InfoNu.nl > Mens en Gezondheid > Dieet > Afvallen met Acai bessen – Het Acai bessen dieet

Afvallen met Acai bessen – Het Acai bessen dieet

Veel mensen hebben al gehoord van deze superbes, zelfs Oprah raadt het gebruik van deze bessen aan. Maar hoe kunnen deze bessen je nou helpen met afvallen, moet je ervoor een speciaal dieet aanhouden en wat mag je verwachten van deze meer. De antwoorden op deze vragen en meer treft u aan in dit artikel. Afvallen met Acai bessen – Het Acai bessen dieet.

Wat houdt het Acai bessen dieet in?

Dit dieet is geen dieet zoals bijvoorbeeld Sonja Bakker waarbij al het eten is uitgewerkt in een dagelijks menu. In het kort komt het erop neer dat je gezond eten tot je neemt en regelmatig beweegt. Daarnaast neem je Acai bessen, tot je welke in verschillende vormen verkrijgbaar zijn namelijk:

 • Vers, bevroren of gevriesdroogd: Om aan deze vorm van de acai bes te komen zul je in Nederland al een gezondheidswinkel moeten bezoeken, gevriesdroogd zijn deze bessen ook via het Internet te koop. In deze vorm kun je ze gebruiken in je normale eten maar ook bijvoorbeeld in een smoothie, bij yoghurt of zelfs in een zelfgemaakte muffing
 • Sap: Bij deze vorm is er vaak sprake van een geconcentreerd product dat ook in ons klimaat waar de Acai bes niet groeit gemakkelijk verkrijgbaar is. Ook dit product kan je op gebruiken op verschillende manieren, bijvoorbeeld in een saus maar ook in een samengesteld sapje maar ook gewoon puur.
 • Capsules: Op deze manier kun je gewoon elke dag een of meerder pillen slikken, net zoals vitamines en gebruik maken van de voordelen die deze bes je biedt.

Je kunt de Acai bessen zelfs eten naast een ander dieet dat goed bij je past en daardoor extra gewicht verliezen.

Wat doet de Acai bes voor je gewicht en gezondheid?

Er zijn vele voordelen die aan deze bes worden toegeschreven waarvan er ook velen nog in het geheel niet bewezen zijn. Zo wordt er bijvoorbeeld wel gesteld dat de bes de seksuele lusten zou verhogen en zelfs chronische ziekten zou kunnen genezen. Zoals aangegeven, dit soort zaken zijn nog niet eerder bewezen en waarschijnlijk overdreven. Toch zorgt de bes voor een aantal voordelen voor de gezondheid en je gewicht door de voedingsstoffen die deze bes bevat. Dit zijn onder meer:
 • Vitamines (A, B1, C, D & E)
 • Mineralen (ijzer & calcium)
 • Eiwitten en vezels
 • Gezonde vetten (Omega 3, Omega 6 & Omega 9)
 • Antioxidanten

Deze voedingsstoffen zouden onder meer de volgende gezondheidsvoordelen opleveren:
 • De bes zorgt ervoor dat spieren sneller worden opgebouwd, meer spieren zorgen voor een hogere verbranding van voedsel
 • De bes verhoogt het metabolisme waardoor voedingsstoffen sneller worden verbrand
 • Door de vele vezels in de bes voel je je sneller vol.
 • Ze zorgen ervoor dat je meer energie krijgt
 • De bes verbeterd het immuun systeem
 • De bes reinigt je lichaam en verwijderd ongewenste afvalstoffen
 • De Acai bes zorgt voor een vermindering van diverse gezondheidsklachten als obstipatie, winderigheid, hoofdpijnen etc.
 • De vele anti oxidanten in de bes kunnen het verouderingsproces tegen gaan
 • De Acai bes werkt ontstekingsremmend

Voordelen van dit dieet:

 • Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat er vele voordelen voor je gezondheid en je gewicht zijn als je de Acai bes gebruikt
 • Door het gebruik van de Acai bes kun je de kans op ziekten, zoals bijvoorbeeld hart en vaatziekten verminderen
 • De antioxidanten neutraliseren de vrije radicalen die vrijkomen bij het sporten
 • Veel mensen die dit dieet volgen hebben aangegeven dat ze beschikken over meer energie en minder trek in eten

Nadelen van dit dieet:

 • Veel websites verkopen producten die wel Acai bes bevatten maar slechts in lage hoeveelheden waardoor je niet optimaal gebruik kunt maken van de voordelen. Bovendien zijn er veel websites die je een gratis proefproduct aanbieden, als je dit niet op tijd opzegt blijf je zendingen ontvangen tegen hoge kosten.
 • Simpelweg alleen bessen eten zullen niet zorgen voor een afname van je gewicht. Je zult daarbij nog altijd gezond en gebalanceerd moeten eten of een ander dieet moeten volgen, het is geen wondermiddel waardoor je zonder iets aan je eet- en beweeggewoonten te veranderen kilo’s verliest.
 • Afhankelijk van de hoeveelheden die je gebruikt zul je per maand ongeveer 25-50 euro kwijt zijn aan deze voedingssupplementen

Conclusie

De Acai bes is dus geen wondermiddel om af te vallen. Wel heeft het vele voordelen en kan de bes je helpen extra af te vallen doordat je minder trek krijgt, je metabolisme wordt verhoogd en de spieropbouw wordt bevorderd. Veel van de voordelen van de Acai bes zijn echter ook te vinden in bosbessen welke wel gewoon vers te krijgen zijn in de supermarkt en dus een geweldig alternatief kunnen zijn voor de Acai producten.
© 2009 - 2020 Dsvh13, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Gerelateerde artikelen
Acai bessen goed voor je gezondheid en voor je lijnAcai bessen goed voor je gezondheid en voor je lijnJe hoort de laatste tijd veel over acai bessen. Zo bestaat er het acai bessen dieet voor gewichtsverlies. Wat zijn nu pr…
De açai-bes: goed voor je gewicht en je gezondheidDe açai-bes is één van de fruitsoorten die behoren tot het superfruit. De bessen zitten bomvol met gezonde voedingsmidde…
Açai Bes BijwerkingenAls u graag meer wilt weten over de werking van de Açai Bes, lees dan vooral verder. Dit artikel voorziet u van informat…
Açai bessen voor een gezonder hartDe meeste mensen weten de voordelen van het gebruik van Açai bessen al. Het meest belangrijke voordeel is dat het mensen…
Smoothies om de bloedsomloop te verbeterenSmoothies om de bloedsomloop te verbeterenAardbeien, gember, bananen, asperges, ananas, wortelen, amandelen, koriander, vijgen en nootmuskaat staan gekend als voe…
Bronnen en referenties
 • http://www.acaidietinfo.com/
 • http://www.oprah.com/article/health/nutrition/life_acai
 • http://www.onlinedieet.be/je-kan-echt-afvallen-met-het-acai-berry-dieet/
 • http://ezinearticles.com/?How-Beneficial-is-the-Acai-Berry-Diet?&id=2664328
 • http://acaiberrydietnow.com/
 • http://www.ehow.com/how_4456371_use-acai-berry-weight-loss.html
 • http://www.everydiet.org/diet/acai-berry-diet
 • http://www.mcsaa.org/
 • http://clusters2007.com/acai-berry-and-weight-loss-%E2%80%93-is-it-a-fact-or-just-a-fiction/

Reageer op het artikel "Afvallen met Acai bessen – Het Acai bessen dieet"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

Hoi, 08-12-2013 20:02 #6
Werkt de açai bes thee ook?

Carina van de Velde, 03-11-2013 11:03 #5
Ik heb acai berry gevriesdroogde biologisch product gekocht maar vertrouw het niet. Ze zijn lila roze van kleur is dat normaal? Andere ingrediënten vermeld op verpakking: rijstmeel, magnesiumstearaat, stearinezuur, siliciumdoixide en plantaardige capsule. Naam verpakking Gevriesdroogde, organische fair trade acai. Is dit nu een nep product? Mag ik ze innemen? Ik heb al zoveel gelezen en vooral over de kleur die moet donkerpurper zijn en niet lila roze anders is het een nep product!

Met vriendelijke groeten,
carina Van de Velde

P. I. Milder, 29-10-2013 15:05 #4
Geachte Behandelaar(ster),

mijn vraag gaat over de werking van de Acai-bessen voor Macula-Degeneratie (oogafwijking).Momenteel gebruik NUTROF Omega een Voedingssupplement.
Als deze bessen als voedingssupplement kunnen doorgaan, is mogelijk de combinatie daarnaast mede geschikt als eetlust-remmer.
Bijvoorbaat dnk voor Uw reactie
Paul Milder

T. ter Velde, 08-08-2013 13:22 #3
Beste mensen
Ik heb het maar eens geprobeert, niet omdat ik dik ben maar omdat ik gestopt ben met roken,
Ik gebruik het nu enige tijd en raad eens nog geen pondje afgevallen maar wel aangekomen dit is de grootste flop aller tijden en alles wat hiet over is gezegd is een grote leugen, zonde van het geld!
vr gr
T Ter Velde

Corry, 16-08-2012 09:29 #2
Ik heb de proefverpakking geprobeerd en ben geen gram afgevallen!

Ria, 26-04-2012 22:44 #1
Graag wil ik meer weten over het acai besseb dieet, waar ik het kan kopen of krijgen en wat het kost. Er moeten nog een aantal kilo's af. Ik heb gehoord dat het goed werkt, maar weet niet waar het te koop is. Graag een reactie van u.

Infoteur: Dsvh13
Gepubliceerd: 12-08-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Bronnen en referenties: 9
Reacties: 6
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Schrijf mee!