het beste een ei…

Afvallen en AspartaamAfvallen en AspartaamVeel mensen gebruiken dagelijks Aspartaam oftewel Nutrasweet, bijvoorbeeld door het drinken van light frisdranken of een…
Het omgekeerde Sumo DieetSumo worstelaars zijn doorgaans moddervet, dit komt door het speciale dieet dat zij volgen voor gewichtstoename. Het ide…
Bronnen en referenties
 • http://www.startlog.nl/article/611533/Wat-is-het-Calorie-Shifting-dieet.html
 • http://www.jojoclub-afslanken.com/2009/05/07/wat-is-het-calorie-shifting-dieet/
 • http://www.dieetblog.com/de-snelste-manier-om-buikvet-kwijt-te-raken/
 • http://ezinearticles.com/?Calorie-Shifting-Diet-Reviews---Pros-and-Cons-of-Calorie-Shifting&id=2707548
 • http://calorieshiftingdiet.com/calorie-shifting-foods.html
 • http://fatloss4idiots.com/00009/Download.php
Dsvh13 (176 artikelen)
Laatste update: 09-08-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.