De beste manieren om van je cellulitis af te geraken

De beste manieren om van je cellulitis af te geraken Heel wat vrouwen zijn als de dood voor cellulitis of sinaasappelhuid. Tegenwoordig zijn er nochtans tal van degelijke remedies voorhanden die je van de cellulitis kunnen verlossen. Ik zet de mogelijke technieken even op een rij.

Wat is juist cellulitis

De sinaasappelhuid of cellulitis is allerminst een medische term. Cellulitis bestaat wel in de geneeskunde, maar staat daar voor een bacteriële infectie die raar of zelden voorkomt. Cellulitis zoals wij dat kennen is uitgevonden door de cosmetische industrie en is de benaming van de huid die eerder bobbelig is dan strak en vooral op de billen en dijen van de vrouwen voorkomt. Een goede 95% van de vrouwen kamt met dit schoonheidsprobleem en men zou het kunnen beschouwen als een normaal bijverschijnsel van het ouder worden of het ondergaan van hormonale veranderingen.

Cellulitis is een vrouwenprobleem

Slechts een kleine 2% van de mannen heeft last van cellulitis. Het is dus een probleem dat bijna enkel vrouwen teistert. Dit heeft verschillende oorzaken. Vooreerst hebben mannen meer vetcellen op en rond de buik. Bij vrouwen concentreren de vetcellen zich meer rond de billen en dijen ( en borsten ). Een tweede reden is dat vrouwen over het algemeen een dunnere opperhuid hebben dan de mannen. Hierdoor kunnen bij een minder strakke huid de onderliggende blaasvormige vetcellen meer gaan opvallen. Deze blaasvormige vetcellen duwen als het ware de huid lichtjes omhoog, waardoor er bobbeltjes ontstaan zoals bij een appelsien.

Vetcellen

Vetcellen kan je niet laten verdwijnen door te vermageren. Je kan alleen maar het vet in de vetcellen verbranden, maar de vetcellen zelf zullen altijd aanwezig blijven. De hoeveelheid vetcellen en de ligging ervan is genetisch bepaald. Je kan dus aanleg hebben om dik te worden of mager te blijven, maar je kan ook aanleg hebben om cellulitis te krijgen. Je zal pas cellulitis krijgen al de huid minder strak wordt aan de billen of dijen. Dit zal vanzelf gebeuren bij het ouder worden. Je kan dit ook krijgen door te vermageren of na een zwangerschap of bij een teveel aan oestrogeen. Het is dan ook erg moeilijk te voorkomen, zelfs als je gezond eet en voldoende lichaamsbeweging krijgt De enige manier om van het probleem verlost te geraken is de huid strakker te laten opspannen.

Sporten om cellulitis te voorkomen

Sporten zal niet voorkomen dat je cellulitis kan krijgen, daarvoor is het te afhankelijk van veel te veel factoren. Anderzijds zal je zelden sportvrouwen tegenkomen met cellulitis. Dit komt omdat sport en dan vooral sporten waarbij de bilspieren worden getraind de cellulitis wel kunnen bestrijden. Door het kweken van spieren, zal je huid strakker opspannen en je van het probleem gedeeltelijk of volledig verlossen. Het meest aangewezen is je lid te maken van een fitnessclub en aan de trainer specifieke oefeningen te vragen ter bestrijding van cellulitis. Je kan ook gaan joggen of zwemmen, twee sporten die je grondig kunnen helpen met oplossen van het cellulitis probleem.

Lipoaspiratie

Als sporten niet helpt of als je sneller van je probleem verlost wil worden kan je een operatie overwegen. Lipoaspiratie werkt erg efficiënt en vooral aangeraden voor jongere vrouwen en is niet gericht op het aanspannen van de huid, maar op het wegnemen van het vet onder de huid. Bij jonge vrouwen gaat de huid zich dan vanzelf terug strakker opspannen na de operatie. Het moet gezegd dat de ingreep niet zonder enig risico is en vergelijkbaar is met de alom gekende liposuctie. De resultaten zijn niet altijd even bevredigend en je zal onder verdoving enkele dagen in het ziekenhuis moeten verblijven. Er bestaat ook een gelijkaardige behandeling met een laser die minder ingrijpend is en goedkoper. Met de laser worden de vetcellen vloeibaar gemaakt, waarna ze met een naald uit de huid worden gezogen. De laser zorgt er ook voor dat de huid zich beter gaat opspannen. Dit laatste maakt de techniek ook bruikbaar voor oudere patiënten met een minder rekbare huid.

CO2 therapie

Carboxytherapie is een gelijkaardige behandeling en nog iets eenvoudiger om uit te voeren. Hierbij wordt CO2 in de huid gespoten waarmee men de wanden van de vetballonnetjes kan afbreken. Ook hier gaat de huid terug wat gaan opspannen.

Massage helpt tegen sinaasappelhuid

Er bestaan verschillende technieken met evenveel verschillende resultaten. Vooreerst heb je de zalven die je bij de apotheek kan kopen en die je zelf kan insmeren. De meeste van die zalven werken redelijk tot behoorlijk. Je dient de manier van masseren goed op te volgen, want met het zalfje alleen maar op te smeren zal geen enkel resultaat bekomen. Je dient vooral drukkende en rollende bewegingen te maken en dit tot 3 maal per week. Endermologie is een massagetechniek die door een kinesist met een speciaal massagetoestel uitgevoerd wordt. Deze technieken zijn er steeds op gericht het vocht uit te behandelen zone weg te drijven. Deze technieken werken allemaal slechts tijdelijk.

Een sauna

Een sauna of turks bad kan je helpen om de cellulitis te bestrijden. Door dat je transpireert zal je afvalstoffen afvoeren en zal er zich minder vocht onder de huid ophopen. Tevens bevorderd het de bloedcirculatie in de huid. Na een sauna is het ideale moment om een anti cellulitis zalf in te smeren; De werkzame stoffen worden dan immers beter opgenomen door de huid.
© 2009 - 2024 Raphaella, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Cellulite of cellulitis: sinaasappelhuidCellulite of cellulitis: sinaasappelhuidCellulite, sinaasappelhuid of peau d'orange is een aandoening waarbij er putjes in de huid ontstaan. Hierdoor lijkt de h…
Cellulitis, wat kan je eraan doenCellulitis, wat kan je eraan doenCellulitis is de schrik van iedere vrouw. Niemand is blij met een sinaasappelhuid, het is een typische vrouwenkwaal. Cel…
Het verschil tussen cellulite en cellulitisHet verschil tussen cellulite en cellulitisLast van cellulite of cellulitis? Wat is nu eigenlijk het verschil tussen deze twee? Hoe ontstaan deze putjes in je huid…
Cellulitis? Zo kun je deze voorkomen en bestrijden!Cellulitis? Zo kun je deze voorkomen en bestrijden!In de cosmetische industrie wordt met cellulitis de bobbelige, oneffen structuur van de huid en het bindweefsel dat zich…

Het nieuwe grapefruit dieetHet nieuwe grapefruit dieetDat groenten en fruit kunnen helpen bij afvallen is geen nieuws, ze bevatten immers veel voedingsstoffen en weinig calor…
Sterren en hun diëtenWaarom heeft Jessica Alba zo'n jaloermakend strakke buik? En hoe heeft Renée Zellweger al die kilo's die ze aan moest ko…
Bronnen en referenties
Raphaella (256 artikelen)
Laatste update: 13-10-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.